Er Porsche Cayenne det samme som VW Touareg?

Porsche Cayenne og VW Touareg er begge laget av samme selskap og fra samme anlegg. Så de har mange likheter. Likevel, er Porsche Cayenne og VW Touareg det samme? 

Nei, Porsche Cayenne kan ha flere funksjoner som ligner på VW Touareg, men det er ikke det samme som VW Touareg. Dette er fordi Porsche Cayenne er litt mer luksuriøs og yter bedre enn VW Touareg. Dessuten er Porsche Cayenne et av ytelsesmerkene til Volkswagen, mens VW Touareg er et vanlig merke. 

Porsche Cayenne og VW Touareg er samutviklet. Som et resultat er de bygget på samme plattform og deler mange deler. Men akkurat som Audi er Porsche Cayenne en ytelsesbil mens VW Touareg er en vanlig bil. Så Cayenne kommer med mer sofistikerte funksjoner med bedre ytelse enn Touareg. 

Porsche Cayenne er også en av de bestselgende luksus-SUVene på markedet. Dette er hovedsakelig på grunn av sin eksepsjonelle ytelse. Likevel, når det gjelder kjørekvalitet, kan Volkswagen Touareg ha en fordel over broren. Dessuten tilbyr VW Touareg bedre off-road ytelse enn Porsche Cayenne.

Hva er noen av likhetene mellom Porsche Cayenne og VW Touareg?

Som nevnt tidligere, er både Porsche Cayenne og Volkswagen Touareg bygget på samme plattform og deler mange deler og funksjoner. Disse bilene har lignende utvendige proporsjoner, selv om Porsche Cayenne er litt større. 

Likevel kommer begge disse bilene med lignende oppsett og plassering av kontroller. For eksempel styres midtkonsollene til disse bilene av en TV-skjerm som huser lyd- og satellittnavigasjonssystemer. I tillegg har begge disse kompakte SUV-ene koppholdere og en stor oppbevaringsbeholder bak girspaken. 

  Tesla VS Porsche – Hvilken er bedre?

Videre kommer begge disse bilene med skinnseter, selv om ekte skinn er valgfritt i Volkswagen Touareg og standard i Cayenne. Volkswagen Touareg kommer med leatherette, som ikke er ekte skinn, men ser elegant ut. 

Hva er noen av forskjellene mellom Porsche Cayenne og VW Touareg?

Utvendig design 

Volkswagen Touareg og Porsche Cayenne kan være laget av samme anlegg, men de har mange forskjeller. Den første forskjellen er deres størrelse. Porsche Cayenne har en akselavstand på 114 tommer, en lengde på 193 tommer, en bredde på 78,1 tommer og en høyde på 66,8 tommer. 

Tvert imot har Volkswagen Touareg en akselavstand på 113,9 tommer, en lengde på 188,8 tommer, en bredde på 76,4 tommer og en høyde på 68,2 tommer. Fra disse dimensjonene er Porsche Cayenne litt lengre, mens VW Touareg er ganske høyere. 

Interiørdesign 

Når det gjelder innvendig plass, er VW Touareg ganske større da kroppstypen favoriserer den. På den annen side er Porsche Cayenne noe mindre ettersom kroppsdesignet tar mye plass. Touareg har en mer tradisjonell SUV-design, mens Cayenne ser mer ut som en større hatchback. 

Porsche Cayenne har et avgrenset interiør som sin avrundede taklinje og skrånende backend bruker opp mye plass. Likevel har begge bilene plass til opptil 5 passasjerer, noe som er perfekt for en familie. Og når det gjelder lasterom, tar VW Touareg fortsatt dagen. 

Komfort 

Som mange luksusbiler er Porsche Cayenne og VW Touareg to utmerkede luksusbiler med komfortable seter og et generelt komfortabelt interiør. Men selv om disse to bilene har plass til opptil 5 personer, tilbyr VW Touareg mest komfort. Takket være det romslige interiøret.

  Hvorfor er brukte Porscher så billige

Dessuten kommer denne bilen med flere standardfunksjoner enn Porsche Cayenne. For eksempel har den oppvarmede forseter, et oppvarmet ratt, bakre personvernglass og en håndfri liftgate som standardfunksjoner. Tvert imot har Porsche Cayenne oppvarmede forseter og et oppvarmet ratt som valgfrie funksjoner. 

Prestasjon 

Når det gjelder ytelse, er Porsche Cayenne langt bedre enn Volkswagen Touareg. Denne bilen leveres med en 3,0-liters V-6-motor som leverer opptil 335 hestekrefter og 332 lb-ft dreiemoment. På den annen side har VW Touareg en 3,6-liters motor som gir opptil 280 hestekrefter og 266 lb-ft dreiemoment. 

Dessuten er Porsche Cayenne raskere enn VW Touareg da den akselererer fra 0 til 60 på 5,9 sekunder og har en toppfart på 152 mph. Mens VW Touareg akselererer fra 0 til 60 på 7,4 sekunder og har en toppfart på 143 mph. 

Teknologiske egenskaper 

Begge disse SUV-ene er fullpakket med førsteklasses teknologiske funksjoner, men VW Touareg kommer med mer avanserte standardfunksjoner. For eksempel kommer VW Touareg-basemodellen med en 8-tommers skjerm, infotainmentsystem, 60 GB harddisk og 3D sving-for-sving-veibeskrivelse. 

Ytterligere funksjoner som du finner på denne bilen inkluderer en autonom parkeringsassistent, SiriusXM radio, HomeLink universell garasjeportåpner og ParkPilot. Vær oppmerksom på at de fleste av disse funksjonene er standard på VW Touareg, mens noen av dem er valgfrie på Porsche Cayenne.  

Sikkerhet 

Volkswagen som selskap prioriterer sikkerhet og bilene er kjent for å være veldig trygge. Dette inkluderer VW, Audi og Porsche. Likevel kommer Volkswagen Touareg med mange sikkerhetsfunksjoner som standard, mens Porsche Cayenne har mange funksjoner som valgfritt.

Noen av de vanlige sikkerhetsfunksjonene inkluderer blindpunktovervåking, aktiv cruisekontroll, frontkollisjonsadvarsel og semi-autonom kjørefeltendring. 

  Bør jeg rustsikre min Porsche

FAQ

Er Porsche Cayenne og VW Touareg bygget på samme sted? 

Ja, Porsche Cayenne og Volkswagen Touareg er bygget på samme sted. Begge disse bilene er bygget i Bratislava, Slovakia, sammen med Audi Q7. Det er derfor de har så mange likheter. Imidlertid er andre Porsche-modeller bygget i Leipzig, Tyskland. 

Hvilke biler er VW Touareg basert på?

VW Touareg er basert på avanserte biler som Porsche Cayenne, Lamborghini Urus og Bentley Bentayga. Så det er en veldig kraftig og komfortabel bil. Hvis du vil ha den beste opplevelsen, velger du en høyere trim for å nyte førsteklasses funksjoner og ytelse. 

Er Porsche Cayenne en god bil?

Ja, Porsche Cayenne er en god bil for enkeltpersoner som leter etter en høy ytelse og luksuriøs mellomstor SUV. Denne SUV-en har et luksuriøst interiør, vakker design og kraftig motor. Likevel er det ikke ideelt for offroad kjøring. 

Sammendrag 

Fra ovennevnte informasjon er det klart at Porsche Cayenne og VW Touareg er brødre, men de er ikke de samme bilene. Porsche Cayenne er mer luksuriøs med enestående ytelse, mens VW Touareg har en jevnere tur med en romslig hytte og koffert. På toppen av det hele er Porsche Cayenne litt dyrere enn VW Touareg. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter