Vanlige problemer med Porsche Cayenne

Porsche Cayenne Problemer

Porsches er nå kjent for å være overlegent pålitelige og velkonstruerte biler, men dette var ikke alltid tilfelle da Porsche en gang slet med å lage pålitelige biler. Cayenne er en av de mest problematiske nyere Porsche-modellene, både fordi den er kompleks og fordi den bruker mange VAG-deler.

Alt i alt er de fleste av disse ikke upålitelige i seg selv, men hvis de ikke opprettholdes riktig, kommer de til å være det. Porsches er laget med tilstrekkelig vedlikehold i tankene, noe som betyr at uten det har de en tendens til å falle fra hverandre relativt snart.

Den mest problematiske Cayenne modellen er 1m generasjon en mens de to senere generasjoner er faktisk bedre. De vanligste Porsche Cayenne-problemene inkluderer kjølevæskelekkasjer, problematiske overføringer, for tidlig dekkslitasje, overføringsveskeproblemer og motorproblemer.

De fleste av disse kan løses uten så mye bry, men de koster mye penger å fikse. Det er realiteten av å eie en Porsche som Porsches pleier å være dyrt, uansett hvordan du ser på det.

Kjølevæskelekkasjer

En av de mest tvilsomme designbeslutningene i Porsche Cayennes historie er plastkjølevæskelinjene, da de pleier å slites ut for tidlig, selv på eksempler på lav kjørelengde.  Dette problemet kan løses relativt enkelt ved ganske enkelt å erstatte disse rørene med aluminium.

Porsche er imidlertid ikke villig til å dekke kostnadene som er mer enn $ 3,000. Noen sier at disse problemene er så problematiske at de til og med krever en fullstendig tilbakekalling. Porsche var ikke så interessert i disse problemene som til slutt førte til et gruppesøksmål mot Porsche mens NHTSA fortsatt undersøker det.

  Vanlige problemer med Peugeot 3008 Hybrid4

Problemer med overføring

De fleste Cayenne-modeller kommer enten med den eldre Tiptronic dreiemomentkonvertereren eller en moderne PDK dual-clutch girkasse. 1. generasjon Cayenne var til og med tilgjengelig med manuell girkasse, men det er trygt å si at knapt noen valgte en manuell Cayenne.

De eldre automatiske girkassene er kjent for å bli rykkete og støyende, noe som senere fører dem til fullstendig feil. Disse er for det meste ned til aggressiv giring og feil vedlikehold, så sørg for å holde øye med disse hvis du er i markedet for en Cayenne.

For tidlig dekk- og bremseslitasje

Porsche Cayenne er en stor, tung  og kraftig bil med brede, beefy dekk. Dette er en vanlig oppskrift på for tidlig dekkslitasje, spesielt hvis de ikke er riktig oppblåst og riktig balansert. De må også retorqued oftere enn de fleste biler og rotere dem er en nødvendighet.

Alt i alt, ikke bli for overrasket hvis du går gjennom dekk raskere enn vanlig, spesielt hvis du går for de avanserte Turbo- og GTS-modellene.  Det er mer eller mindre den samme historien med bremser, så vel som å stoppe en så stor luksusflåte er en vanskelig oppgave.

Problemer med overføringssak

Noen Porsche Cayenne-modeller er kjent for å oppleve problemer med overføringssaken, mens det er minimalt med å gjenta overføringssaksproblemer.   Problemet her er imidlertid at disse problemene har en tendens til å vises selv på lavmilae-alderseksempler, og noen kilder cite 70k-90k mile-merket som den vanlige regionen for denne typen problemer.

Dette krever ikke atdethøres så ille ut, spesielt hvis det skjer under garantien. Dette er imidlertid mer eller mindre tiden da de fleste Cayenne-modeller ikke dekkes av en garanti lenger, og reparasjonskostnadene kan enkelt strekke seg mot og potensielt til og med over $ 5,000.

  VW 1.8 TSI-motor Problemer

Motorproblemer

De to vanligste motorproblemene med Porsche Cayenne er problemer med å starte motoren og potensielt døde motorer. Seproblemene er ofte forårsaket av defekte drivstoffpumper, så sørg for å sjekke dem hver gang du tar cayenne inn for en tjeneste.

Det må sies at noen Cayenne-modeller opplever problemer som disse selv før 50,000-milsmerket, og noen av dem gikk så langt som å trenge en komplett motorutskifting. Dette er et stort potensielt problem, da en komplett motorerstatning faktisk kan avskrive den første, eller til og med den andre generasjonen av Cayenne helt.

Delen Vanlige spørsmål

Er Porsche Cayenne verdt det?

Det avhenger av hvem du spør, da noen er villige til å bruke de ekstra vedlikeholdspengene for å nyte en Porsche. Noen anser det imidlertid som latterlig å bruke rekordbeløp på vedlikehold for en SUV som potensielt er 10-20 år gammel.

Selv om noen Cayenne-modeller er billige å kjøpe, er ingen av dem billige å eie. Selv om de fleste kjøper Cayenne-modeller fordi de elsker Porsche-merket, og de nyter den ekstra oppmerksomheten på detaljer og materialer av høy kvalitet, er alle klar over at de ikke er den objektivt beste måten hvordan man kan bruke brukte bilpenger.

Hvilken Porsche Cayenne er verst?

Det må være den aller første pre-facelift Porsche Cayenne-modellen, da den ser rar ut og er for gammel for en moderne kjøper. Noen 1st gen Cayenne modeller kan fås for en dum lav sum penger, noe som betyr at den totale etterspørselen etter 1st gen Cayenne modeller er slank og nesten ikke-eksisterendeent.

  Vanlige problemer med BMW e39

Noen 1st gen Cayenne modeller er så billige å kjøpe, men likevel så dyre å eie at ingen er villige til å kjøpe dem.  Selv de som knapt noen gang opprettholder dem ordentlig, noe som betyr at det er mange av disse 100-200 000 kilometerlange pluss modellene med mangelfull pålitelighet og alle slags uoriginale deler og tvilsomme reparasjoner.

Hvorfor er Porsche Cayenne så dyr å vedlikeholde?

Det er noen fåforskjellige grunner til at  Porsche Cayenne koster så mye penger å vedlikeholde. Starter med nivåene av kompleksitet, avanserte materialer, deler tilgjengelighet, Porsche-merket, motorene og modellårene. Cayenne SUVer er fullpakket med alle slags teknologier, gadgets og funksjoner, noe som betyr at det er mye av det som kan gå galt.

Mange Cayenne-modeller bruker materialer som karbonfiber for enten bremsene eller spesifikke interiørkomponenter som er ekstremt dyre, og service av disse alene kan være overlegent dyrt. Porsche-deler er ikke så allment tilgjengelige som Toyota- eller Honda-deler, og Porsche-merket krever også spesiell behandling, og dermed belaster de fleste Porsche-forhandlere dumme penger selv for enkle oppgaver.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter