Hyundai Ioniq 5 vs Polestar 2 – Hva er bedre?

Er Hyundai Ioniq 5 en god bil?

Det siste tiåret har sett en enorm økning i elbil popularitet med de fleste bilprodusenter som kommer ut med sine egne versjoner av elbilen. Tesla har Model 3, Kia  har elbilen6, VW har the.ID 4, Hyundai  har Ioniq 5 og Polestar har Polestar 2. I denne artikkelen skal vi bare fokusere på Ioniq 5 og Polestar 2. Så, Hyundai Ioniq 5 vs Polestar 2 – Hva er bedre?

Hyundai Ioniq 5 ble først introdusert tilbake i 2021, og det overrasket verden. Først og fremst  ser Ioniq 5 bra ut takket være den boksete designen med autentiske designdetaljer som hever opplevelsen betydelig. Polestar pleide å være Volvos ytelsesdivisjon, men de forgrenet seg senere til å bli et eget merke med en  elbilvisjon, og den første masseproduserte Polestar elbilen er 2022 P olestar 2.

Både Ioniq 5 og Polestar 2 er helt i toppen når det gjelder bestselgende elbileri dagens marked, fordi begge tilbyr kraft, effektivitet, plass, sikkerhet, teknologi og ønskelighet.  Du kan velge mellom to batteristørrelser for begge modellene, bakhjulsdrift er standard, men du kan gå for AWD hvis du ønsker det.

Design er helt subjektivt, men vi kan ikke si at disse ikke ser dårlige ut. De ser også ut til å være ganske pålitelige, noe som kan forventes av en elbil.  Prismessig koster Polestar 2 litt mindre enn Ioniq 5, men velutstyrte modeller er ikke så forskjellige.

Hyundai Ioniq 5

Med en startpris på rundt 42 000 dollar kommer Ioniq 5 med to forskjellige batteristørrelser, et mindre  58 kWh batteri  og et større 77 kWh batteri.  Førstnevnte  tilbyr enten 170 hk eller 235  hk avhengig av om du går for AWD eller ikke, mens sistnevnte tilbyr enten 217 hk eller 306 hk, også avhengig av om du går for AWD eller ikke.   Du kan forvente at Ioniq 5 varer så langt som 303 miles på et maksimalt lademaksimum.

  Hyundai Palisade Pålitelighet

Hyundai sier at Ioniq 5  støtterrask DC-lading med opptil 350kW som kan lade Ioniq 5 fra 0% til 80% på i underkant av 18 minutter. Mange eiere uttalte imidlertid   at Ioniq 5 stort sett maksimerer 230kW og at 350kW kan støttes i veldig kort tid.

Designmessig er Ioniq 5 virkelig utmerket, da den ser autentisk ut tvers igjennom. Interiøret er pent innredet med alt du trenger for å nyte Ioniq 5.  Kjøreopplevelsen er ikke like sportslig som Tesla Model 3 eller en annen sporty elbilfra dette segmentet, det handler mer om komfort og brukervennlighet enn det er rundetider.

Påliteligheten er vurdert til 73/100 som er et veldig godt resultat, men ikke det beste for en elbil. Det praktiske er også veldig bra da Ioniq 5 har masse sitteplass bak, men bagasjerommet er ikke noe å skryte av.

Polestar 2

Med en startpris på $45 000 er Polestar 2 ganske lik Ioniq 5. Motormessig kan du velge mellom en 225 hk motor med 68 kWh batteri, en 408 hk motor med 78 kWh batteri, eller en 231 hk motor med samme 78 kWh batteri. Maximum-rekkevidden for Polestar 2 er rundt 317 miles, noe som betyr at disse to er veldig tett matchet.

Maksimale hurtigladehastigheter er begrenset til 150kW, noe som er betydelig mindre enn noen gang Ioniqs «ekte» ladehastighet som svinger rundt 230kW til de fleste tider.  Dette betyr at du kan lade Polestar 2 fra 0 % til 80 % på omtrent 30 minutter eller så.

  Hyundai Kona Pålitelighet

Designmessig er Polestar 2 mye enklere enn Ioniq 5, ettersom Polestar  har som mål å gjøre Polestar 2 minimalistisk. Interiøret er også veldig pent lagt ut med mange myke materialer som tar sikte på å heve opplevelsen til luksusbilnivå. Påliteligheten er begrenset til 58/100, noe som er mye verre enn med Ioniq 5.

Det praktiske er veldig bra, men Polestar 2 kunne trengt en litt større sittegruppe bak, siden den er en av de dårligste i sin klasse.

Bedømmelse – Hyundai Ioniq 5 er bedre

Disse to vanlige elbilene har mange ting  å tilby, og det var veldig vanskelig å kåre en vinner her.  For det første  er Ioniq 5 en mer praktisk bil med mer sitteplass, større bagasjerom og bedre sikt. Selv om Polestar 2 er tilgjengelig med over 400 hk, er det egentlig ingen store fordeler når det gjelder ytelse.

Dette er fordi ingen av disse to er en ytelse elektrisk bil, og det er ganske åpenbart.   Ioniq 5 har også lengre akselavstand som gjør at den er mer komfortabel enn Polestar 2.   Ioniq 5 får også visse sikkerhetsfunksjoner som utforassistent som standard, mens Polestar 2 ikke gjør det.

På toppen av det hele er Hyundai Ioniq 5 en merkbart mer pålitelig bil, noe som betyr at den skal kunne tilby deg en mye mer pålitelig opplevelse.  Polestar 2 føles som et mer førsteklasses produkt på innsiden, men det er stort sett det eneste hvor Polestar virkelig slår Ioniq 5.

  Vanlige problemer med Hyundai H1

FAQ-seksjon

Er Hyundai Ioniq 5 tryggere enn Polestar 2?

Hyundai Ioniq 5 leveres med visse sikkerhetsfunksjoner fra standard, for eksempel utforassistent eller baksetepåminnelse som ikke er tilgjengelig med Polestar 2.   Ioniq 5 får også kollisjonsvarsling bak som standard, mens Polestar tilbyr den som ekstrautstyr.  Når det gjelder kollisjonsbeskyttelse, er begge 5-stjerners rangerte biler.

Er Hyundai Ioniq 5 mer luksuriøs enn Polestar 2?

Ioniq 5 er den litt mer komfortable bilen mellom disse to, men Polestar 2 kommer med mer avanserte interiørmaterialer og en litt roligere kjøretur.  Dette betyr at begge disse er komfortable og morsomme, men hvis vi skulle velge hvilken som er mer luksuriøs, må det være Polestar 2.

Er Hyundai Ioniq 5 en bedre familiebil enn Polestar 2?

Dette er et område hvor begge disse har en tendens til å gjøre det veldig bra, men de fleste familier har det bedre å gå med Ioniq 5. Den har bare visse funksjoner som vil hjelpe deg hvis du hele tiden transporterer flere personer.  Polestar 2 føles kanskje som et hyggeligere sted å oppholde seg, men Ioniq 5 føles generelt som en bedre pakke.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter