Er Renault Espace en god bil?

renault espace 2023

I en verden av store MPV-er (Multi-Purpose Vehicles) er Renault Espace absolutt et fristende alternativ. Det har vært på markedet i ganske lang tid nå, og det har alltid vært en ganske populær bil også. Det tilbyr mye plass, ganske sofistikerte motorer, en smart design, og mange sikkerhetsfunksjoner for å holde deg og din familie trygg. Så, er Renault Espace en god bil?

Renault Espace kan være en god bil hvis det passer det du ønsker fra en bil, og hvis du ikke gå for en høy kjørelengde eldre modell som har sett en god del av misbruk og mangel på vedlikehold i sin levetid. Alle motoralternativene er rimelige, noe som betyr at de prioriterer effektivitet, lave driftskostnader og anstendig kraftutganger.

Designet er relativt smart som Espace ser ut som en blanding av en tradisjonell minivan, en sedan, og en SUV som gjør det ganske futuristisk hele. Interiøret ser også ganske moderne, men er ikke på nivå med en luksus bil. Kjøreopplevelsen er ganske føyelig og kjølt, akkurat hva du ønsker fra en bil som dette.

Pålitelighet-messig, Espace har sin rettferdige andel av problemer, men det klarer å holde opp fint hvis du tar godt vare på det. Praktisk er veldig bra som Espace kan sitte opp til syv personer på en gang, men det har mindre plass enn en sammenlignbar full-size syv-seters SUV.

Drivlinjen

Den nyeste Renault Espace-modellen er tilgjengelig med to forskjellige motorer, en bensinmotor og en dieselmotor. Bensin variant er en 1.8 L inline 4-sylindret turboladet motor som skyver ut 225hp og kommer med en 7-trinns DCT-girkasse. Diesel-varianten måler 2.0L i slagvolum og er også en 4-sylindret turboladet motor med en effekt på 190hp.

  Vanlige problemer med Renault Arkana

Dieselmotoren er koblet til en 6-trinns DCT-girkasse. Begge modellene driver bare forhjulene og er ganske stille. Effektivitet-messig, kan du forvente å få rundt 31MPG kombinert fra bensinmotor mens diesel variant kan returnere rundt 36MPG.

Pre-facelift-modellen har også en mindre 1,7 L 4-sylindret motor med 200hp som har blitt forlatt for post-facelift. Pre-facelift-modellen har også en 1,6 L dieselmotor med 130hp til 160hp, men har også blitt forlatt for den nyeste modellen på grunn av utslippsregler.

Design og kjøreopplevelse

Renault Espace ser ganske futuristisk og er en av de mer interessant utseende minivans der ute. Den store Renault-merket dominerer fronten, mens elegante LED-lys og fine hjul gjør det ser ganske premium. Interiøret er også veldig luftig takket være en stor panoramatak, fargerike trim, og slanke seter som gjør det ser virkelig moderne og smart.

Kjøreopplevelsen er på nivå med hva du forventer fra en minivan som betyr at Espace stasjoner i en kjølt og føyelig måte. Den prøver ikke å være dynamisk, og den prøver heller ikke å være noe annet enn en komfortabel familiecruiser.

Pålitelighet og vanlige problemer

De første generasjonene av Espace har hatt sin rettferdige andel av problemer gjennom årene, men som Renault klarte å opp sin pålitelighet i det siste tiåret, den nyeste modellen er mye bedre. Likevel lider det av noen bemerkelsesverdige problemer vi kommer til å nevne nå.

  Vanlige problemer med Renault Scenic

De vanligste Renault Espace problemer inkluderer feil elektronikk som A/C, varmeapparatet, eller dashbordet speedometer. EGR-ventilen er kjent for å svikte og presse oljeforbruket mens selve oljen er kjent for å lekke fra oljesumppakningen.

Priser og praktisk bruk

Du kan forvente å betale mellom €50,000 og €60,000 for en splitter ny Espace mens 2. hånd modeller gjorde ta et betydelig dykk etter 5 års bruk å bringe bruktprisen til rundt €30,000 for de fleste relativt lett brukte modeller. Alt i alt, Espace er ganske dyrt for en økonomi-nivå bil, men er verdt sin pris.

Praktisk er utmerket som Espace kan passe opp til syv personer, men folk i den bakre 3. rad kan føle seg litt ubehagelig på grunn av et lavt tak. Bagasjerommet er utmerket, inn-og utstigning er veldig enkelt og sikten er god for bilens størrelse.

Ofte stilte spørsmål

Hvor sikker er Renault Espace?

Som forventet har Renault Espace en utmerket 5 av 5-stjerners sikkerhetsvurdering. Det tilbyr bransjeledende barnebeskyttelse resultater som er å forvente siden Espace er en familie minivan tross alt. Sikkerhet Assist funksjoner er også ganske anstendig som Espace tilbyr nesten alt du kan få fra en moderne bil minus den aller nyeste og mest avanserte ting.

Alt i alt, hvis sikkerhet er en stor bekymring, trenger du ikke å bekymre deg for Espace som det er en stor og virkelig trygg bil for alle inne. Vi trenger å nevne at dens fotgjenger sikkerhet resultatene kunne vært bedre, men disse er ikke så relevant som voksne og barn beskyttelse, som begge er gode over hele linja.

  Er Renault Twingo en god bil?

Hvilke Biler Rival Renault Espace?

Renault Espace konkurrerer med Volkswagen Tiguan Allspace som lener seg mer på SUV-segmentet, Peugeot 5008 som er en direkte konkurrent, Nissan X-Trail som er en full-on SUV, og Mitsubishi Outlander som også er en full-on SUV.

Som sådan kan vi se at de to sanne konkurrenter er Espace og Peugeot 5008 som de begge deler et lignende design språk.

Er Renault avvikler Espace?

Renault bare kom ut og sa at Espace er å avslutte produksjonen i Mars 2023 fordi det til slutt kommer til å bli erstattet av en Espace etterfølger som kommer til å bli en full-on SUV. Vi kan også forvente neste generasjons Espace til å inneholde en mengde hybrid-motorer som kommer til å gjøre Espace mye mer effektiv og populær blant moderne kjøpere.

Alt i alt, denne versjonen av Espace hadde en veldig god kjøre, men det mangler EV drivlinjer og hybrid drivlinjer. Hvis du kombinerer det med det faktum at minivans er sakte går ut av stil og den nåværende Espace er ute for en stund, er det fornuftig å avslutte det.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter