Er Audi e-tron en god bil?

Er Audi e-tron en god bil?

Den Audi e-tron er den aller første Audi mainstream EV å komme ut som er både en god ting og en dårlig ting. Det gode er at Audi ikke kommer til å inngå en ny satsing uten å sørge for at bilen ikke bare er i stand til å levere, men å gjøre det på en klasseledende måte. Det dårlige er at en første-av-sitt-slag bil vanligvis kommer med en haug med problemer. Så, er Audi e-tron en god bil?

Audi e-tron er en god bil, men bare hvis du er den typen person som kjøper en slik bil, og hvis du bare vurderer å kjøpe nyere e-tron-modeller. Eldre e-tron-modeller er betydelig verre når det gjelder pålitelighet, og hvis du ikke er noen som er vant til å eie en EV, vil du ikke like e-tron.

E-tron kommer i noen forskjellige versjoner avhengig av bilens kraft og rekkevidde.  Alle e-tron-modeller leveres med Audis proprietære Quattro AWD-system, og alle har mer enn 300hp. E-tron ser ut som Audi Q5, men med spesielle EV-designinnslag som også inkluderer en Sportback-variant.

Kjøreopplevelsen er overraskende dynamisk takket være et lavere tyngdepunkt. Bilen er tung og du kan definitivt føle det, men ikke for mye til å ødelegge opplevelsen helt. Pålitelighet er tvilsom for tidligere modeller, men anstendig for nyere modeller. Praktisk er flott, men verdien er i beste fall anstendig.

Audi e-tron – Drivverket

E-tron kommer i noen forskjellige varianter avhengig av bilens batteristørrelse og strøm.  E-tron på startnivå er 50-modellen som får et batteri på 71,2 kWh som gir bilen en maksimal rekkevidde på rundt 300 kilometer. Den tilbyr 313hp og den lades på omtrent 27 minutter gjennom en rask DC-lader (120kW) mens langsom lading tar omtrent 7 timer.

  Porsche vs. Audi pålitelighet - Hvilken er bedre?

Den neste i køen er 55-modellen som får den større 95kWh som gir e-tron en rekkevidde på 271 miles mellom ladinger og 408hp. 55 kan lades opp på 30 minutter gjennom en rask DC-lader (150kW) mens langsom lading tar 9 og en halv time.

Rekkevidde-topping e-tron-modellen er e-tron S som også tilbyr et 95kWh batteri, men strømmen er økt til 503hp. Kraftøkningen betyr at denne e-tron ikke kan vare lenger enn 226 miles, men den lader det samme som 55-modellen. Som sådan tilbyr e-tron ikke miles, men det gjør opp for det med hurtiglading.

Audi e-tron – Design og chassis

Den Audi e-Tron ser ut som Audi Q5, men det har spesielle EV berører som nye grille og en nydelig bakre full lengde hale lys.  E-tron ser også litt slankere ut sammenlignet med Q5, spesielt i Sportback-versjonen som gjør at e-tron ser ut som en litt mindre, men enda mer stilig Audi Q8.

Interiøret i e-tron er nesten identisk med andre Audi SUVer, except for de kule Audi virtuelle utvendige speil som erstatter speilene med kameraer og 7-tommers skjermer i A-søylen. Chassiset og fjæringen er innstilt mot komfort og bilen ruller ikke i hjørnene. Det er komfortabelt og stille og ganske dynamisk i S-form.

Audi e-tron – Pålitelighet og vanlige problemer

Eldre Audi e-tron-modeller er ikke de mest pålitelige ELBIL-ene på markedet, tvert imot, de er en av de minst pålitelige ELBIL-ene på markedet.  Påfølgende e-tron-modeller ser ut til å være mye bedre fordi Audi innså at mer enn 100 forskjellige programvareproblemer kunne ødelegge salget. Derfor utsatte Audi til og med e-trons markedsutgivelse med opptil 4 uker for å løse mange av disse problemene.

  Polestar vs Porsche - som er bedre?

De vanligste  e-tron-problemene er knyttet til programvaren, drivverket, reversgiret, vanninntrengning, elektronikk og utstyret.  Mange av disse har blitt løst gjennom hele bilens produksjon, men ikke alle.

Audi e-tron – Verdi og praktisk

Audi e-tron er ikke den billigste EV du kan kjøpe i disse dager av to grunner. Først av alt er det en ELBIL og elbiler kommer med litt høyere priser fra starten. For det andre er e-tron en ekte luksus-SUV som ytterligere driver prisen opp til himmelen. Alt i alt er det bedre biler for denne prislappen, men hvis du liker e-tron, vil du være mer enn fornøyd med  verdiaspektet.

Praktisk-klok, e-tron kan lett imøtekomme opptil fem voksne uten problemer. Bagasjerommet er anstendig, men det kan være bedre med tanke på bilens størrelse. Synlighet er flott, og det er også enkelt å komme inn. Bilen er lett å kjøre og er også en veldig god familiebil.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe en Audi e-tron?

Audi e-tron er en relativt populær elektrisk luksus SUV selv om det har vært ute i noen år nå. Audi kommer sannsynligvis til å oppdatere e-tron snart som sannsynligvis kommer til å gjøre hele pakken mye mer fristende. E-tron er den første Audi EV som betyr at det viste hvor Audi kan gjøre det bedre, og det vil sannsynligvis være tilfelle med e-tron erstatning / oppdatering.

  Er Tesla-batterier resirkulerbare?

Som sådan vil jeg råde deg til å vente litt lenger for å se hva Audi vil gjøre med e-tron-oppdateringen , da den bilen absolutt bør være bedre, spesielt i pålitelighetsavdelingen.

Tilbyr Audi e-tron nok rekkevidde?

Inngangsnivået Audi e-tron tilbyr mindre enn 200 miles som er en veldig kort kjøreavstand i 2022. Derfor anser de fleste at e-tron på inngangsnivå er mer en daglig bypendler i stedet for en ekte daglig sjåfør som kan gjøre både lange avstander og kort bypendling.

Du kan få langvarige biler for halvparten av prisen på inngangsnivå e-tron, noe som betyr at du ikke engang bør vurdere 50-modellen hvis du er vant til å kjøre mye.

Når det den nye Audi e-tron kommer ut?

Ifølge noen få kilder på nettet vil den nye reviderte Audi e-tron sannsynligvis komme på markedet om 6 måneder,  og det bør være en stor oppgradering over den eksisterende modellen. Noen kilder sier at den nye e-tron vil tilby mer enn 550 miles rekkevidde som vil gjøre det til en lor mer competitive.

Noen kilder sier at den reviderte e-tron kommer til å vise frem en haug med nye teknologier som et helt nytt infotainmentsystem. Som sådan bør du holde deg til våpnene og vente før den nye e-tron kommer.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter