Er Ford C-Max en god bil?

Ford C Max

Ford C-Max er en av de mest pålitelige flerbruksbilene på markedet. Den er også pålitelig, praktisk og drivstoffeffektiv. Men er Ford C Max en god bil?

Ford C Max er en god bil hvis du er på utkikk etter en pålitelig, effektiv, praktisk og lite vedlikeholdskrevende MPV. På den annen side er den ikke ideell hvis du trenger en høytytende, luksuriøs og raskere MPV. Den er likevel en god bil, siden den har mange fascinerende funksjoner og er slitesterk.

Historien om Ford C Max

Ford C Max er en femdørs kompakt flerbruksbil produsert av Ford Motor Company. Denne bilen har vært i produksjon fra 2003 til 2019. Selv om den i dag kalles Ford C-Max, var den tidligere kjent som Ford Focus C-Max. Dessuten kommer den også med en modell med lengre akselavstand, kjent som Ford Grand C-Max.

Ford C-Max har blitt produsert i to generasjoner, der første generasjon ble produsert fra 2003 til 2010 og andre generasjon fra 2011 til 2019. Ford tilbyr ulike valgmuligheter, inkludert bensin- og dieselmotorer og hybrid- og plug-in-hybridalternativer.

Egenskaper ved Ford C Max

Utseende

Når det gjelder utseende, er Ford C-Max stilig, men den er ikke den best designede MPV-en i sin klasse, da den tittelen går til Citroen C4. Ford C-Max har blant annet 16-tommers lettmetallfelger, panoramasoltak, Bluetooth-tilkobling, USB-tilkobling, ryggekamera, oppvarmet frontrute, DAB-radio og skinnkledd ratt.

Alt i alt er Ford C-Max veldesignet og har et vakkert og romslig interiør.

Ford C-Max har en akselavstand på 104,3 tommer, en lengde på 172,4 tommer, en bredde på 72,0 tommer og en høyde på 64,0 tommer.

  Er Ford Kuga plug-in hybrid en god bil

Ytelse

Ford C-Max yter utrolig bra ettersom den leveres med flere motoralternativer. Brukerne kan velge mellom den svært avanserte og livlige 1,0-liters turboladede bensinmotoren og den kraftige 2,0-liters dieselmotoren. I tillegg kan man velge en hybrid- eller plug-in-hybridvariant med bedre drivstofføkonomi og lavere utslipp.

Den kraftigste motoren er 2.0 Duratoq med totalt 168 hk ved 3500 o/min og 295 lb-ft dreiemoment ved 2000 til 2750 o/min.

Komfort og lasterom

Når det gjelder komfort, er Ford C-Max ikke så behagelig. Dette skyldes at den bare har plass til fire personer og ikke fem som de fleste MPV-er. Tvert imot har den god takhøyde, noe som betyr at høyere personer vil være mer komfortable sammenlignet med den mindre Ford Focus.

Dessuten har den også rikelig med lasterom, ettersom eieren får et bagasjerom på hele 432 liter med alle setene på plass. Men hvis baksetene legges ned, øker dette rommet til 1684 liter, noe som er utrolig i forhold til størrelsen.

Drivstoffeffektivitet

Ford C-Max er ikke så drivstoffeffektiv sammenlignet med de fleste av sine konkurrenter. Dette er fordi den oppnår en kombinert drivstofføkonomi på 37 mpg, med 35 mpg for byen og 38 mpg for motorveien. Den mest effektive utgaven er likevel den manuelle 1,5 TDCi-dieselen med 118 hk og et WLTP-klassifisert drivstofforbruk på opp til 48,7 km/l.

Sikkerhet

Ford er kanskje ikke kjent for å lage noen av de sikreste bilene på markedet, men Ford C-Max scorer ganske bra i denne kategorien. Den fikk fem stjerner i Euro NCAPs kollisjonstest. I tillegg har den flere sikkerhetsfunksjoner, som sju kollisjonsputer, antispinn, AdvanceTrac Stability control, stabilitetskontroll, blokkeringsfrie bremser, antispinn og firehjuls blokkeringsfrie bremser.

  Ford Explorer pålitelighet

Pris

Ford C-Max er en av de rimeligste bilene i sin klasse. Den har en veiledende pris på mellom $21 587 og $35640, noe som er ganske rimelig. Likevel er en brukt Ford C-Max enda billigere med priser som starter fra $8708.

FAQ

Er Ford C-Max verdt å kjøpe?

Ja, Ford C Max er verdt å kjøpe da den er pålitelig, romslig, praktisk og billig å vedlikeholde. Denne bilen er også morsom å kjøre og yter betydelig bedre enn de fleste av konkurrentene. På den annen side, hvis du er på utkikk etter en avansert, høytytende og luksuriøs MPV, vil denne bilen ikke være verdt å kjøpe.

Hva er de vanligste problemene med Ford C-Max?

Ford C-Max er kanskje en enestående MPV, men den har også flere problemer. Noen av dem inkluderer turbofeil, clutchglidning, problemer med bakbremsen og problemer med fjæringen. I tillegg har flere eiere rapportert om tap av styrekraft, defekte passasjerdører, sviktende klimaanlegg og utbrente frontlykter.

Hva er den høye kjørelengden for Ford C-Max?

Selv om Ford C Max er en pålitelig og lite vedlikeholdskrevende bil, utvikler den likevel problemer etter en viss kjørelengde. Men hvis du tar godt vare på Ford C Max, vil du kanskje ikke oppleve alvorlige problemer tidlig. De fleste alvorlige problemer på Ford C Max starter etter å ha kjørt mer enn 100 000 km.

  Vanlige problemer med Ford Mustang Ecoboost

Så hvis du kjøper en brukt Ford C Max, prøv å unngå en med mer enn 150 km, da den vil ha flere problemer enn normalt.

Er Ford C Max en god daglig sjåfør?

Ja, Ford C-Max er en utmerket daglig sjåfør da den er fin å kjøre. Videre er denne bilen drivstoffeffektiv, pålitelig og krever lite vedlikehold, noe som gjør den perfekt til daglig bruk. I tillegg er den romslig og praktisk, noe som gjør den til en fantastisk familiebil til daglig bruk.

Hvilke biler er som Ford C-Max?

Ford C-Max er en av de beste bilene i sin klasse. Likevel møter den hard konkurranse, noe som gjør det mulig for brukerne å velge sin foretrukne MPV fra en konkurransedyktig klasse. Noen av de viktigste konkurrentene er Renault Scenic, Citroen C4 Picasso, VW Touran, Vauxhall Zafira Tourer, Chevrolet Spark EV og BMW 2-serie Active Tourer.

Oppsummering

Alt i alt er Ford C Max en god bil for deg som ønsker en vedlikeholdsvennlig, drivstoffeffektiv og pålitelig flerbruksbil. Før du investerer i denne MPV-en, er det imidlertid viktig å kjenne til noen av problemene du kan støte på underveis, for eksempel turbofeil, defekte passasjerdører, sviktende klimaanlegg og clutchproblemer.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter