Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model 3 – Hva er bedre?

Er Hyundai Ioniq 5 en god bil?

Tesla har blitt et synonym for elbilen da dette selskapet kickstartet en av de største revolusjonene i bilindustrien som helhet. Tesla Model 3 er den mest populære og sannsynligvis den beste Tesla-elbilen du kan kjøpe, noe som plasserer den helt på toppen av elbilspillet  . Imidlertid skulle mange andre bilprodusenter snart følge med sine egne iterasjoner av elbilen.

Hyundai er en av de største bilprodusentene i verden, noe som er ganske åpenbart da de stadig pumper ut nye biler til venstre, høyre og sentrum. En av de mest interessante bilene Hyundai lager er Ioniq 5. Helt siden Ioniq 5 kom ut, var folk raske til å sammenligne den med Tesla Model 3. Så, Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model 3 – Hvilken er bedre?

Tesla Model 3 og Hyundai Ioniq 5 er head-on konkurrenter i kompakt til mellomstore luksus elbil markedet.  Tesla Model 3 er den sportsligere bilen av de to, og den kommer i noen forskjellige iterasjoner mens Hyundai Ioniq 5-serien er litt enklere i sammenligning. Begge disse bilene ser veldig futuristiske og iøynefallende ut innvendig og utvendig.

Påliteligheten er også veldig lik mellom de to, men Tesla Model 3 har hatt en tøffere start. Teslaen kommer med et større bagasjerom og mer plass foran, mens Ioniq 5 gir bedre sikt og mer plass bak.  Hvis du vil vite hvorfor du bør ta over den andre, må du lese denne artikkelen!

Tesla Model 3

Tesla Model 3 starter på rundt $ 4 9,000, og det får en god del standardutstyr som betyr at du egentlig ikke trenger å bruke mye på ekstrautstyr.  Når det gjelder drivlinjen, kan du velge mellom tre batteristørrelser som starter fra et mindre 50-60kWh batteri, et mellomnivå 75kWh batteri eller toppspesifisert 82kWh batteri.

  Er Hyundai Accent en god bil?

Effekten varierer fra 283 hk helt opp til 513 hk for toppmodellen med høy spesifikasjon.  AWD leveres som standard med  avanserte modeller, og du kan forvente opptil 358 miles på full lading med Long Range Plus-modellen.  Teslaen kan lade med hastigheter opp til 250kW som kan gi deg nesten 80% av batteriladingen på bare 30 minutter eller så.

Utformingen av Model 3 er i tråd med resten av Tesla-serien takket være glatte bretter og en boblelignende kupé. Interiøret er så minimalistisk som det kan bli, da Model 3 ikke engang får en målerklynge. Model 3 får imidlertid en hel masse nyttige og gimmicky tekniske funksjoner.

Påliteligheten er begrenset til rundt 75/100 hos J.D. Power, noe som betyr at nyere Model 3-modeller er mye bedre enn tidligere. Praktisk er tilstrekkelig da Model 3 får en stor bagasjerom, men den lider litt når det gjelder bakre headspace.

Hyundai Ioniq 5

Med en startpris på rundt 42.000 kroner er Ioniq 5 noen tusen dollar billigere enn Model 3, men den får ikke like mye standardutstyr, noe som betyr at du må bruke mer for å matche Tesla-spesifikasjonen for spesifikasjoner.   Ioniq 5 leveres med to batteristørrelser, et mindre 58 kWh batteri eller et større batteri på 77 kWh, mens effekten varierer mellom henholdsvis 170 hk og 306 hk.

Fallodd er også standarden med Ioniq 5, mens AWD er tilgjengelig som ekstrautstyr.  maximum-området du kan få ut av  Ioniq 5 er  vurdert til 303 miles, den maksimale ladehastigheten er begrenset til 350Kw, noe som betyr at Ioniq 5 kan lade fra 0 til 80% på bare 18 minutter.  Mange sier imidlertid at Ioniq 5 makser ut på 230kW og lader fra 0 til 80% omtrent samtidig som Tesla.

  Hyundai Veloster N Pålitelighet

Designmessig ser Ioniq 5 virkelig autentisk ut med sin retro-fremtid som absolutt tiltrekker seg oppmerksomhet.  Interiøret er mye travlere enn i Teslaen, noe som betyr at det føles som en vanlig bil.  Påliteligheten er litt dårligere på 73/100 hos J.D. Power, men Hyundai sa at nyere Ioniq 5-modeller er mye mer pålitelige.

Det praktiske er veldig bra ettersom Ioniq 5 har mye plass bak, men kommer til kort når det gjelder bagasjerom.

Bedømmelse – Tesla Model 3 er bedre

Tesla Model 3 tilbyr mer variasjon når det gjelder drivlinjer, spesielt hvis du liker ytelsesbiler. Performance-versjonen av Model 3 kommer til å etterlate Ioniq 5 i støvet takket være 500 hk+, men Model 3 er også den mer engasjerende bilen å kjøre generelt.

Selv om Ioniq 5 tilbyr en betydelig teknisk palett, kommer Model 3 med mer avansert autonom kjøreteknologi og er den mer teknologidrevne bilen generelt.  Model 3 bruker også mykere interiørmaterialer og føles rett og slett som den mer premium bilen totalt sett.

På den annen side er basen Ioniq 5 mer effektiv enn basismodellen Model 3 , og den tilbyr også et mer interessant design, både innvendig og utvendig.

FAQ-seksjon

Er Tesla Model 3 tryggere enn Hyundai Ioniq 5?

Både Tesla Model 3 og Hyundai Ioniq 5 ble tildelt IIHS «Top Safety Pick Plus» -prisen, noe som betyr at disse to elbileneer noen av de sikreste elbilene på markedet. Tesla gjør get noen plusser på grunn av sine avanserte sikkerhetsfunksjoner som Sentry-modus som bare er tilgjengelig med Tesla-biler.

  Tesla VS Jaguar - Hvilken er bedre?

Er Tesla Model 3 en bedre familiebil enn Hyundai Ioniq 5?

Hyundai Ioniq 5 kan være mer praktisk for familiebruk takket være bedre sikt og enklere inntreden i bilen.  På den annen side er Model 3 sannsynligvis den hvis du vil at barna dine skal bli underholdt på en lang reise. Poenget  er  at begge disse er perfekte for familiebruk, og du kan ikke ta en feil beslutning her.

Kan elbiler fra Hyundai bruke Tesla Superchargers?

Noen steder i verden kan Hyundai-eiere bruke Tesla Superchargers. I de fleste tilfeller  kan du imidlertid ikke bruke Tesla Superchargers med andre biler, da disse kommer med forskjellige ladere og forskjellige maksimale kW-ladehastigheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter