Er Hyundai Getz en bra bil?

Hyundai Getz

Hyundai Getz er en subkompakt bybil som først ble introdusert i 2002 og var i kontinuerlig produksjon frem til 2011 da den ble erstattet av Hyundai i20 i 2012. Getz er kjent under mange navn som Hyundai Click, Hyundai Getz Prime, Hyundai TB og Inokom Getz. Så, er Hyundai Getz en god bil?

Hyundai Getz er en virkelig rimelig liten bybil med anstendig pålitelighet poster. Den drives av noen få bensin og en dieselmotor, som alle er ganske svake, men nok for en så liten bil. Utformingen av Getz er så kjedelig som man kan designe en bil, men det er hva Hyundai mente var best når bilen kom ut.

Interiøret er veldig mye den samme historien, men det er utrolig lett å forstå som alt er akkurat der du forventer at det skal være. Kjøreopplevelsen er akkurat hva du forventer av en så liten bil, det er kjølt og ganske behagelig, men ikke på en dynamisk måte.

Pålitelighet ser ut til å være greit for det meste, men det er noen problemer verdt å snakke om. Verdiene av disse har kommet ned ganske mye i de siste 10 årene som er det som gjør dem gode kjøp i disse dager. Praktisk er ikke bra som bilen er ikke i stand til å passe høye mennesker og bagasjerommet er begrenset for å si det mildt.

Hyundai Getz – Drivlinjen

For Hyundai Getz, får du et utvalg av et par bensinmotorer. Starter med entry-level 1.1 L inline 4-sylindret som tilbyr 62hp eller 65hp for facelifted modell. Den neste i køen er 1.3 L rekkesekser 4-sylindret som tilbyr 82hp og 1.4 L 4-sylindret med 97hp som vanligvis er den mest folk har en tendens til å gå for. Imidlertid, 1.6L 4-sylindret med 106hp er den beste som det tilbyr en perfekt mengde kraft.

  Hyundai Elantra Sport Pålitelighet

Alle modellene er utstyrt med en 5-trinns manuell girkasse og kraften er sendt til forhjulene bare. Så langt som dieselmotorer er bekymret, kan du bare kjøpe 1.5L 4-sylindret CRDI-motor med enten 82hp eller 88hp. Dieselmotorer er også den mest økonomiske av gjengen som de kan returnere over 50MPG OSS, mens de mest økonomiske bensinmotorer er nærmere 40MPG.

Alt i alt, Getz egentlig ikke er noe spesielt i drivverket avdeling som gir mening som Hyundai aldri ment det å være. Drivverket oppsett er nok for en liten bybil, men de som elsker hot hatchbacks vil vurdere Getz å være for treg.

Hyundai Getz – Design og Kjøring

Tidlig 2000-tallet Hyundai design språk er kjent for å gjøre unmemorable biler og Getz er ikke annerledes. Det er vanskelig å tro at Hyundai lager noen av de flotteste bilene på 2020-tallet, og at de også laget noen av de verste bilene på 2000-tallet. Det ytre er intetsigende, og det er ikke noe interessant med det i det hele tatt.

Interiøret er like intetsigende, men det føles relativt godt laget, og alt er der du forventer at det skal være. Kjøreopplevelsen er også ganske føyelig og ikke spennende, men det er et vanlig trekk for de fleste biler ut av dette segmentet, spesielt i begynnelsen av 2000-tallet når hot subcompact biler var egentlig ikke en ting.

  Hyundai Elantra Pålitelighet

Hyundai Getz – Pålitelighet og Vanlige Problemer

Hyundai Getz er ikke på langt nær så pålitelig som dagens Hyundai-modeller er, men det er heller ikke upålitelig i det hele tatt. Når det er sagt, det er en relativt solid bil som bør være i stand til å holde stand i mange år fremover. Vi trenger imidlertid å nevne noen av de mer vanlige problemene Getz har en tendens til å lide av.

Disse inkluderer problemer med suspensjon, elektrisitet, bilen å miste makt, bilen stalling, og med bremsene som var et stort problem tilbake i 2003 da Hyundai tilbakekalt Getz på grunn av fullstendig tap av ABS. Være det som det kan, de fleste Getz modeller i disse dager har blitt reparert, og det er mange mekanikere som lett kan arbeide på Getz.

Hyundai Getz – Verdi og praktiske egenskaper

En brukt Hyundai Getz kan være hadde for nesten ingenting i 2022 som avskrivningskurven har truffet bunnen. Getz var ikke en spesielt dyr bil til å begynne med, men nå, 15 år senere, er det rimeligere å kjøpe noen brukte Getz-modeller enn det er å ha en fancy middag.

Praktisk er ikke denne bilens sterkeste drakt som er rimelig som det er en subcompact bil tross alt. Mange eiere klaget over mangel på sitteplasser både foran og bak, noe som betyr at høye mennesker ikke kommer til å være så glad i Getz.

FAQ-Seksjonen

Hvorfor gjorde Hyundai avvikle Getz?

Grunnen til at Hyundai avviklet Getz er på grunn av dårlige salgstall. For et sted av kontekst, mer enn 3000 biler ble solgt hver måned i India tilbake i 2003, mens 6,500 biler ble solgt gjennom alle de 12 månedene i 2009.

  Hyundai Genesis pålitelighet

Det bare ikke klarte å levere på den tiden som andre produsenter virkelig trappet opp spillet sitt. Den Getz ble også kritisert på grunn av sin mangel på plass i det øyeblikket det kom ut. Alle disse problemene begynte å bli altfor alvorlig for Getz å holde seg rundt.

Lager Hyundai gode kompakte biler?

I 2022 er Hyundais katalog så stor som den kan være, ettersom du kan kjøpe alle typer biler der ute. Starter med den kompakte i10 og i20 og går helt opp til den enorme Hyundai Palisade. Imidlertid, så langt som kompakte biler er bekymret, Hyundai gjør en veldig god jobb, spesielt med de aller nyeste modellene.

Gjør kompakte bybiler fornuftig?

Det avhenger av ditt bruksscenario. Hvis du er den typen person som tilbringer mesteparten av kjøretiden din i byen og pendler til og fra jobb, er en kompakt bybil faktisk den beste typen bil du kan gå for. Imidlertid er motorveikjøring, komfort, sitteplass, lasteplass og fasiliteter noe du ikke vil kunne finne i kompakte bybiler.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter