Er Hyundai i30N en god bil?

Hyundai i30N

Hyundai i30N er ytelsesversjonen av Hyundai i30, en av de mest populære og mest solgte Hyundai-hatchbackene gjennom tidene. i30N ble først introdusert med modellåret 2016 som markerte tiggingen av 3. generasjon av i30 generelt. Helt siden da har Hyundai tilbudt i30N som en del av sin vanlige katalog. Så er Hyundai i30N en god bil?

Hyundai i30N er definitivt en  god bil, da den klarer å kombinere den praktiske, brukervennligheten, overkommeligheten og effektiviteten til den vanlige i30 med spenningen som kommer fra en 200 hk + motor og mange ytelsesoppgraderinger. Motoren som tilbys er potent, spennende, og det høres faktisk veldig bra ut for en så liten motor.

Designmessig er i30N mye mer seriøs enn den vanlige i30. Den får spesielle eksteriørfarger, forsterkede støtfangere, kule hjul og en hel rekke visuelle og aerodynamiske oppgraderinger. Interiøret er også mer seriøst enn i den vanlige i30, men forskjellene  er ikke så uttalt somy er på utsiden.  Praktisk er ikke forskjellig fra den vanlige i30, mens verdiaspektet er litt mer komplisert.

Relievnemessig klarer i30N å være like pålitelig som den vanlige i30, noe som absolutt er en god ting.  De vanligste problemene inkluderer problemer med elektrisitet, drivstoffpumpe, interiør trim, og  visse aktive sikkerhetssystemer. Alt i alt er i30N en av de mest pålitelige hot hatchbacks på markedet, så mye at du vil bli overrasket.

Hyundai i30N – drivlinjen

Hyundai i30N er tilgjengelig med en enkelt motor alternativ, en 2.0L inline 4-sylindret motor med enten 250hp eller 275hp for topp-spec Performance versjon. Dreiemoment er begrenset til £ 260-ft for begge varianter som  er sikkert nok for en liten hatchback.  i30N leveres med enten en 6-trinns manuell eller en hurtigskiftende DCT.

  Hyundai Santa Fe Sport Pålitelighet

0-60mph sprint er ferdig på bare 6. 1 sekunder med hatchback manuell versjon mens DCT varianter kan nå 60mph fra stillstand på bare 5.3 sekunder henholdsvis.  FWD er det eneste alternativet du får med i30N, men det tar ikke bort fra spenningen som i30N også får en front limited-slip differensial.

Effektivitetsmessig kan du forvente at i30N i beste fall kommer tilbake til 35MPG, noe som er et veldig godt tall for en bil som kan gjøre 0-60mph på 5-6 sekunder.  Alt i alt byr i30N på en spennende motor med et eksosanlegg som byr på en del teater.

Hyundai i30N – Design og chassis

i30N får en hel rekke oppgraderinger i forhold til den vanlige i30, noe som betyr at det faktisk ser attraktivt ut for en endring.  Du kan få spesielle eksteriørfarger, kule sportslige hjul, store eksosrør, kontrastfargedeler som støtfangeren foran og forskjellige andre komponenter overalt. Du kan også få en stor spoiler som gjør at i30N ser enda mer seriøs ut.

Chassis- og fjæringsinnstillingen til i30N er fokusert på håndtering i stedet for komfort, noe som er merkbarthvis du er vant til å kjøre den vanlige i30. Denne bilen holder seg flat i svingene,  og den kan føles litt for stiv for de som ikke er vant til å kjøre ytelsesbiler.

Hyundai i30N – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, er i30N like pålitelig som den vanlige i30, som absolutt er en høy ordre for en ytelsesbil. Dessuten er i30  i seg selv en enormt pålitelig bil som stadig vinner alle slags priser i dette segmentet. Videre er vedlikeholdskostnadene også veldig lave,  noe som gjør i30N til en full pakkeavtale.

  Vanlige problemer med Hyundai Venue

De vanligste i30N-problemene inkluderer problemer med det elektriske, problemer med drivstoffpumpen, problemer med noen aktive sikkerhetssystemer og problemer med interiørets byggekvalitet og potensielle knirker og rangler.

Hyundai i30N – Verdi og praktisk

Med en startpris på over $ 40.000, er en Hyundai hatchback definitivt et tøft salg. Bare de som vet hva i30N bringer til bordet, kommer til å kjøpe det som er både en god ting og en dårlig ting. Praktisk er ikke så forskjellig fra den vanlige i30, noe som betyr at i30N er romslig nok til en kombi, men det er ikke  noen familiebil.

Brukte i30N-modeller er veldig populære på 2.  håndsmarkedet fordi de mister verdien ganske raskt og blir gode kjøp veldig snart.

FAQ-seksjon

Hvorfor eksisterer Hyundai i30N?

Det er helt normalt å stille spørsmål ved nødvendigheten av en 275HP FWD Hyundai hatchback med en startpris nord for $ 40.000. Tross alt er denne typen biler sjeldne, spesielt sammenlignet med alle andre i30-varianter og undervarianter. Imidlertid er etterspørselen åpenbart der ettersom Hyundai fortsetter å tilby i30N over hele verden.

Det kan virke som et tøft salg for noen, men i30N er en elsket bil av mange fordi den er spennende, rask og mye mer emosjonell enn noen annen Hyundai hatchback noensinne.

Hvilke biler konkurrerer med Hyundai i30N?

Den mid-level hot-hatchback markedet er faktisk brimming med opsjoner og i30N er i noen seriøse selskap. Vi må først nevne biler som Honda Civic Type R som har eksistert lenge og har blitt legender i dette segmentet. VW Golf GTI er veldig mye det samme, spesielt fordi det berører premiummarkedet når det gjelder kvalitet og teknologi.

  Hyundai Ioniq 5 Elbil pålitelighet

Andre rivaler inkluderer Ford Focus ST og til og med den nye Toyota GR Yaris som tok verden med storm i fjor. i30N konkurrerer også med Renault Megane RS  CUP i Europa, der RS CUP blir mer og mer populær.

Er Hyundai i30N verdt det?

Vi har allerede nevnt at i30N er en relativt dyr bil for en Hyundai hatchback. For denne prisen kan du kjøpe en premium hatchback fra anerkjente tyske merker som Audi, BMW og Mercedes. Spørsmålet om det er verdt det å betale en så høy pris for en Hyundai, avhenger av hva du vil ha fra en bil.

Hvis du er noen som virkelig setter pris på en rask bil, og du vet hvordan du kan nyte den, er i30N ikke bare verdt det, det er en flott bil for prisen. På den annen side, hvis du ikke er interessert i ytelsesbiler, vil i30N være sløsing med penger for deg.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter