Er Ford Puma en god bil?

Ford Puma

Ford Puma er en av de minste og fineste Ford SUVene på markedet. Denne subcompact SUV tilbyr utmerket håndtering, høyteknologiske funksjoner, et fint interiør, og rikelig last plass. Men er Ford Puma en god bil?

Totalt sett er den nye Ford Puma en utmerket bil. Den er perfekt for folk som leter etter en liten, effektiv og praktisk subcompact SUV. På den annen side er det ikke ideelt for folk som leter etter en romslig, raskere og billigere subcompact SUV. Dette er fordi det har et trangt interiør og startprisen er rimelig høy.

Ford Pumas historie

Den første Ford Puma var en liten tredørs kupé som ble produsert mellom 1997 og 2002. Den hadde en akselavstand på 96,3 tommer, en lengde på 156,9 tommer, en bredde på 72,3 tommer og en høyde på 51,8 tommer. Denne bilen ble imidlertid avviklet i 2002.

Den nyeste Ford Puma er en fem-dørs subcompact SUV som startet produksjonen i 2019 til dags dato. I motsetning til Ford Puma tre-dørs kupé, er denne SUV litt større som den kommer med en wheelbase på 101.9-inches, en lengde på 164.8-inches, en bredde på 71.1-inches, og en høyde på 61-inches.

Ford Puma redesignet sin modell fra en tre-dørs kupé til en liten crossover SUV, fordi kupéer ikke lenger er så populære som de var tidligere.

Funksjoner av Ford Puma

Utseende

Hvis skjønnhet er det du søker etter, er Ford Puma crossover SUV et fint alternativ. Denne bilen er vakkert designet både inne og ute. Bortsett fra utseende, kommer den også med noen eksepsjonelle funksjoner som inkluderer 17-tommers legering hjul, auto fjernlys, smarte LED pølse lamper, regn-sensing vindusviskere, satellitt navigasjon, og LED omgivelsesinteriør belysning.

  Vil Mercedes hjul passe Ford

Prestasjon

Ford Puma er utstyrt med en 1,0-liters turboladet tresylindret motor som leverer maksimalt 125 bhp eller 155 bhp, avhengig av trim du velger. På toppen av det kan den akselerere fra 0 til 60 på bare 8,7 sekunder,  og den kommer med en topphastighet på 119 mph. 

På toppen av det skjer topputgangene ved 6000 rpm (strøm) og mellom 1500-4500 rpm (dreiemoment). Og med kombinasjonen av en syv-trinns girkasse og turboladet motor, er dette en perfekt bil for daglig kjøring eller rundt i byen.

Komfort og lasterom

Ford Puma kan være kompakt, men det er en veldig funksjonell bil. Dette er fordi det kommer med funksjonell plass og rikelig lasteområde. Interiøret i denne bilen er pent organisert med høyteknologiske funksjoner. Noen av interiørfunksjonene som gir komfort til passasjerene er det plysj skinnrattet, seter utstyrt med klutbelegg og flere myke finisher.

Når det gjelder lasteplass, har bilen totalt 410 liter, noe som er godt nok for sin størrelse. Dette betyr at brukerne enkelt kan bære noen få ting de trenger på reisen. Likevel er det også viktig å merke seg at denne bilen ikke er så behagelig for høyere mennesker, da den er noe trangt.

Drivstoffeffektivitet

Siden Ford Puma er en liten SUV, kan du forvente at den bruker mindre drivstoff enn de fleste av konkurrentene. Dessuten kommer den med en turboladet motor med liten kapasitet som bruker mindre drivstoff. For eksempel er det anslått at 2021 Ford Puma bruker 5,3 liter drivstoff for å dekke opptil 62 miles.

Pris

Ford Puma kan være en liten og fantastisk crossover SUV, men den opprinnelige prisen er litt høy enn de fleste av konkurrentene. Som et resultat kan noen mennesker synes det er lite tiltalende, men med tanke på high-end interiør, fremragende ytelse og topp teknologiske egenskaper som den er utstyrt med, er Ford Puma verdt hver krone.

  Ford Edge pålitelighet

Den opprinnelige prisen på Ford Puma er rundt $ 21,000 XNUMX. Likevel, hvis du velger en høyere trim, kan det hende du må dele med rundt $ 25,000 XNUMX.

FAQ

Hvor lenge varer Ford Puma?

Ford Puma er en av de mest holdbare subcompact SUVer på markedet. Hvis den vedlikeholdes riktig, kan Ford Puma vare i mer enn 200 000 miles. I gjennomsnitt varer de fleste Ford Puma mellom 150 000 og 250 000 miles. Dermed, hvis du vil at Ford Puma skal vare lenger, sørg for å ta godt vare på bilen.

Har 2019 Ford Puma problemer?

Ja, 2019 Ford Puma har også problemer. Likevel er problemene ikke mange som de som er erfarne i første generasjon Ford Puma. Noen av de vanlige problemene som brukere av 2019 Ford Puma bør være klar til å håndtere er problemer med telematisk kontrollenhet programvare og dårlige elektriske tilkoblinger. 

Hva er noen av de vanlige problemene med Ford Puma?

Hvis du er i markedet for en brukt Ford Puma, er det viktig å vite hvilket modellår du skal velge og hvilken du bør unngå. Ford Puma kan være en utmerket crossover SUV, men det kommer med mange problemer. Noen av de vanligste problemene er motorfeil, bremseproblemer, grov motor, lekkasje av bremsevæske, defekt varmeapparat og mye mer.

Hvor fort går Ford Puma?

Ford Puma er kanskje ikke så rask som en sportsbil, men den er fortsatt ganske rask. Denne subcompact SUV kan akselerere fra 0 til 60 mph i 8.7 sekunder. Bortsett fra det, kommer denne bilen også med en toppfart på 119 mph. Vær oppmerksom på at de nedre trims er ganske tregere enn de øverste trims.

  Er Ford Focus Ecoboost en god bil?

Derfor, hvis du vil ha en raskere Ford Puma, vurdere høyere trim, som er Ford Puma ST trim.

Har Ford Puma sin verdi?

Ja, Ford Puma har sin verdi godt. Det er anslått at denne subcompact SUV vil holde rundt 60% av sin opprinnelige verdi etter 3 år, som er enestående sammenlignet med sine rivaler. Dessuten blir den gamle Ford Puma sakte en klassiker, da bare en håndfull av modellen ble laget.

Så hvis du planlegger å selge Ford Puma etter noen år med eierskap, kan du slappe av i visshet om at du vil få en god videresalgsverdi. Bilen må imidlertid være i god stand og godt vedlikeholdt.

Sammendrag

Generelt er Ford Puma en fantastisk subcompact SUV med et fint interiør, utmerket håndtering, et romslig lasteområde og mange teknologiske funksjoner. Imidlertid er det også litt kostbart og har noen få problemer å håndtere. Men med riktig omsorg og vedlikehold er dette en morsom bil å kjøre rundt i byen eller til og med på motorveien.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter