Vil Mercedes hjul passe Jaguar

Både Mercedes og Jaguar er svært ønskelige luksusbilprodusenter som konkurrerer om en lignende kundebase. De fleste som kjøper luksus sedans og SUVer verdsetter komfort, luksus, brukervennlighet, status,stil  og teknologi.

Som sådan er det perfekt fornuftig at du vil at bilen din skal se ut som delen. Riktig hjuldesign og størrelse er viktig hvis du vil at bilen din skal se så luksuriøs ut som den er, men hvis du vil bytte hjul mellom forskjellige mann,må du sørgefor at visse målinger er på punkt.

Først av alt må du være oppmerksom på boltmønsteret til begge hjulene som må være identiske hvis du vil bevare bilens originale kjørbarhet  og sikkerhet. Hjuldiameteren og dekkstørrelsen må også samsvare.  Til slutt må du være oppmerksom på hjulforskyvningen som også må samsvare.

Hvis alle disse matchene  og hjulene er som de skal være, vil Mercedes hjul passe en Jaguar eller en hvilken som helst annen bil der ute med disse respektive measurements tatt i betraktning. Det er imidlertid alltid best å snakke med en profesjonell før du investerer i et nytt sett med hjul for ikke å ta en dårlig beslutning.

Boltemønsteret

Selv om hjul og deres respektivebolter  kan se like ut ved første øyekast, er sjansen stor for at de ikke er det. Som sådan bruker de fleste moderne Mercedes-biler et  5×112 boltmønster, noe som betyr at disse testamentene kommer til å passe på biler som også krever et 5×112 boltmønster.

  Hvorfor er Mercedes oljeskift så dyre?

På eterhånden bruker de fleste Jaguar-hjul et 5×114.3  boltmønster som er forskjellig sammenlignet med de fleste Mercedes-modeller, noe som betyr at disse ikke vil være utskiftbare. Det er noen selskaper der ute som tilbyr  boltadaptere,  men disse bør ikke brukes, da de kan ha stor innvirkning på hvordan en bil kjører.  

Ulike boltemønstre er et klart nei-go når det gjelder hjulinterchangeevne. Du kan kanskje bare bruke et annet boltmønster hvis bilens brukerhåndbok lar deg gjøre det. Det beste du kan gjøre hvis boltemønstrene ikke stemmer overens, er å kontakte forhandleren og spørre om noe spesifikt kan gjøres.

Imidlertid vil de sannsynligvis fortelle deg at det ikke er en trygg ting å gjøre, og at du bør se etter hjul med et identisk boltmønster.

Dekkstørrelse og hjuldiameter

Speedometeret og kilometertelleren din er stilt inn nøyaktig med en bestemt dekkstørrelse i tankene, noe som betyr at hvis du monterer bilen din med større eller mindredekkstørrelser, vil disse ikke kunne fungere ordentlig.   Hjuldiameteren er  størrelsen på hjulet som bare kan endres hvis du endrer dekkstørrelsen tilsvarende.

Dette betyr at hvis du velger 1-tommers større hjul, må du motvirke det med 1-tommers mindre dekk. Den enkleste måten å sammenligne disse på er å se etter disse målingene på hjulene selv. Hvis du fortsatt er usikker på hva du skal gjøre, bør du også se på online  felgkompatibilitetsdiagrammer.

Det viktigste her er at hjulet og dekket passer både mellom hverandre og  med hensyn til bilen de monteres  på. Hvis boltemønstrene stemmer overens og hjuldiameteren/dekkstørrelsenstemmer overens,bør du kunne montere Mercedes-hjulene på en Jaguar.

  Vil Mercedes SLK bli en klassiker?

Fordi både Mercedes og Jaguar produserer lignende typer biler, bør du kunne finne Mercedes hjul som passer Jaguar modeller lett så langt ens  hjulet diameter og dekk størrelse er bekymret.

Hjulforskyvning

Den siste målingen du må være oppmerksom på, er hjulforskyvningen som kan være enten nøytral, positiv  eller negativ. En hjulforskyvning  refererer til avstanden mellom midtlinjen på hjulet og monteringsnavet.  

Et nøytralt offsethjul er et der monteringsnavet faller direkte på midtlinjen på hjulet, noe som betyr at hjul med nøytral forskyvning lett skal være utskiftbare hvis alle andre målinger samsvarer. Et positivt offsethjul  refererer til et hjul der monteringsnavet  er plassert på forsiden av hjulet.

Et negativt offsethjul plasserer monteringsnavet nærmere fjæringen og flyttes innover. Imidlertid, hvis du endrer hjuldiameteren eller dekkstørrelsen, er sjansen stor for at forskyvningen din også kommer til å trenge noen justeringer.

Delen Vanlige spørsmål

Hva er viktig når du bytter hjul på en bil?

I tillegg til å se på boltmønsteret, hjuldiameteren, dekkstørrelsen og offset, bør du også være oppmerksom på den maksimale belastningen et hjul kan ta, spesielt hvis du bytter hjul på et kommersielt kjøretøy som har en tendens til å gjøre mye transport eller tauing.

Senterboringen på hjulet,  knastmaskinvaren  og virkningen en hjulutskifting har på fjæringen din er verdtå vurdere om du vilbeholde bilens opprinnelige kjøreegenskaper. Hjul og dekk krever presisjonsarbeid og balansering før de trygt kan brukes på daglig basis.

  Er Mercedes Maybach skuddsikker?

Hvor finner jeg hjulmålingene mine?

Det første stedet å se etter hjulmålinger er på dekket eller hjulet, da de fleste dekk / hjul har sine egne tilsvarende målinger plassert direkte på dem. Du kan også se etter disse målingene i dørkarmen, da de fleste biler har en tendens til å plassere et bestemt klistremerke med alle tilsvarende data der.

Brukerhåndboken har også en egen seksjon for hjul og dekk, og du bør også enkelt kunne finne disse målingene her.

Er det greit å sette større hjul på en bil?

Hvis boltmønsteret og hjulforskyvningen stemmer overens, bør du enkelt kunne gjøre det. Du må imidlertid også sørge for at hjulstørrelsen og dekkstørrelsen er den samme på tvers av alle hjul. Som tidligere nevnt kan du sette et 17-tommers hjul på en bil som bare fulgte med 16-tommers hjul hvis du reduserer dekkstørrelsen med en tomme.

Det er imidlertid alltid best å snakke med en profesjonell før du bestemmer deg for å gjøre noe, da dette kan spille en stor rolle in hvordan bilen din oppfører seg og hvor trygg den er.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter