Er Ford Fusion en god bil?

Ford Fusion

Ford Fusion er en mellomstor familie sedan designet for å gå head-to-head med biler som Chevy Malibu, Honda Accord, Nissan Altima og Hyundai Elantra.  Ford er imidlertid litt mer stilig enn alle de andre sedanene som er nevnt i dette avsnittet, noe som absolutt gjør Fusion mye mer interessant. Så, er Ford Fusion en god bil?

Ford Fusion er virkelig en veldig god bil med tanke på hva du får for pengene. Motorene som tilbys er anstendig pålitelige, anstendig kraftige og anstendig effektive. Bilens utvendige design er veldig pen, noen vil kanskje til og med si litt for mye inspirert av en fremtredende britisk luksusbil brand.  Interiøret er fint, men ikke noe å skryte av.

Når det gjelder kjøreopplevelsen, kjører Fusion som alle andre biler i sitt segment. Det er glatt, enkelt, stille og ganske raffinert. Pålitelighet ser ut til å være greit, men det er noen problemer som er verdt å snakke om. Ford avviklet Fusion, men det ser ut til at Fusion gjør comeback for modellåret 2023.

Verdimessig er det en veldig god bruktmarkedsbil akkurat nå, samtidig som det praktiske også er på plass med alle andre biler fra dette segmentet.

Ford Fusion – kraftverket

 2020 (siste modellår) Ford Fusion-motorutvalget starter med 2.5L in-line 4-sylindret motor med omtrent 175 hk og 175 lb-ft dreiemoment.  Denne motoren er koblet til en 6-trinns automatgirkasse som sender all sin kraft til forhjulene.  Du kan betale mer for å oppgradere til den mindre, men likevel mer kapable 1.5L turboladede in-line 4-sylinder med 181hp og 185lb-ft dreiemoment.

  Ford Maverick pålitelighet

Top-of-the-line motor alternativet er 2.0L turboladet 4-sylinder gjør 245hp og £ 275-ft av dreiemoment.  Denne motorkonfigurasjonen får også et AWD-system mens mid-spec 181hp 4-cylinder får et FWD-system.  Entry-level Fusion-modellene returnerer omtrent 23/34MPG, mid-spec-versjonen tilbyr 21/31MPG mens top-of-the-line 245hp-motoren tilbyr 21/31MPG med et RWD-system eller 20/28 med et AWD-system.

Du kan også få en hybridversjon drevet av en 2.0L 4-sylindret kombinert med en hybrid elektrisk drivlinje med 188 hk og 129 lb-ft dreiemoment.  MPG-tallene er rundt 42 for den konvensjonelle hybriden mens plug-in gjør 103MPGe.

Ford Fusion – Design og chassis

Når det gjelder design, gjør Fusion det absolutt fordi den utvendige designen til Fusion alltid var fin, spesielt de nyeste modellene. Noen sier at Fusion, og Ford generelt, låner mye av sin designinspirasjon fra Aston Martin.  Innredningen er ergonomisk, men ikke så spesiell når det gjelder design og materialkvalitet.

Fjæringen og chassiset er begge innstilt mot komfort og brukervennlighet, noe som gjør at Fusion føles veldig godt sortert for alle slags kjørescenarier. Det er ikke en sportsbil, og den prøver heller ikke å være en. Det er en familie sedan som prioriterer komfort, brukervennlighet og gjør alt slik det skal gjøres.

Ford Fusion – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, kan vi trygt si at Fusion er et pålitelig kjøretøy, men at det også lider av noen spesielle problemer. For det første er automatgiret ikke den mest pålitelige i bransjen, og det kan koste penger å fikse. Fjæringssystemet slites ut ganske raskt, noe som krever at du investerer i nye støtdempere, stivere og potensielt til og med svingstangen.

  Er Ford Puma en god bil?

Motoren er anstendig, men gasspjeldhuset er det ikke.  Vi må også huske på at servostyringssystemet er kjent for å mislykkes, og det samme kan de hovne slepemutrene på grunn av en toppdeksel i aluminium.

Ford Fusion – Verdi og praktisk

2020 Fusion startet på rundt $ 23,170 for en barebone-versjon, men toppmodellene gikk for godt over $ 30,000. Nå kan det være hadde for en betydelig rabatt på 2nd hånd markedet og mange kjøper 2nd hånd Fusions fordi de er veldig gode biler å vurdere.

Practicality-klok, fusion er like god som alle andre mellomstore familie sedan i denne serien. Det tilbyr plass til opptil fire, kanskje til og med fem voksne. Bagasjerommet er fint, selv om åpningen er litt restriktiv. Sikten er god, dørene åpnes fint og bredt slik at det er enkelt å montere et barnesete i Fusion.

FAQ Seksjon

Bør jeg kjøpe Ford Fusion?

Hvis du er i markedet for en mellomstor familie sedan som kan ta vare på familiens transportbehov uten å gjøre et stort oppstyr om det, er Fusion et godt valg å gjøre. Det er en pen, men upretensiøs bil som til og med kan levere i noen luksusbilforekomster. Det ser fint ut på utsiden, men litt kjedelig på innsiden.

Det er en godt avrundet familie sedan, og det kommer ikke som noen overraskelse at mange amerikanere kjøper dem. Selv om SUV-er og crossovere styrer listene akkurat nå i både nye og brukte markeder, klarer mellomstore sedaner å motstå nyttebildominansen bedre enn hatchbacks og andre mindre biler.

  Ford Mustang Shelby GT500 Pålitelighet

Sluttet Ford å lage Fusion?

Ford sluttet faktisk å tilby Fusion for ikke så lenge siden, men det virker som Fusion kommer tilbake sterkere enn noensinne. Ford sier at den nye Fusion kommer til å representere en helt ny tilnærming til å designe en mellomstor sedan, og at Fusion kommer til å være en av de mest slående bilene i sitt segment.

Det vil komme i bruksformer, inkludert en hevet eiendom som kan konkurrere med slike som Audi Quattro All-road lineup.  Futurisme, sikkerhet, design og teknologi er pilarene som den nye Fusion skal bygges på.

Er Ford Fusion bedre enn konkurrentene?

Dette segmentet er brimming med mange alternativer, og det er veldig vanskelig å velge vinneren. Vi kan si at siden Fusion ble teknisk avviklet, klarte andre biler fra denne segment som Accord eller Toyota Camry å slå Fusion.  Vi må vente og se hvordan den forestående Fusion kommer til å sammenligne seg med disse.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter