Vanlige problemer med Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron problemer

I 2021 ga Audi ut en annen elektrisk SUV, Q4 e-tron. Denne slanke hunken av elektrifisert metall er designet for de som ønsker en EV som ikke ofrer luksus, teknologi eller stil. Den aller første Audi elbil, e-tron SUV var egentlig ikke så pålitelig da den først kom ut, men Audi har økt sin ante med de nyeste ELBILER.

Det er fortsatt for tidlig å si om Q4 e-tron kommer til å være like pålitelig som alle de andre VAG-elbilene basert på MEB-plattformen.  De fleste MEB VAG-biler er pålitelige og viser ingen store problemer over hele linjen, men det er noen problemer som er verdt å snakke om. Tross alt er ingen bil perfekt, da hver eneste en av dem har en nigggle eller to i det minste.

De vanligste Q4 e-tron-problemene er knyttet til kollisjonsputene, det elektriske drivverket, infotainmentsystemet, Audi-telefonapplikasjonen som styrer bilen og problemer knyttet til kaldt vær. De fleste av disse er relatert til programvare, noe som betyr at de sannsynligvis kommer til å bli stryket ut i løpet av de neste modellårene.

Q4 er fortsatt et ganske nytt tillegg til EV-verdenen, og vi kan ikke si sikkert at dette er de eneste problemene som kommer til å plage Q4. Vi må vente og se hvordan Q4 går i de kommende årene, men fra og med nå er w et pålitelig kjøretøy.

Audi Q4 e-tron kollisjonspute problemer

Det er ingen overraskelse at en helt ny bil blir tilbakekalt noen måneder etter at den forlater fabrikken, da det er tilfelle med alle store bilmerker der ute. Årsaken til at noen Q4-modeller ble tilbakekalt skyldes sidekollisjonsputen som ikke ble utviklet for markedet, men heller for testformål.

  Vanlige problemer med BMW E46

Dette var en ærlig feil fra Audis side, og de husket bare noen få dusin Q4-modeller og erstattet de kollisjonsputene med fullt sanksjonerte. Tilbakekallingskoden er 69CT, så hvis du er interessert, kan du se på hver Q4 e-tron-modell og spørre Din Audi-forhandler om bilen du ser på trenger at dette problemet løses.

Audi Q4 e-tron elektrisk drivlinje problemer

Det er noen få tilfeller der eiere klaget over at Q4 enten mistet strømmen eller nølte med å akselerere. Noen eksperter oppgir at disse problemene er ned til programvare og bør strykes ut om ikke lenge. Andre anser at problemet er relatert til bilens kjølesystem, men det er lite eller ingen bevis for å sikkerhetskopiere det kravet.

Uansett virker det som om dette problemet bare har blitt rapportert en håndfull ganger nå, så det trenger ikke å være et problem som påvirker alle Q4-modeller. Likevel er det alltid en god ide å teste ut en Q4 grundig i alle moduser og ladetilstander for å se om det er noen problemer som kan forårsake hodepine under eierskapet.

Problemer med Audi Q4 e-tron infotainment system

Q4 e-tron er en kompleks maskin fullpakket med mange funksjoner designet for å både underholde deg og holde deg trygg. Imidlertid klaget noen få eiere og biljournalister over at MMI-infotainmentet noen ganger er kjent for å fryse helt eller slå av, noe som deaktiverer noen av sikkerhetsfunksjonene dine også.

Det er ingen indikasjoner på at noen av disse noen gang har forårsaket en ulykke eller noe lignende, men bør definitivt nevnes. Riktignok opplever de fleste moderne biler problemer med infotainmentsystemer fordi disse er komplekse og delikate. Teknologi er ikke så robust som mekanikk er, så dette er noe du sannsynligvis kommer til å møte med de fleste biler på et tidspunkt.

  Er Polestar like god som Tesla?

 Problemer med Audi Q4 e-tron Audi-appen

Som det er tilfelle med de fleste elbiler i disse dager, kommer Q4 også med en dedikert telefonapp som kan kontrollere og overvåke et bredt utvalg av kontroller som forvarm hytta, sjekke bilens ladestatus og forskjellige andre informasjonsdeler. Imidlertid har mange eiere klaget over at appen ikke viser mye annet enn ladetilstanden.

Eiere har klaget over at mange konkurrerende bilprodusenter lar deg forhåndsvalge en navigasjonsdestinasjon fra telefonen din før du går inn i bilen. De sier også at du ikke kan planlegge ekstern lading med Q4.

Audi Q4 e-tron kaldt vær problemer

Vintertid er kryptonitt for noen elbiler, og det virker som om Q4 er Superman. Mange eiere har klaget over at bilen har problemer medå opprettholde  en jevn batteriladning mens de kjører bilen under kalde forhold.

Noen av dem klaget også over bilens ladeport og laderfeil og nektet å lade bilen opp på grunn av kaldt vær.

Delen Vanlige spørsmål

Er Audi Q4 e-tron verdt det?

Den Audi Q4  e-tron er en veldig kul bil som tilbyr de viktigste faktorene de fleste EV kjøpere ser etter i en bil. Først av alt ser Q4 ekstremt futuristisk ut på utsiden takket være skarpe linjer og en rekke funksjoner som garantert vil tiltrekke seg oppmerksomhet. Interiøret i Q4 er like futuristisk og er fullpakket med mange toppmoderne funksjoner.

  BMW Z4 VS Audi TT – hvilken er bedre?

Det er biler ute som tilbyr flere miles per dollar, men de fleste er ikke så interessert i det som man kanskje tror.  Som sådan er Q4 verdt det, da det er en av de beste Audi-ELBIL-ene og sannsynligvis kommer til å bli en veldig populær bil.

Er Audi Q4 e-tron en praktisk bil?

Den Audi Q4 e-tron er lik i størrelse til Q5, men det er ikke så praktisk som Q5 fordi det tilbyr mindre sitteplasser og lasterom enn Q5.  På den annen side kommer ikke Q4 med en stor sentral overføringstunnel, noe som betyr at den kan sette tre voksne i ryggen litt lettere.

Hodet er ikke så bra, men den totale plassen vil sannsynligvis tilfredsstille de fleste der ute.

Hvor lenge kan Audi e-tron vare?

Den Audi Q4 e-tron skal lett kunne vare noen hundre tusen miles uten å trenge store overhalinger.  Elbiler ser ut til å holde seg godt oppe under eierskapet i tillegg til batteriet som må byttes ut på et tidspunkt.

Q4 har imidlertid minst 10-15 års bruk før dette vil være nødvendig. Alt i alt bør du ikke bekymre deg for Q4-levetiden, da det er bedre enn mange Audi ICE-biler.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter