Er Hyundai i40 en god bil?

Hyundai i40

Hyundai i40 er en stor familie sedan / stasjonsvogn primært designet for det europeiske markedet. Den ble først avslørt tilbake i 2011 og var i kontinuerlig produksjon frem til 2019. I40 er på ingen måte perfekt, men den klarer å tilby en relativt sammenhengende opplevelse for de fleste. Så er Hyundai i40 en god bil?

Hyundai i40 er sikkert en god bil hvis denne typen biler er det du vil ha.  Hyundai i40 har ganske mange motorer på tilbud som betyr at det ikke er et problem å finne en som kommer til å passe dine behov. Design er ikke noe spesielt spesielt som tilfellet er med Hyundai-modeller fra denne epoken. Interiøret ser bra ut, og det kan være veldig godt utstyrt hvis du går for en høytspesifisert modell.

Når det gjelder kjøring, føles i40 definitivt større enn de fleste andre Hyundai-modeller, noe som gjør at bilen føles litt mer komfortabel. Det er ingen sportssedan, og det er ganske åpenbart i det øyeblikket du går inn i bilen. Påliteligheten er ikke like god som de fleste Hyundai-modeller, og vi skal nevne de vanligste Hyundai i40-problemene.

Verdimessig kan i40 nå fås til en veldig lav pris som mer eller mindre rettferdiggjør å kjøpe en. Det er kanskje ikke alt for rimelige familiebiler, men for prisen er det veldig vanskelig å slå den. Det praktiske er også veldig bra, spesielt med stasjonsvognversjonen som kan pakke ganske mange mennesker og ting i bagasjerommet.

Hyundai i40 – drivlinjen

Når det gjelder drivlinjealternativer, er i40 veldig bra, da den tilbyr en overflod av motorvalg.  Inngangsmotoren er den 1.6L 4-sylindrede gassmotoren med 135 hk.  Du kan også gå for den kraftigere 2.0L 4-sylindrede motoren som tilbyr 200 hk eller den litt avskrekkede 2.0L 4-sylindrede  med 177 hk.  Disse bensinmotorene er gode, men i40 er først og fremst designet rundt dieselmotorer.

  Er Hyundai Genesis en god bil?

Dieselmotorpaletten består av 1.7L 4-sylindrede motorer i ulike stadier av melodi.  Du kan få 1.7L med enten 116hp, 136hp eller 140hp. Alle i40-modellene er forhjulsdrevne, og du kan velge mellom en vanlig manuell eller en enkeltclutch automatisk.

Effektivitetsmessig kan i40 maksimalt gjøre rundt 45-50MPG med dieselmodeller, mens bensinmodeller skal kunne returnere opptil 35MPG.

Hyundai i40 – Design og chassis

Hyundai i40 ser ganske beskjeden ut, noe som betyr at den ikke kommer til å vinne noen priser, noensinne. Hyundai pleide å lage virkelig kjedelige biler til de aller nyeste modellene som ser mye bedre ut på mange forskjellige måter.  Når det gjelder interiøret, er i40 fin, men ingenting kommer til å imponere deg, spesielt hvis du er vant til premiumsegmentet.

Chassismessig er i40 en gjennom og gjennom komfort og brukervennlighet type bil. Dette betyr at ingen i40 prøver å være altfor sporty av en rekke årsaker. Det er virkelig en no-nonsense family bil som gjør det den skal gjøre.

Hyundai i40 – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, gir i40 ikke like lovende resultater som i de fleste andre Hyundai-modeller. I30 og til og med i20 er begge mer pålitelige enn i40, noe som er en overraskelse fordi i40 er toppmodellen fra  «i» -modellutvalget.

De vanligste Hyundai i40-problemene inkluderer ulike problemer med DPF-filteret, problemer med elektro, problemer med trim og utstyr, og problemer med styresystemet. Alt i alt er i40 i stand til å holde seg når det gjelder pålitelighet, men du må vedlikeholde den ofte og i henhold til alle Hyundai-servicebulletiner.

  Vanlige problemer med Hyundai i20

Hyundai i40 – Verdi og praktisk

Verdimessig har i40 svekket seg ganske mye, noe som betyr at den kan fås til en virkelig rimelig pris. For prisen er det vanskelig å slå i40, men hvis du planlegger å kjøpe den, må du sørge for å gjøre en inspeksjon før kjøp. Nye i40-modeller er utilgjengelige i ganske mange år, noe som betyr at bruktmarkedet er det eneste alternativet.

Praktisk er veldig bra med i40 som det er ganske stort. Bagasjerommet er også stort, spesielt på stasjonsvognversjonen som pakkerfire voksne uten problemer. Sikten er litt begrenset på grunn av bilens størrelse, men ingenting er  utenom det vanlige for størrelsen.

FAQ-seksjon

Hvor lenge kan Hyundai i40 vare?

Riktig å forutsi hvor lenge en bil kan vare er en ekstremt vanskelig oppgave, da det er mange variabler som til slutt påvirker det.  I40 skal kunne vare minst 200k miles hvis du tar vare på den, noe som betyr å betjene den regelmessig.  Det er kanskje ikke så pålitelig  som de fleste Hyundai-modeller er, men det er ikke et for stort problem sammenlignet med de fleste biler der ute.

Den gode nyheten er at reservedeler er relativt enkle å få tak i40, da i40 bruker mer eller mindre det samme grunnlaget for mange andre modeller i i-serien. 

  Er Hyundai Elantra en god bil?

Er Hyundai i40 en luksusbil?

Hyundai i40 er en stor familie sedan / stasjonsvogn som betyr at den deler visse likheter med premium store biler fra ulike luksusmerker. Uansett er den eneste likheten mellom disse bilene og i40  begrenset til størrelse.

I40 er ikke komfortabel eller luksuriøs nok til å bli kalt en luksusbil, og det er åpenbart i det øyeblikket du går inn i i40. Det er ikke dermed sagt at i40 er ubehagelig, men heller enn ekte luksusbiler er på et helt annet nivå.

Hvorfor sluttet Hyundai å lage i40?

Hyundai i40 ble avviklet fordi detne v er virkelig var vellykket. De fleste store sedankjøpere i Europa går enten for luksusmerker eller går ikke for store sedaner i det hele tatt. I40 kom aldri til USA på grunn av Sonata som er den mest populære Hyundai sedan noensinne.

New Zealand og Australia fikk også i40, men Hyundai bestemte seg for å tilby Sonata i stedet for i40 omtrent et år før i40 ble helt avviklet. Alt i alt var i40 aldri så populær, da salgstallene var anstendige i de beste  tider.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter