Vanlige problemer med Audi RS e-Tron GT

Audi RS e-Tron GT problemer

Audi RS e-Tron GT ble introdusert i fjor som den første Audi helelektriske fire-dørs sedan som deler sine understøttelser med Porsche Taycan. Elbiler er, som vi alle kjenner dem, iboende mer pålitelige enn tradisjonelle forbrenningsmotorbiler fordi de kommer med færre bevegelige deler og dermed færre komponenter er tilbøyelige til å mislykkes.

RS e-Tron GT og dets mekaniske søsken, Porsche Taycan er nesten de samme, noe som betyr at problemene begge disse erfaringene er nesten1e samme. Programvareproblemer er vanlige ibegge disse, for eksempel infotainmentsystemet og mange skjermer og funksjoner i bilen.

Mer alvorlige problemer inkluderer et defekt 12-volts batteri som mister lading og fører til at bilen mister strømmen under kjøring.  Andre problemer inkluderer ikke riktig skrudd ned deler av interiøret, visse tvilsomme byggekvalitetsbeslutninger og problemer knyttet til lading av  bilen.

Alt i alt ser e-T ron ut til å klare seg litt bedre enn Taycan, selv om disse to deler mange komponenter med hverandre. E-T ron er relativt pålitelig, men gitt det faktum at det er den aller første Audi EV sedan, kommende modeller vil sannsynligvis bli enda bedre når Audi bruker sine læring til nye modeller.

Problemer med Audi e-Tron GT infotainment system

Den Audi e-Tron GT tilbyr en virkelig high-end interiør fullpakket med utallige high-end funksjoner og fasiliteter som sikkert gjør bilen føles like luksuriøs som Porsche Taycan. Audi ble til og med kvitt en sekundær A / C-skjerm for å betjene A / C med harde trykkknapper som er mye enklere, tryggere og mer pålitelig enn gjennom en skjerm.

Imidlertid er infotainmentskjermen i widescreen-senteret kjent for å oppleve problemer relatert til langsomme responstider, sporadiske forsinkelser og stamminger, og noen ganger til og med en helt tom skjerm. Dette kan vanligvis løses ved å starte systemet helt på nytt, men det er også et stressende scenario ettersom e-T ron driver de fleste funksjonene gjennom midtskjermen.

  Vanlige problemer med BMW kjølesystem

Audi e-Tron GT tap av makt                                              

Et av de verste problemene e-Tron-opplevelsene er knyttet til bilens 12-volts batterisystem, og bilen mister plutselig strømmen under kjøring. Dette problemet er allerede bredt dekket med Taycan, men gitt det faktum at e-T ron og Taycan deler mange deler, er e-T ron også utsatt for disse problemene.

Porsche utstedte til og med en utbredt tilbakekalling for å bekjempe disse problemene, da de kan gjøre en bil helt ubrukelig.  Det er verdt å nevne at det til nå ikke er mange rapporterte problemer i denne saken, men vi må vente og se om e-T ron har fått dette problemet løst fra fabrikken til det er flere e-T ron GTs på veien.

Audi e-Tron GT interiør trim kommer av problemer

Vi har allerede nevnt at e-Tron GT kommer med et avansert interiør som tilbyr stort sett alt du noen gang vil ha fra en bil.  Imidlertid oppgir noen få kilder på nettet at e-T ron noen ganger lider av problemer knyttet til bilens innvendige trimstykker som kommer av.

Dette stiller et stort underliggende spørsmål om e-Tron GT kommer til å oppleve disse gjennom hele bilen når 10 eller 20 år gammel.  Et enkelt trimstykke som kommer av kan være et tegn på at e-T ron GT ikke er laget for å vare i flere tiår, men det kan også bare være nitpicking fra min side hvis dette ikke er en vanlig forekomst.

  Hva er bedre Audi Q5 eller Audi SQ5?

Audi e-Tron GT bygge kvalitetsproblemer

Stort sett alle biljournalister der ute har sagt at e-T ron GT er en ekte luksusbil. Imidlertid uttalte mange journalister også at interiøret i e-T ron GT ikke er på nivå med Taycan når det gjelder materialbyggingskvalitet.

Ulike e-Tron GT-modeller koster mellom $ 100,000- $ 200,000, noe som betyr at de må være fantastiske når det gjelder å bygge kvalitet. E-T ron er ikke dårlig i seg selv, men det kan absolutt være bedre som plast er det valgte materialet for de fleste interiør trim stykker mens Taycan klarer å tilby enn interiør lagvis med høyere kvalitet materials.

Audi e-Tron GT ladeproblemer

E-Tron GT er utsatt for problemer knyttet til ladesystemet som ofte er tilfelle med mange elbiler.  Noen eiere rapporterte at bilen ladet mye tregere eller noen ganger til og med ikke i det hele tatt, noe som absolutt er et problem verdt å snakke om.

Hvis du støter på problemer som disse, må du huske å sjekke om bilen er koblet til SMA Data Manager, hvis den er det, vil du kunne se gjeldende ladedata rett på skjermen for senterinformasjon.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe en Audi e-Tron GT?

Den Audi e-Tron GT er en av de mest interessante og mest ønskelige elbiler for øyeblikket fordi det ser fantastisk ut. E-T ron kommer i forskjellige trim nivåer avhengig av hvor mye kraft du ønsker. Det er kanskje ikke så praktisk som en Tesla, heller ikke så langvarig som en Mercedes EQS, men det gjør alt veldig bra.

Det betyr at e-Tron er en velutdannet elbil som ikke mangler på noen måte.  Ifølge de første rapportene selger e-T ron GT også veldig bra. Dette hjelper bilen beholde sin verdi på brukt markedet som er veldig bra som de fleste Audi luksus sedans er kjent for å avskrive som gal.

  Er hurtiglading dårlig for elbiler?

Er Audi e-Tron GT bedre enn Porsche Taycan?

Taycan og e-Tron GT er mekaniske søsken, noe som betyr at de er nesten identiske under alt det metallet. De kommer med samme drivlinje, men Audi detuned sin top-of-the-line e-T ron RS GT for å opprettholde Taycan topp posisjon.

Audi prøver å undergrave Taycan i den øverste enden som fungerer som en buffer mellom Taycan og alle de andre elektriske sedans som koster mindre enn e-T ron GT. E-T ron GT ser bedre ut, men Taycan er sannsynligvis den bedre bilen totalt sett.

Hvor lenge kan en Audi e-Tron GT vare?

Det er vanskelig å si hvor lenge e-Tron GT kommer til å vare, spesielt når du vurderer at du trenger en dyr batteribytte på et tidspunkt. Tradisjonell forbrenningsmotor Audi modeller kan enkelt gjøre hundretusenvis av miles før du trenger store overhalinger, og e-T ron GT bør være mer eller mindre det samme.

Vi vet alle at elbiler er iboende mer pålitelige, men vi må vente på å se om dette også er tilfelle etter et tiår med bruk.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter