Er Hyundai i20 en god bil?

Er Hyundai i20 en god bil?

Hyundai i20 er en liten hatchback som først ble avslørt i 2008 og er fortsatt i kontinuerlig produksjon i dag. I20 skapte tre forskjellige generasjoner med den siste som kom ut tilbake i 2019.  Det er den nest minste hatchbacken i Hyundais familie og også en av de mest vellykkede. Så er Hyundai i20 en god bil?

Hyundai i20 er virkelig en veldig god bil fordi den gir mye valuta for pengene. Den kommer også med anstendig kraftige, men effektive og sofistikerte motorer som passer perfekt til bilens karakter. Den utvendige utformingen av  i20 var litt kjedelig med de to første generasjonene, men 3rd gen i20 spruced ting opp ganske bi t.

Interiøret i de to første generasjonene var litt vagt, men 3.  generasjon i20 ser mye bedre ut. Pålitelighetsmessig er ting ikke så gode som de pleide å være, men det er å forvente ettersom den nye i20 er mye mer kompleks og bedre på alle måter. Vi skal  liste opp de vanligste Hyundai i20-problemene i denne artikkelen.

Verdimessig får du virkelig mye for pengene med den nye i20, mens de to foregående generasjonene også er rimelig priset på 2. Praktisk er på nivå med andre biler i denne segment, noe som betyr at i20 ikke er den beste når det gjelder å transportere mer enn to personer samtidig.

Hyundai i20 – Kraftverket

Den 3rd gen Hyundai i20 leveres  med to forskjellige bensindrevne motorer, en mindre 1.0L 3-sylindret motor med 100hp og 1 26lb-ft dreiemoment eller en større, men mindre kraftig 1.2L  4-sylindret motor med 84hp og 87lb-ft dreiemoment.    Denne i20 tilbyr ingen dieselmotorer i sin oppstilling da Hyundai bestemte seg for å fase ut alle dieselmotorer for noen år siden.

  Hyundai Azera Pålitelighet

2. generasjon av i20 tilbyr tre forskjellige bensinmotorer med effekt mellom 84 hk, 101 hk og 120 hk.  2.  generasjon av i20 er også tilgjengelig med to forskjellige 4-sylindrede dieselmotorer med effekt fra 75 hk til 90 hk.  Alle i20-versjoner er fallodd, og du har muligheten til en 6-trinns automatisk eller en 5-trinns manuell.

Den kraftigste og mest spennende i20 du kan få er i20 N-ytelsesversjonen med over 200 hk. Du kan forvente opptil 45 MPG fra de nyeste i20-modellene, mens eldre dieselvarianter kan returnere opptil 65 MPG.

Hyundai i20 – Design og chassis

Når det gjelder utvendig design, øker den nye i20 virkelig ante sammenlignet med de eldre to generasjonene som ikke var så spesielle. Interiøret er veldig mye den samme historien som de to foregående generasjonene er kjedelig og 3rd generasjon i20 ser virkelig futuristisk og attraktiv.

Kjøreopplevelsen er utelukkende fokusert på brukervennlighet og komfort, bortsett fra N-modellen som tilbyr et stivere fjæringsoppsett som gjør bilhåndtaket mye bedre. Alt i alt kjører i20 på en helt forutsigbar måte, trygt, godt og enkelt.

Hyundai i20 – Pålitelighet og vanlige problemer

Den nyeste Hyundai i20-modellen ser ut til å være en relativt pålitelig bil generelt, men det virker også som om 2.  generasjon var den mest pålitelige i gruppen.  Dette er sannsynligvis fordi 3.  generasjon fortsatt er relativt frisk og  kommer til å fortsette å bli mer pålitelig etter hvert som nye modeller kommer ut.  Vi må også nevne at 3rd gen i20  er den desidert mest komplekse i20 ennå.

  Er Hyundai Palisade en god bil?

De vanligste Hyundai i20-problemene er relatert til bilens motor, de elektriske systemene, utstyret, styresystemet og dårlige tetninger rundt frontruten og dørene.

Hyundai i20 – Verdi og praktisk

Hyundai i20 ligger fast i det rimelige bilmarkedet, noe som betyr at den kan kjøpes av de fleste bilister der ute. For prisen får du virkelig mye hvis du liker merket og måten bilen ser ut.  2. håndsmodeller er også veldig populære over hele verden fordi de er pålitelige, effektive og billige å kjøre.

Praktisk er på nivå med andre biler fra dette segmentet, noe som betyr at i20 egentlig ikke er en bil designet for å transportere folk så ofte. Det  er en bil som tilbyr god sikt rundt, og en som er veldig lett å leve med generelt.

FAQ-seksjon

Selges Hyundai i20 i USA?

Hyundai i20 er ikke tilgjengelig i USA ennå, sannsynligvis fordi den ligner Hyundai Accent tomye og fordi denne typen biler ikke er veldig populære i USA.  Accent pleide å være tilgjengelig som en hatchback også, noe som betyr at den var åo lik i20 overall.

Det amerikanske markedet er ikke glad i små biler generelt fordi de fleste amerikanske veier er brede, og det er egentlig ingen mangel på parkering i de fleste byer rundt om i USA. Hvis vi kombinerer det med det faktum at USA har en tendens til å ha billigere gasspriser, er det fornuftig hvorfor biler som i20 ikke er veldig populære der.

  Vanlige problemer med Hyundai Sonata

Er Hyundai i20 en luksusbil?

Hyundai i20 er egentlig ikke en luksusbil, selv om den nyeste generasjonen av i20 deler noen likheter med mye dyrere og luksuriøse biler. Hyundai gjorde virkelig et nummer på designteamet fordi Hyundai pleide å lage noen av de kjedeligste bilene der ute, men de nyeste Hyundai-modellene ser bra ut.

Dette er det som bidro til at mange tror at biler som i20 hører hjemme i en høyere prisklasse. Hvis du ikke er helt overbevist, sørg for å sammenligne den nåværende generasjonen av Hyundai Santa Fe SUV med den forrige.

Er Hyundai i20 billig å kjøre?

En av hovedgrunnene til at Hyundai i20 alltid har vært ganske vellykket, skyldes at den er billig å kjøre.  For det første koster i20 ikke mye penger å kjøpe, og det koster ikke mye penger å forsikre. Motorene er alle effektive, noe som betyr at drivstoffkostnadene ikke er dårlige i det hele tatt.

Hvis vi kombinerer det med at reparasjonskostnadene også er lave og at reparasjonskostnadene ikke er så hyppige, er det ganske åpenbart at du ikke trenger mye penger for å eie i20.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter