Er Porsche god i snø?

De fleste biler takler vinterkjøringsforhold, enten det er is, snø eller bare kaldt vær, så lenge de er utstyrt med riktige dekk. Hvis et kjøretøy har tilstrekkelige dekk, vil det lett kunne krysse en liten til moderat mengde snø.

Tilstrekkelig bakkeklaring er en annen faktor i vinterkjøring. Heldigvis kan alle Porsche-modeller levere en trygg snøkjøringsopplevelse. Porsche tilbyr også mange firehjulsdrevne modeller og 2 SUV-er for å øke merkevarens snøkjøringsevne ytterligere.

Porsche Cayenne og Macan vil sannsynligvis være de aller beste Porsche snøkjøringsalternativene. Selv om en typisk Cayenne-eier ikke er stor i terrengkjøring, er selve bilen absolutt i stand til å håndtere mange uforsonlige veiflater.

Macan er en kompakt SUV, men fortsatt SUV-ish nok for de fleste kjøreforhold. Noen 911 4S firehjulsdrevne modeller regnes også som daglige vinter-beaters, og de tilbyr fantastiske allround kjøreegenskaper, uansett sesong.

Porsche Cayenne

Ingen bilsystemer er uten problemer, men Porsche tilbyr mange overlegne programvare- og maskinvareløsninger for spesifikke kjøremiljøer. Selv om ingen noen gang virkelig tar en $ 100k + Porsche Cayenne off-road, er Cayenne ganske i stand til en slik oppgave.

Alle Porsche Cayenne modeller er utstyrt med en fabrikk all-hjulet-stasjonen system og en ganske pålitelig Porsche trekkraft styringssystem. Du kan også utstyre Cayenne med flere førerassistanseprogrammer for å øke bilens evner ytterligere.

En Porsche Cayenne tilbyr en 210mm maksimal bakkeklaring, noe som betyr at Cayenne SUV er i stand til ganske dyp snøkjøring. Hvis du vil oppnå maksimalt snøgrep og sikkerhet, tilbyr Porsche Tequipment-butikken en dedikert Cayenne snøvinter og dekkkombinasjon.

Riktig vinter/snø/isdekk er et viktig utstyr når det gjelder snøkjøring. Uansett om bilen er allhjuls- eller bakhjulsdrift, er det nødvendig med et sett med riktige dekk for å oppnå det høyeste nivået av grep, selv under de mest stille forholdene.

  De beste gavene til Porsche-elskere

Porsche Macan

Porsche Macan er en kompakt sports-SUV, og den billigste inngangen til Porsche-eierskap. Men Macan er ikke en fattig manns Porsche. Snarere er det en like dyktig all-hjulet-stasjonen Porsche SUV. Sammen med Porsches luftfjærings- og trekkraftstyringssystemer er Macan også svært kapabel i snøen.

Macan har opptil 200 mm bakkeklaring, noe som er mer enn mye for en helårs daglig sjåfør. Porsches er ikke laget for spesifikke vinterekspedisjoner, men hvis du vurderer kraften og påliteligheten til denne Porsche, kan de like gjerne være det.

Uansett overflate tilbyr Macan alltid en myk og sammensatt kjørekvalitet. Akkurat som alle andre biler, er en skikkelig dekkforbindelse nøkkelen når det gjelder terreng-/snø-/iskjøring. En Macan med et sett med sommerdekk er mindre kapabel i snøen enn en hatchback med et anstendig sett med vinterdekk. Vinterdekk er et must.

I tillegg til et riktig sett med vinterdekk, er andre ganske viktige aspekter ved vinterkjøring et firehjulstrekksystem og anstendig kraft. Og Macan er tilgjengelig med opptil 400hp, og et permanent firehjulsdriftssystem.

Porsche 911/Boxster/Cayman/Panamera

Som nevnt tidligere, hvis du har nok bakkeklaring, vil enhver bil med riktige dekk kunne håndtere de fleste snødekte forhold. En klar fordel med en 911-plattform er det faktum at motoren sitter over bakdekkene, noe som hjelper 911 med å sette ned strømmen uten problemer.

Porsche Cayman/Boxster er ikke utstyrt med firehjulsdrift, noe som betyr at det er en av de minst dyktige i snødekte forhold. Men hvis de er utstyrt med skikkelige snødekk, er selv de minst kraftige bakhjulsdrevne Cayman/Boxster-modellene gode nok under snødekte forhold.

  Er Porsches dyrt åvedlikeholde?

Porsche Panamera er en utøvende Porsche sedan flaggskip modell som er rettet mot å tilby overlegen luksus, komfort og kjøreopplevelse sammenlignet med mange andre sedans på markedet. Panamera tilbyr et bredt spekter av motoralternativer og et firehjulsdriftssystem som også er i stand til gode snøkjøringsmuligheter.

Selv om alle disse tre er ganske begrenset når det gjelder bakkeklaring, med et sett med riktige dekk, vil de lett pløye gjennom en god del snø. De er ikke designet for å gå off-road, så ikke prøv å teste disse bilene for mye, eller du kan ende opp fast i en snøbanke.

Tips for vinterkjøring

Hva gjør en god snøkjørende bil?

En dyktig bil i snøen tilbyr stor vektfordeling (som 911), stor bakkeklaring (som Cayenne) og en lengre akselavstand (som Panamera). En tyngre bil vil også sannsynligvis prestere bedre under snødekte forhold, da økt vekt også øker bilens trekkraft.

Et firehjulstrekksystem, låseforskjeller, beefy snødekk, understellsbeskyttelse, lav rekkevidde girkasse og rikelig kraft og dreiemoment er også ganske verdifulle i snøkjøring. Men disse er bare nødvendige hvis du planlegger å krysse veldig dyp snø. Ellers vil alle Porsche-modeller gjøre for vanlige snødekte veier.

Hva er tipsene for snøkjøring?

Det første tipset ville nok være å bli hjemme. Bare gå ut om nødvendig. Dette er ikke fordi du ikke er godt forberedt på snøkjøring, det er mest fordi andre sjåfører på veien kanskje ikke er det, og det er absolutt ikke verdt risikoen.

  Lager Porsche en minivan?

Du bør alltid kjøre sakte, holde trygg avstand og vite hvor mye vei du trenger for å komme til et fullstendig stopp. Hvis du skal opp en bakke, ikke strøm gjennom den, og du bør ikke også stoppe mens du kjører opp. Bare vær forsiktig og forvent hva som vil skje videre, og du bør ha det bra.

Kan jeg holde på snødekk hele året?

Det kan virke mye billigere og enklere å holde snødekkene på bilen gjennom hele året.  periode. Dette er imidlertid en dårlig idé.

Vinterdekk er ikke ment å bli drevet i varme temperaturer. Varmen vil øke slitasjen på dekkene betydelig, da de er laget av en gummiblanding laget spesielt for kalde miljøer. Dekkene vil myke og kan gjøre deg mer utsatt for et utblåst dekk.

En god ide for å vite når du skal ta av deg vinterdekkene er å holde styr på når tempererte stiger over 7 grader C i noen dager konsekvent.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter