Er Citroën C3 Aircross en god bil?

Er Citroën C3 Aircross en god bil?

Citroen C3 Aircross er en fem-dørs familie MPV som fortsatt selges i Europa, Latin-Amerika og Kina. Citroen brakte ikke C3 Aircross til det amerikanske markedet, men Citroen har vært fraværende fra det amerikanske markedet siden 1970-tallet uansett. C3 Aircross er en godt avrundet bil for en MPV, men er Citroen C3 Aircross en god bil?

Citroen C3 Aircross er en veldig god bil for hva det er fordi den tilbyr alt en familie kan trenge. Motorene som tilbys er ganske raffinerte og veldig effektive, men de er ikke de kraftigste MPV-motorene der ute. Bilen ser anstendig ut inne og ute, spesielt avanserte modeller som kommer med en anstendig mengde utstyr.

Kjøreopplevelsen er mer eller mindre den samme som med alle andre MPV der ute, noe som er akkurat det de fleste ønsker. Bilen er ganske myk og i stand til å takle veiutskjæringer veldig bra. Pålitelighetsmessig er C3 Aircross greit, men det er noen problemer vi kommer til å nevne at du bør vurdere om du er interessert i å kjøpe den.

Verdimessig er C3 Aircross veldig bra for hva det er som det er både oppnåelig å kjøpe og billig å kjøre. Praktisk er flott som det er tilfelle med alle biler from dette segmentet. Bilen gir nok plass til alle, og bagasjerommet er også mer enn nok.

Citroen C3 Aircross – Drivverket

Citroen C3 Aircross kommer med noen få diesel- og bensinmotoralternativer. Tidligere C3 Aircross leveres med enten 3-sylindrede eller 4-sylindrede små forskyvningsmotorer med kraft som svinger mellom 82hp og 130hp for den kraftigste 1.2L-motoren.  Dieselmotorer varierer fra 1,5 L til 1,6 L 4-sylindrede enheter med enten 100hp eller 120hp.

  Vanlige problemer med Citroën C3 Picasso

Den nyere ansiktsløftningsstrømmen C3 Aircross kommer med en 1.2L 3-cylinder-motor med effekt på enten 110hp eller 130hp.  Den får også en enkelt dieselmotor, en 1,5 L 4-cylinder med enten 100hp eller 120hp.  Alle enheter leveres med et forhjulsdriftoppsett og kan fås visne enten standard manuell girkasse eller den oppgraderte automatiske girkassen.

Effektiviteten er veldig bra, da C3 Aircross kan returnere opptil 55MPG for beste dieselmotorer eller rundt 45MPG for bensinmotorer. Alt i alt er motorene med C3 Aircross effektive, glatte og ganske stille, noe som gjør at C3 føles veldig raffinert og godt avrundet.

Citroen C3 Aircross – Design og chassis

C3 Aircross ble først avslørt tidlig på 2010-tallet da den erstattet C3 Picasso. Aircross ble presentert som en mer ungdommelig, mer futuristisk og mer moderne versjon av C3 Picasso. Som sådan er utvendig styling litt mer spennende, mens interiøret fikk en heftig redesign som fikk det til å se litt kjøligere ut.

C3 Aircross kjører stort sett som alle andre familie MPV, noe som betyr at den er behagelig i god grad. Det er ikke en luksusbil på noen måte, men det gjør susen for de fleste. Den ruller inn i hjørner, og den opplever kroppsrull mye, noe som vanligvis er det du får med familie-MPVer.

Citroen C3 Aircross – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet,  er  C3 Aircross i orden. Det lider av noen få problemer som er vanlige med mange andre Citroen-modeller. Disse problemene inkluderer problemer med enten injektorer eller injektorsensorer som forårsaker feilfiring av motoren og grov tomgang. Tap av akselerasjon er forårsaket av en rekke årsaker som skitne filtre og masseluftstrøm / O2-sensorer.

  Hva er den beste Citroën å kjøpe?

Problemer med styrejustering og dekkslitasje er også ganske vanlige med C3 Aircross-modeller i tillegg til visse problemer med overføringen. Til slutt er bilens elektriske systemer kjent for å mislykkes på mange C3 Aircross-modeller.

Citroen C3 Aircross – Verdi og praktisk

Verdimessig er Citroen C3 Aircross mer enn god, da mange av disse modellene kan fås til en virkelig oppnåelig pris, spesielt på 2.- håndmarkedet. Det er ikke for mange trimnivåer å velge mellom, og det er fornuftig å gå for en fullt utstyrt modell, da dette er den typen bil de fleste pleier å beholde en stund. Den gjør alt du trenger fra en familiebil, så hvorfor endre den?

Praktisk er også veldig bra fordi bilen tilbyr mange sitteplasser og bagasjerommet plass. Sikten er flott, og det samme er ergonomien og kontrollene i bilen.  Bilen er lett å komme inn og ut av, og det er veldig enkelt å få plass til et barnesete i den.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe en Citroen C3 Aircross?

Hvis du er ute etter en pent proporsjonert familietransportør som ikke er for stor eller for dyr, kan Citroen C3 Aircross være den perfekte bilen for deg. Det er en godt avrundet bil takket være sin pakke med sofistikerte og effektive motorer, moderne design inne og ute, og nok utstyr til å tilfredsstille selv de nerdete kundene.

  Vanlige problemer med Citroën C3 Aircross

På den annen side er det kanskje ikke en spennende bil for noen, og det er sikkert ikke en luksusbil på noen måte. Biler som C3 Aircross er designet for folk som ønsker praktisk, brukervennlighet og overkommelig pris, da disse bilene er ganske billige å kjøre når det gjelder drivstoffkostnader.

Er Citroen C3 Aircross en trygg bil?

Citroen  C3 Aircross er en sertifisert 5-stjerners sikkerhetsrangert bil, noe som betyr at den lett tilfredsstiller alle moderne sikkerhetsstandarder.  Det er en bil med toppmoderne kollisjonsbeskyttelsessystemer som er designet for å holde deg og passasjerene trygge under et krasj.

Den kommer også med en mengde programvaresikkerhetsfunksjoner som ikke bare hjelper deg i tilfelle krasj, men også prøver å unngå det hvis det er mulig.

Er Citroen C3 Aircross en SUV?

Citroen C3 Aircross er ikke en SUV, det er en familie MPV (flerbrukskjøretøy) fordi den enkelt frakter både mennesker og last.  Det er heller ikke tilgjengelig med et AWD-system som ikke akkurat er noe du noen gang forventer av en SUV.

Forkortelsen «SUV» står for et sportskjøretøy , og C3 er ikke sporty eller utilitaristisk, i hvert fall ikke som sanne SUV-er er.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter