Er Hyundai i30 en god bil?

Er Hyundai i30 en god bil?

Hyundai i30 er en liten familie hatchback tilgjengelig i noen forskjellige varianter. Du kan gå for inngangsnivå 2-dørs hatchback, en 5-dørs eiendom, en 5-dørs hatchback eller en 5-dørs liftback. I30 er en av de mest populære Hyundai hatchbacks gjennom tidene, noe som betyr at den holdt seg i produksjon i en bedre del av 15 år. Så er Hyundai i30 en god bil?

Hyundai i30 er definitivt en god bil, da den kombinerer ganske mange fordeler og svært få ulemper. Først og fremst blir det relativt sofistikerte, effektive og kraftige motorer. Det ser også relativt bedøvet ut, noe som betyr at det ikke kommer til å imponere eller fornærme noen. Interiøret er veldig mye den samme historien fordi i30 spiller det trygt hele veien.

Pålitelighet er det som skiller i30 fra mange andre biler i dette segmentet, da i30 er en veldig pålitelig bil. Vi skal nevne de vanligste i30-problemene i denne artikkelen, så hold deg for å finne ut av det. Verdimessig får du virkelig mye med i30 som en velutstyrt modell kommer ikke til å koste deg mye mer enn inngangsnivået i30, spesielt på 2. håndsmarkedet.

Praktisk er på nivå med andre biler fra dette segmentet, men hvis du vil ha maksimal praktisk, bør du gå for stasjonsvognversjonen. Sikt er også greit, og såkommer jeg  inn og ut av bilen. Det er utrolig enkelt å montere et barnesete på baksiden av i30, og bilen får også et anstendig antall familievennlige funksjoner.

Hyundai i30 – drivlinjen

Når det gjelder motors, du virkelig er bortskjemt med valg som du kan få effektiv og rimelig entry-level 1.0L 3-cylin der motorer med 120hp og 126lb-ft dreiemoment eller 1.4L inline 4-sylinder med 140hp og 178lb-ft dreiemoment. Men hvis du vil ha den kraftigste gassmotoren, bør du gå for i30 N med sin 2.0L 4-sylindret med 250hp og 260lb-ft eller i30 N Performance med 275hp/260lb-ft dreiemoment.

  Er Hyundai Equus en god bil?

I30 er også tilgjengelig med dieselmotorer som starter med 1.6L 4-sylindret 110hp 1.6 CRDi eller den kraftigere 1.6L 4-sylindrede 136hp motoren. Den aller nyeste ansiktsløftede i30 tilbyr bare gassmotorer, noe som betyr at den nyeste diesel i30 er pre-facelift-generasjonen. Effektivitetsmessig kan du forvente å få opptil 45MPG med bensinmotorer eller 63MPG med dieselvarianter.

Alle i30-modeller leveres utelukkende med fallodd. Du kan velge mellom en automatisk girkasse eller en 6-trinns manuell.

Hyundai i30 – Design og chassis

Hyundai er et av de merkene som pleier å spille det trygt når det gjelder design, noe som betyr at i30 ikke er den vakreste bilen på markedet. Interiøret er mer eller mindre det samme, men det kan se veldig fint ut hvis du går for en velutstyrt modell. Den nyeste ansiktsløftede i30 ser imidlertid betydelig bedre ut enn forgjengeren.

Chassis- og fjæringsinnstillingen er skreddersydd for komfort og brukervennlighet, noe som betyr at standard i30 ikke prøver å være altfor sporty. Men hvis du liker dynamiske biler med stivt fjæringsoppsett, bør du gå for i30 N-modellen.

Hyundai i30 – Pålitelighet og vanlige problemer

En av de sterke draktene til i30 er påliteligheten, da det virkelig ikke er for mange rapporter om denne bilen. Jada, i30 er ikke perfekt, men den klarer å holde seg relativt problemfri sammenlignet med mange andre biler i dette segmentet. Dessuten er ikke i30 en altfor dyr bil å  fikse heller, noe som ytterligere gjør den til en veldig god bil å leve med.

  Er Hyundai Elantra en god bil?

De vanligste Hyundai i30-problemene er knyttet til bilens elektriske systemer, trim og utstyr, håndbremsen, visse aktive sikkerhetssystemer og automatgiret.

Hyundai i30 – Verdi og praktisk

Den billigste i30 selges i USA for merket for under $ 15.000 som er et ekstremt godt tall, mens topp-spec i30 N ytelse modeller koster rundt $ 45.000 i det minste. Brukte i30-modeller kan fås for under $ 5,000 i visse tilfeller, noe som er en ekstremt lav pris for en bil som virkelig ikke er dårlig på noen måte.

Praktisk er ganske standard for dette segmentet, bortsett fra stasjonsvognversjonen som gir mye mer plass hele veien. For familiebruk kan i30 gjøre det bra, bortsett fra hvis familien din er  fullvoksen eller den er for stor. Alt i alt er i30 det du forventer av en bil i  denne bransjen.

FAQ-seksjon

Er Hyundai i30 avviklet?

Siden 2020 tilbyr Hyundai ikke lenger i30 i USA bortsett fra toppspesifikasjonen i30 N performance-varianten. Dette er fordi Hyundai bestemte seg for å fokusere sin innsats på crossover- og SUV-segmentene, da disse er de mest ettertraktede i dagens bilmarked.  Videre tilbyr Hyundai ganske mange like prisede personbiler med mer plass og generell appell.

Når det er sagt, er i30 fortsatt tilgjengelig i  de fleste markeder rundt om i verden, spesielt i Europa hvor hatchbacks fortsatt er utrolig populære.

Er Hyundai i30 N en hot hatchback?

Hyundai i30 N og i30 N Performance er begge ekte hot hatchbacks fordi de tilbyr mye kraft og er utrolig raske.  Du kan forvente at i30 N når 60 km / t fra stillstand på rundt 5.5 sekunder, noe som er en veldig rask tid for en bil av denne størrelsen.

  Hyundai Kona Pålitelighet

Andre biler fra dette segmentet inkluderer Ford Focus ST, Renault Megane RS, VW GTI og Honda Civic Type R. Imidlertid sier mange biljournalister at i30 N er den mest spennende bilen i partiet.

Er Hyundai i30 verdt det?

Hyundai i30 er en veldig god bil for sin pris fordi den koster mye mindre enn noen premium hatchbacks fra dette segmentet, men klarer å være mye mer pålitelig og billigere å kjøre. Dette betyr at i30 tilbyr en relativt problemfri eierskapsopplevelse som ikke er så vanlig i disse dager.

Jeg vil si at i30 er definitivt verdt det hvis du liker segmentet, og spesielt hvis du liker Hyundai som et merke.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter