Vanlige problemer med Citroën C4 Picasso

Citroën C4 Picasso problemer & feil

Citroën C4 Picasso er en MPV femdørs familiebil som legger vekt på plass, komfort og brukervennlighet. Den var i produksjon mellom 2006 og 2018 da den ble erstattet av C4 Space Tourer.   Citroën C4 Picasso er fortsatt en veldig populær bil i Europa fordi den tilbyr mange moderne familievennlige funksjoner som gjør at du føler deg trygg og komfortabel.

Når det gjelder pålitelighet, er C4 Picasso over alt, da noen modeller pleier å være bedre enn andre. Uansett kan vi si at hvis du vil glede deg over en, må du holde den i god stand, da problemer med disse kan legge opp over tid, noe som lett kan føre  til en haug med mer alvorlige problemer.

De vanligste Citroën C4 Picasso-problemene er knyttet til bremsene, utstyret, de elektriskes, lekkasjer og girkassen. Noen av disse problemene er verre enn andre som drivstofflekkasjer og problemer med bremsene. Hvis disse ikke repareres tidlig nok, kan de gjøre bilens grense udrivbar og ekstremt usikker.

Alt i alt er det ingen grunn til at du ikke bør vurdere en av disse som din brukte familietransportør, da det er mange flotte funksjoner du kan dra nytte av. I så fall må du sørge for å gjøre en inspeksjon før kjøpet, da du ikke vil risikere problemer du ikke engang er klar over eksisterer.

Citroën C4 Picasso – Bremser fra

Citroën er et av de merkene som ofte lider av lignende problemer uansett modell eller modellår. Mange Citroën-modeller led, lider og vil sannsynligvis lide av bremserelaterte problemer, hvorav noen til og med fikk Citroën til å huske C4 Picasso helt. Det verste potensielle problemet er relatert til bakre bremsekalip ersom kan gi slipp etter at du har bremset  og få bilen til å rulle.

  Vanlige problemer med Kia Seltos

Dette kan ende katastrofalt hvis bilen din er i en skråning eller en nedgang av åpenbare grunner. Mange eiere har også rapportert at C4 Picasso har en tendens til å lide  av bremsetrykkproblemer etter noen års bruk, noe som gjør det vanskelig for bilen å stoppe på en logisk avstand.

Citroën C4 Picasso – Utstyrsproblemer

Citroën C4 Picasso er ikke en luksusbil, men den får en overraskende mengde avanserte funksjoner som gjør det lettere å leve med.  Et godt eksempel på det er den store takluken som skal gjøre livet ditt enklere, men det ser ut til at det også kan gjøre livet ditt mye vanskeligere fordi glasspanelet er kjent for å løsne på grunn av feil støping.

Setebeltene er også et ømt punkt for mange Citroën-modeller , og C4 Picasso er ikke annerledes. Noen klager over at sikkerhetsbeltene har på seg litt for raskt, mens andre har rapportert problemer med beltespennen som ikke vil låse med sikkerhetssetemekanismen.

Citroën C4 Picasso – Elektriske problemer

Vi har allerede nevnt at C4 Picasso lider av et bredt spekter av problemer som er til stede i mange andre Citroën-modeller . Elektriske problemer er også mer eller mindre de samme som alle Citroën-modeller fra denne tiden lider av elektriske problemer, spesielt etter noen års bruk. De vanligste elektriske problemene er relatert til vindusviskerne, lynsystemet og batteriet.

  Vanlige problemer med Ford Kuga

Startmotoren er også et kjent problem for C4 Picasso, da den ofte ikke klarer å starte bilen opp. De fleste kilder oppgir at dette problemet skyldes et problem med ledningsnettet. Alt i alt er det mange andre potensielle elektriske problemer, men disse er de vanligste.

Citroën C4 Picasso – Lekkasjer

Et av de verste problemene med Citroën C4 Picasso er den somer relatert til drivstofflekkasjer. Det er ganskebvious at drivstofflekkasjer kan forårsake en haug med uønskede problemer, den verste av dem being bilen brister i flammer.  Disse problemene er for det meste knyttet til diesel C4 Picasso models, spesielt de som ble bygget mellom juli og oktober 2010.

Drivstoff chafe er kjent for å koble seg fra seg selv og forårsake en massiv drivstofflekkasje. Som sådan, hvis bilen din er bygget i denne tiden, vær oppmerksom på chafe.

Citroën C4 Picasso – Girkasse problemer

C4 Picasso kommer med en ganske kontroversiellal EGS automatisk girkasse som absolutt ikke er til alles smak, selv når den opererer uten problemer. Mange eiere har rapportert at girkassen er treg, jittery, hard og nølende.

Imidlertid har mange eiere også rapportert problemer med koblingen som kan trenge utskifting selv før bilen når en betydelig mengde miles.

Delen Vanlige spørsmål

Er Citroën C4 Picasso et godt kjøp?

Hvis du er interessert i å kjøpe en ganske stor familiebil som skal gjøre jobben sin uten noe oppstyr, samtidig som du er veldig påtrengende og under radaren, er C4 Picasso den perfekte bilen for deg.  Fordi det tilbyr så mye plass, og fordi det koster så lite som det gjør, er C4 Picasso en veldig populær 2-hånds familiebil.

  Fiat 500e Lade- og elektriske problemer

På den annen side, hvis du ikke liker MPVer, vil du ikke like C4 Picasso either. Det er en bil som ikke gjør noe spesielt, det bare går om sin virksomhet som om det ikke er noe. Det er ikke morsomt å kjøre, ikke morsomt å se på, og det er ikke luksuriøst på noen måte.

Hvor lenge kan en Citroën C4 Picasso vare?

Det er veldig vanskelig å måle hvor lenge noen bil kan vare, men vi kan trygt si at C4 Picasso skal vare minst 100.000 til 200.000 miles uten å trenge en stor overhaling hvis du holder den i god stand. Denne car trenger konstant vedlikehold, men fordelen med det er at bilen kommer til å tjene deg lengst mens du ikke er dyr i det hele tatt.

Hvorfor avviklet Citroën C4 Picasso?

Den Citroën C4 Picasso kom til slutten av sin livline så Citroën egentlig ikke avvikle det så mye som bilen var å komme på litt.  Citroën erstattet C4 Picasso med C4 Space Tourer som i utgangspunktet er den samme bilen, men med en hel rekke oppdateringer for å modernisere den.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter