Er Citroën ë-Jumpy en god bil?

Citroën ë-Jumpy  er en elektrisk varebil designet for å tilby deg funksjonaliteten til  en vanlig varebil med de ekstra fordelene som følger med en elektrisk drivlinje.   Ë-Jumpy  er langt fra det eneste alternativet i dette segmentet, da det er så mange som tre andre varebiler som bruker samme plattform som denne. Så, er Citroën ë-Jumpy en god bil?

Citroën ë-Jumpy  kan være en veldig god bil hvis du er ute etter en elektrisk varebil som kan gjøre alt annet du forventer av en varebil. Som sådan  tilbyr ë-Jumpy deg valget mellom to forskjellige batteristørrelser, avhengig av hva du trenger. Designet er ganske selvsikkert, men ë-Jumpy er ikke spesielt beautiful.

Når det gjelder kjøreopplevelsen, er det egentlig ikke noe spesielt med ë-Jumpy, da den kjører som alle andre elektriske varebiler der ute. Pålitelighet er fortsatt litt av et mysterium da ë-Jumpy  er for fersk til bruk for å vurdere hvor pålitelig den er på lang sikt.

Verdimessig må du bruke ganske mye penger på e-Jumpy, men det er å forvente fra en elektrisk varebil, til og med en med et Citroën-merke . Praktisk er utmerket som ë-Jumpy tilbyr sitteplasser for opptil 9 personer og en hel rekke lasterom.

Citroën ë-Jumpy – Drivlinjen

Ë-Jumpy er tilgjengelig med enten 50 kWh eller et større 75 kWh batteri. Det mindre batteriet på 50 kWh er nok til å gi deg rundt 180 km rekkevidde, mens det større batteriet på 75 kWh gir deg rundt 260 km rekkevidde på full lading. Begge leveres med en enkelt elektrisk motor montert på forakselen med en effekt på 136 hk og fallodd.

  Er Citroën ë-Berlingo en god bil?

Å lade batteriet på 50 kWh med en 100 kW DC-hurtiglader tar 28 minutter, mens langsom AC-lading tar henholdsvis 7-8 timer.  På den annen side kan den større 75kWh batterimodellen lades på rundt 28 minutter ved hjelp av en rask 100kW lader og langsom AC-lading tar nesten 11 timer.

Hvis du klarer å finne en 100kW lader, vil du kunne få rundt 80 km ekstra rekkevidde fra bare 10 minutters hurtiglading. Denne kjørelengden er tilbøyelig til å avta ganske mye hvis du kommer over ektely kaldt vær og hvis du pakker ë-Jumpy til randen.

Citroën ë-Jumpy – Design og kjøring

Designmessig er Citroën kjent for å lage sære, ungdommelige og  autentiske biler, og ë-Jumpy er ikke annerledes. Jada, det er kanskje ikke den flotteste varebilen der ute, men det kommer heller ikke til å fornærme noen.  Interiøret er veldig pent lagt ut, noe som betyr at det er lett å forstå og lett å leve med som helhet.

Kjøreopplevelsen er  ganske vanlig, og det er egentlig ikke noespesielt med det.   Ë-Jumpy kjører som alle andre varebiler med forbrenningsmotor, men et litt lavere tyngdepunkt gjør den mer stabil gjennom svinger med høyere hastighet.

Citroën ë-Jumpy – Pålitelighet og vanlige problemer

Det erfortsatt ikketidlig å si om ë-Jumpy er en pålitelig bil på lang sikt, men kommer sikkert til å være mer pålitelig enn sine forbrenningsmotormodeller som trenger mer vedlikehold generelt. Imidlertid er det noen tilgjengelige data om den eksisterende Stellantis-plattformen ë-Jumpy bruker, og det virker som om ë-Jumpy også lider av visse problemer som er vanlige på andre Citroën-modeller.

  Er Citroën DS3 en god bil?

For det første må vi nevne at ë-Jumpy kan oppleve problemer under lading der laderen ikke klarer å levere hele 100kW til enhver tid. Andre problemer inkluderer problemer med ulike utstyrsdeler som skyvedørene og kollisjonsputene.  Maximum-området er kjent for å synke i visse miljøers.

Citroën ë-Jumpy – Verdi og praktisk

Med en startpris på rundt 51.100 euro for innstegsmodellen på 50 kWh, er ë-Jumpy sikkert dyr, men det er ingenting sammenlignet med XL 75kWh-modellen som koster nærmere 60.000 euro i bedre trim.  Dette er mye penger å betale  for en Citroën,  og mange anser det for å være for dyrt for en varebil. Uansett er  dette en vanlig forekomst med elbiler.

Praktisk er uten sidestykke, da ë-Jumpy tilbyr opptil 9 komfortable og romslige seter og cavernous lasterom. Synlighet er også flott som du kan få ë-Jumpy med mange hjelpefunksjoner som er sikker på å gjøre livet ditt enklere og tryggere.

FAQ-seksjon

Er Citroën ë-Jumpy det samme som Citroën e-Dispatch?

Ja, de fleste markeder rundt om i verden får Citroën ë-Jumpy-navnet , mens noen også får e-Dispatch-navnet. Vær det som mulig, disse to er ganske identiske, noe som betyr at den eneste forskjellen mellom dem er navnet.

Visst, noen markeder kommer med høyere prislapper somer mest motivert av høyere skatter og tilhørende kostnader, men samlet sett er disse to identiske.  e-Jumpy/e-Dispatch har eksistert siden 1994 og er en av de mest solgte varebilene i Europa helt siden den kom ut.

  Vanlige problemer med Citroën Berlingo

Kommer Citroën ë-Jumpy i forskjellige størrelser?

Citroën ë-Jumpy er tilgjengelig i to størrelser, en mellomstor E-Jumpy og enn XL-size e-Jumpy. Noen markeder får imidlertid også en ekstra modell, XS e-Jumpy, XS  ë-Jumpy er rated på 4,60m i lengde mens den mellomstore ë-Jumpy   er vurdert til  4,95m i lengde. Den beste XL-modellen er 5,30 meter lang og er den største ë-Jumpy som noen gang har kommet ut.

Alle Citroën ë-Jumpy-modeller er 1,90 meter høye, noe som betyr at disse kan passe i praktisk talt alle parkeringshus over hele verden.

Er Citroën ë-Jumpy en populær varebil?

Vi har allerede nevnt at Citroën ë-Jumpy  deler mange av sine deler med visse Peugeot, Vauxhall / Opel og Toyota-modeller. Imidlertid  er ë-Jumpy  den mest solgte MPV / LCV som kommer fra Frankrike, noe som betyr at den er  en av de mest solgte bilene fra sitt segment generelt.

Alt i alt håper Citroën å gjøre ë-Jumpy  til en av de mest populære varebilene i verden, noe som uten tvil er mye enklere å gjøre hvis du er bilprodusenten med den mest solgte kombibilen i Europa.  

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter