Er Renault Twingo en god bil?

Renault Twingo

Renault Twingo er en subkompakt kombi, og en av de minste Renault-bilene i moderne tid. Den kom først til liv tilbake i 1992 og har siden skapt tre forskjellige generasjoner. Dessverre velger Renault å avslutte produksjonen av Twingo etter nesten 30 års sammenhengende produksjon og snart erstatte den med en Renault 5 EV. Så, er Renault Twingo en god bil?

Kort sagt, ja, Renault Twingo er en veldig god bil som ikke kommer som noen overraskelse, da den også er en av de mest populære og mest vellykkede Renault-bilene i moderne tid. Takket være sin overkommelighet, brukervennlighet, praktiske og virkelig billige driftskostnader, var og er Twingo fortsatt den foretrukne bilen for mange mennesker rundt om i Europa.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom alt du trenger å vite om Twingo, som inkluderer å gå gjennom de mest populære drivlinjealternativene, designet, kjøreopplevelsen, påliteligheten, alle de vanlige problemene, prisen og det praktiske.

Vi vil også runde det hele opp med Twingo sikkerhet legitimasjon og dens hardeste rivaler til dags dato. For ikke å gjøre denne artikkelen ti sider lang, vi kommer bare til å diskutere 2013 og senere Twingo modeller. Så, hvis du er interessert i å lære mer om Twingo, hold deg rundt og finn ut!

Drivlinjen

Den aller første 3. generasjon Twingo modeller bare stole på bensinmotorer. Utvalget spenner fra 0,9-liters 3-sylindrede enheter til 1,0-liters 3-sylindrede rekkesekser. Selv om du skulle tro at den større er sannsynligvis den kraftigere, det er ikke tilfelle som 1.0L-enheten er bare i stand til å skyve 71hp mens 0.9L-enheten skyver 90hp. Dette er fordi 1.0L kom ut i 2014 mens 0.9L kom ut i 2016.

  Vanlige problemer med Renault Arkana

Post-facelift 3. generasjon av Twingo er fortsatt avhengig av den samme drivlinjen, men effekten varierer nå fra 65hp til 93hp for de kraftigste 0.9L-motorene. I 2020 kom imidlertid Renault ut med Twingo ZE, en elektrisk versjon av Twingo med 82 hk, et 16 kWh batteri med 22 kWh lading med omtrent 110 miles rekkevidde.

Alle disse er utelukkende forhjulsdrevne biler, og de fleste modellene er avhengige av en manuell girkasse. Men 93hp post-facelift Twingo og 90hp pre-facelift-modellen kan også fås med automatgir. Alt i alt, Twingo kan administrere 40 og 50MPG som er faktisk et veldig bra tall for en bensinmotor.

Design og Kjøring

Design-messig, Twingo ble alltid sett på som en søt bil, men realiteten er at ikke mange mennesker virkelig betaler mye oppmerksomhet til Twingo som er en kvalitet mange mennesker elsker om det. Interiøret er ganske lett å forstå, men det er ikke en luksus bil, ikke på noen måte.

Kjøreopplevelsen er morsom, zippy, og smidig, men ingenting å virkelig wow deg. Alt i alt, Twingo er en harmonisk blanding av brukervennlighet, morsomt utseende, og enkelhet som betyr at du virkelig ikke kan være påståelig om det så mye.

Pålitelighet og vanlige problemer

I motsetning til forrige avsnitt er det mange debatter som holdes om påliteligheten til Twingo. Noen sverger at Twingo er den mest pålitelige bilen på planeten, mens andre anser den for å være en glorifisert søppelbøtte på hjul. Virkeligheten er vanligvis et sted i midten, noe som betyr at Twingo kan være svært pålitelig hvis du tar godt vare på den, men hvis du behandler den som en søppelbøtte, kommer den til å bli det.

  Hyundai i20 vs Renault Clio - Hvilken er bedre?

De vanligste problemene inkluderer en hel rekke elektriske problemer, problemer med fjærer og akselstubber, problemer med tennspoler, karosseripaneler av lav kvalitet, motorbanking, motorsputtering og defekte setebeltespenner.

Priser og praktisk bruk

Akkurat nå kan du få en brukt Twingo for nesten ingenting som gir mye mening siden bilen var billig ny. For å være helt ærlig, er det ikke svekkes like mye som de fleste biler gjør, men det er delvis fordi den brukte Twingo er en overraskende populær bil. Uansett får du valuta for pengene med en brukt Twingo.

Praktisk er som du forventer, fint for en eller to passasjerer, forferdelig for fire personer, og gjennomførbart for tre personer. Twingo er faktisk en overraskende høy bil som betyr at headspace er fint, men det virkelige problemet er hvor smal den er. Bagasjerommet er fint for sin klasse, men dette er ikke en ukentlig getaway bil.

Ofte stilte spørsmål

Hvor sikker er Renault Twingo?

Vel, det er ikke ser for godt for slik som liten bil, men 2014 Twingo har en ganske anstendig fire av fem stjerner vurdering som er mer enn godt nok. Den viktigste grunnen til at Twingo ikke fikk fem stjerner er på grunn av manglende alle moderne sikkerhet aktive systemer som automatisk bremsing, kryss trafikk varsel, og slikt.

Den essensielle voksen og barn beboer beskyttelse er på nivå med noen full-størrelse Suv-er selv. Som sådan kan vi si at Twingo er en trygg bil, men det er ikke topp-nivå. Uansett, for slik som liten bil, de fleste ville bli overrasket over å vite at det faktisk er tryggere enn noen Suv-er i bestemte miljøer.

  Er Renault Captur en god bil?

Hvilke Biler Rival Renault Twingo?

Den lille verden av Renault Twingo er full av virkelig harde rivaler som er i stand til å handle slag med Twingo i de fleste områder. Disse inkluderer Toyota Yaris som er mer pålitelig, Citroen C3 som er billigere, og Fiat Punto som er mer romslig.

Totalt sett er det egentlig lite mellom disse fire bilene som de ble aldri bygget for å begeistre. De ble bygget for å gjøre jobben så godt de kan, og de klarer absolutt det.

Hvorfor gjorde Renault avvikle Twingo?

Hovedårsaken til at Renault avviklet Twingo er på grunn av den kommende Euro 7-utslippsstandarden som er for streng for den eksisterende motoren til å passere. Dette betyr at Renault måtte utvikle og teste en helt ny motor for Twingo, noe som ikke gir mening når alle småbiler går over til elektrisk drift i disse dager.

Den andre grunnen er at Renault gjør seg klar til å kunngjøre den nye Renault 5 EV som kommer til å bli den indirekte etterfølgeren til Renault Twingo.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter