Er Hyundai Equus en god bil?

Er Hyundai Equus en god bil?

Hyundai Equus er en firedørs stor luksus sedan som var i produksjon mellom 1999 og 2016 før den ble avviklet. I løpet av den tiden solgte Hyundai ikke mange av disse fordi de var ekstremt dyre for et Hyundai-merke, noen av dem koster enda oppover på $ 70,000. Så, er Hyundai Equus en god bil?

Hyundai Equus er ikke bare en god bil, det er en flott bil av en rekke grunner. For det første får den gode motorer som tilbyr nok kraft, er glatte og er veldig pålitelige. Utformingen av Equus virker som en blanding av mange andre etablerte sedaner i full størrelse, men med en distinkt Hyundai-identitet som gjør bilen stilig innvendig og ut.

Kjøreopplevelsen er et stykke ro når bilen kjører over støt utrolig. Det er også stille, dempet og perfekt for langdistanse cruising. Pålitelighetsmessig er Equus veldig bra, mye bedre enn de fleste biler i full størrelse luksus sedan segmentet.

Equus klarte å avskrive ganske mye til nå, noe som betyr at disse kan fås til en veldig lav pris.  Dette gjør dem fantastiske 2andre hånd luksus limos, både fordi de er sjeldne, og fordi de er veldig gode ent hva de gjør. Praktisk er også utmerket fordi Equus er en veldig stor bil.

Hyundai Equus – Kraftverket

Hyundai Equus motor utvalg starter med JL 380 som kommer med en 3.8L V6 med 266hp og 260b-ft av dreiemoment. Den neste i linjen er JL 450 med sin 4.5L V8-motor og 266hp og 260lb-ft av dreiemoment.  3.4L V6 JS330 og 3.8l v6 JS 380 får 247hp og 227l-ft dreiemoment.   Range-topping-modellene er 2016-modellene med en 5.0L V8 med 430hp  og 376lb-ft dreiemoment.

  Hyundai Azera Pålitelighet

Alle modeller får 6-trinns automatisk girkasse som passer bilens karakter veldig bra. Disse er alle paret til et permanent RWD-system, noe som betyr at Equus tar den gode gamle beviste sedanoppskriften i full størrelse med en stor V8, en jevn automatisk og RWD.

Dette betyr at Equus ikke er verdens mest effektive bil, spesielt med hensyn til Hyundai-standarder, men det er derfor du får med en luksus sedan i full størrelse der luksus, komfort og glatthet prioriteres over effektivitet.

Hyundai Equus – Design og chassis

Hyundai Equus ser kanskje ikke altfor slående ut for de fleste, men Hyundai gjorde det med vilje, da Equus skal være en under-radar luksusvogn. Hyundai de-merket Equus så de fleste vil aldri engang vite at det er en Hyundai. Interiøret er ikke på nivå med tyske luksusbiler fra den tiden, men det er fortsatt utrolig plysj og noen ganger enda bedre utstyrt.

Kjøreopplevelsen er der Equus tar det største spranget over sine Hyundai-brødre og -søstre. Bilen glir over støt og isolerer deg fra veien utrolig bra. Det er en veldig luksuriøs og komfortabel bil å reise i, men det betyr også at den ikke liker hjørner når den ruller inn i dem ganske mye.

Hyundai Equus – Pålitelighet og vanlige problemer

Hyundai Equus er en utrolig pålitelig bil med tanke på hva det er. En sedan i full størrelse har en tendens til å være en av de minst pålitelige biltypene der ute fordi den er stor, tung og fullpakket med alt. Equus er imidlertid mye bedre når det gjelder pålitelighet enn alle sine tyske, amerikanske og britiske kolleger, de kommer ikke engang i nærheten.

  Hyundai Elantra Pålitelighet

Det er imidlertid noen problemer som er verdt å snakke om. Først av alt lider bilen av visse suspensjonsproblemer der bilen kan synke. Andre problemer inkluderer soya-laget ledninger som blir spist av gnagere, problemer med bilens elektronikk som infotainment system, og bilens bremser.

Hyundai Equus – Verdi og praktisk

Da den først kom ut, kostet den nyeste top-end Equus-modellen oppover $ 70,000 XNUMX, noe som er latterlig for en bil med et Hyundai-merke, men nesten alle som kjøpte den sa at bilen er vel verdt prisen. I dag, da bilen svekket seg til så lite som $ 15,0000 – $ 20,000, er det et utrolig luksusbilkjøp fordi driftskostnadene også er veldig gode.

Praktisk er på nivå med andre biler fra dette segmentet, noe som betyr at Equus er en stor bil med mye sitteplass og stort bagasjerom. Sikten er også god, men bilen kan være litt for stor for de som vanligvis kjører on travle bygater.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe en Hyundai Equus?

Hvis du er interessert i å kjøpe en luksus sedan i full størrelse med alle klokkene og fløytene, er det absolutt ingen grunn til at du ikke bør vurdere å kjøpe Equus. Ja, det er en Hyundai, og en Hyundai er ikke det beste luksusmerket, men med tanke på hvor mye Equus koster, og hvor godt det gjør det, er det en enormt god avtale akkurat nå.

  Hyundai Tucson Pålitelighet

Du kan ha en mer luksuriøs opplevelse med tyske sedans i full størrelse fra den tiden, men du vil betale mye mer penger for dem samtidig som du bruker massevis mer penger på reparasjoner og vedlikehold. Equus kommer til å vare så mye som du vil hvis du tar ordentlig vare på det.

Hvorfor avviklet Hyundai Equus?

Årsaken til at Hyundai avviklet Equus skyldes det faktum at sedansalget i full størrelse har gått ned over hele linjen de siste to tiårene.  Equus er en veldig dyr bil å utvikle, men disse utgiftene kan rett og slett ikke dekkes med bare noen få tusen modeller solgt hvert år.

Dessuten er Hyundais søstermerke, Genesis, nå den som har til oppgave å lage luksusbiler i full størrelse under Hyundai-paraplyen. Som sådan er Genesis G90 den åndelige etterfølgeren til Hyundai Equus.

Er Hyundai Equus en luksusbil?

Ja, Hyundai Equus er en gjennomgående luksusbil med hele sjelen. Det er en bil designet for å konkurrere med verdens mest berømte luksusbiler fordi den kommer med funksjoner som ikke kan sees selv på S-Klasser, eller til og med noen Rolls Royce-modeller og Bentleys.

Equus viser at Hyundai, et økonomimerke, vet hvordan man lager en ekte luksusbil, en som ikke bare tilbyr en ekstremt luksuriøs opplevelse, men også klarer å være pålitelig.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter