Vanlige problemer med Hyundai Getz

Hyundai Getz

Hyundai Getz ble først introdusert i 2002 og var i produksjon frem til 2011. Det er en subkompakt tre- eller femdørs bybil som var tilgjengelig i mange markeder over hele verden under navnet Getz, Click, Getz Prime, Hyundai TB eller Inokom Getz. Getz ble erstattet av Hyundai i20 i 2012.

Når det gjelder de vanligste problemene med Hyundai Getz, er det ganske mange problemer som er verdt å diskutere. Disse inkluderer problemer med strømforsyningen, elektriske problemer, problemer med fjæringen, problemer med bremsene, og bilen stalling. Noen av disse er mer alvorlige enn andre, men alle er relativt vanlige.

Alt i alt, Hyundai Getz ble designet og produsert i en tid da Hyundai ikke har samme nivå av pålitelighet som det gjør nå. Dette betyr at du ikke bør forvente at Getz skal være like pålitelig som i20, men du bør heller ikke forvente at den skal være upålitelig som helhet.

Uansett, nå er det på tide å gå i en mer inngående titt på Getz pålitelighet. Så, hvis du er i markedet for Getz, sørg for å lese denne artikkelen!

Problemer med kraftlevering

Det er ganske mange akselerasjon og kraft levering-relaterte problemer rapportert for Hyundai Getz. Rykkete akselerasjon er en der tennpluggene trenger å inspisere som de kan ofte føre til feiltenning og påvirke hvor godt bilen kan levere kraft til hjulene. Gasshuset er også kjent for å forårsake lignende problemer, så sørg for å rengjøre eller bytte det om nødvendig.

Hvis Gets avgir rare tikkende lyder samtidig som den ikke er i stand til å levere mye kraft, er sjansen stor for at det er et problem med en av tappene dine. Før du gjør noe, må du sørge for å inspisere motoroljenivået, da disse også er kjent for å forårsake lignende problemer.

  Vanlige problemer med Kia Niro

Elektriske problemer

Det er ganske mange potensielle elektriske problemer med Hyundai begynner med bakvinduene som er kjent for å mislykkes ganske ofte. Grunnen til at dette skjer er på grunn av en utslitt vindusregulator som må byttes ut. Andre elektriske problemer inkluderer problemer med frontvinduene så vel som med radioen.

Andre elektriske problemer inkluderer problemer med startmotoren, utvendig belysning og potensielt til og med med elektriske låser. Alt i alt, kan du forvente at disse skal oppstå på høyere kjørelengde Getz modeller oftere som noen av disse komponentene har en tendens til å slites ut tidlig på.

Suspensjon Problemer

Suspensjon av Hyundai Getz er et annet punkt av interesse som det har også en tendens til å lide av et bredt spekter av problemer. Den mest veldokumenterte Hyundai Getz suspensjon problemet er en der den fremre drop linker mislykkes. Disse kan lettest bli lagt merke til av rare clunking lyder som kommer fra de to forhjulene brønner.

Når du går over ujevne overflater og fartsdumper, bør disse også være mye mer merkbare. Andre problemer med fjæringen er potensiell feiljustering på grunn av slitasje på drivverket og relativt sjeldne, men alvorlige problemer med stagene og støtdemperne.

Problemer med bremsene

Bremsesystemet på Hyundai Getz er faktisk anstendig pålitelig som helhet i disse dager som det viktigste problemet med systemet var forbundet med en tilbakekalling Hyundai gjorde til Getz tilbake i September 2003. Problemet her var at vann kunne finne veien inn i ABS-huset og korrodere ledningene i en grad der ABS-systemet kunne svikte fullstendig.

  VW 2.0 TSI-motor Problemer

Dette er virkelig et veldig alvorlig problem, og det er derfor det førte til en umiddelbar tilbakekalling. Så, hvis du oppdager noen ABS lys kommer på, sørg for å inspisere innsiden av ABS-systemet for å se om det er noen spor av vann inne.

Problemer med å stoppe bilen

Også, et relativt vanlig problem med Hyundai Getz er når bilen boder ofte rett etter å slå den på. Disse er vanlig i løpet av kalde morgener, spesielt under en kald start. Mange eiere av Getz rapportert at bilen er kjent for å bølge og umiddelbart stall ikke la deg slå den på.

Det sies at dette problemet er ned til en dårlig programmert overføringskontrollmodul (TCM) som heldigvis kan omprogrammeres i de fleste tilfeller. Hvis ikke, må du kjøpe en ny.

Ofte stilte spørsmål

Bør jeg kjøpe Hyundai Getz?

Hvis du er i markedet for en brukt subkompakt bybil, er Hyundai Getz virkelig et veldig interessant valg. Det er kanskje ikke den mest luksuriøse, den mest romslige eller den mest komfortable bybilen, men det er nok til å tilby en pålitelig punkt A til punkt B-opplevelse som er akkurat det folk flest ønsker fra en bybil.

Uansett, hvis du ikke er vant til å kjøre små biler med en oppreist kjørestilling, vil du sannsynligvis ikke like Getz, ettersom mange sa at den ikke er laget for høyere personer, og at alle over 6 fot vil slite både foran og bak.

  Skoda Superb 1.8 TSI problemer

Er Hyundai i20 bedre enn Hyundai Getz?

Da Hyundai kom ut med i20, overskygget den Getz på alle mulige måter fordi den er en mye bedre bil på alle måter. Det tilbyr bedre motorer, mer kraft og mer plass, og i20 er mye mer stabil og komfortabel selv om det totale fotavtrykket ikke endret seg så mye.

Det er egentlig ikke noe bedre med Hyundai Getz i forhold til i20 bortsett kanskje for den prisen som er å forvente siden Getz er en mye eldre og mye mindre populær bil.

Er Hyundai kommer til å lage en ny Getz?

Sjansene for Hyundai å lage en ny Getz-modellen er ikke-eksisterende som det egentlig ikke er behov for det. Hyundai tilbyr nå noen mindre biler fra i-serien, men de vil også tilby noen nye elektriske bybiler som vil være mer enn nok.

Videre, små bybiler er ikke så populære eller så nødvendig som kompakte crossovere og små Suv-er som er grunnen til at de fleste merker er heller kommer til å lage biler som Hyundai Kona som disse er hva markedet ønsker.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter