Er Renault Fluence en god bil?

Renault Fluence

I slutten av 2009 avduket Renault Fluence, en kompakt familiesedan som hadde som mål å balansere kostnader, funksjoner, ytelse og pålitelighet. Renault mente at Europa fortsatt elsket sedaner, og at det var nok plass for Fluence til å stjele noen salg i dette svært konkurranseutsatte markedet. Er Renault Fluence en god bil?

Renault Fluence er absolutt et fristende tilbud ettersom den nå er noen år gammel, noe som betyr at den har mistet mye av sin opprinnelige verdi. Det betyr at du kan få en ganske god bil for svært lite penger. Dette gjør Fluence til en god bil totalt sett, men det er ikke en bil du vil elske, spesielt ikke hvis du er bilentusiast.

Grunnen til dette er at Renault har forsøkt å spille trygt og gjøre Fluence til en allsidig bil. Det gjør at den ikke skiller seg ut i noen spesiell kategori, og den føles svært ordinær når du kjører. Motorene som tilbys er alle effektive og stillegående, designen er harmonisk, plassen er god og påliteligheten er også god hvis den vedlikeholdes riktig.

Alt i alt har den brukte Renault Fluence mange fordeler for øyeblikket, hovedsakelig på grunn av prisen.

Finn ut mer om mulige problemer med Renault Fluence

Drivlinje

Renault Fluence kan kjøpes med flere diesel- og bensinmotorer. Bensinmotorutvalget starter med en 1,6-liters 4-sylindret motor som yter 110 hk, mens toppmodellen er en 2,0-liters 4-sylindret motor med 140 hk. Det er litt mer variasjon når det gjelder dieselmotorer, ettersom det er flere alternativer å velge mellom.

  Vanlige problemer med Renault Twingo

Disse spenner fra 1,5 l 4-sylindret motor med 90 hk, 95 hk eller 110 hk til den større 1,6 l 4-sylindrede motoren med 131 hk. Alle Fluence-modellene er utstyrt med forhjulsdrift fra fabrikken, og du kan velge mellom en vanlig 5-trinns manuell girkasse eller en 6-trinns automatgirkasse, som er tilgjengelig som ekstrautstyr.

For bensinmodeller kan du forvente rundt 30-35MPG, mens dieselvarianter kan oppnå opptil 50MPG ved fornuftig kjøring. Alt i alt er disse motorene raffinerte, stillegående og støysvake i alle miljøer, noe som betyr at de vil klare seg selv i dagens situasjon.

Design og kjøreegenskaper

Designmessig vil ikke Renault Fluence imponere, men den vil heller ikke støte noen. Den ser ut som de fleste andre halvmoderne Renault-modeller, noe som betyr at den har interessante linjer og karosseriformer, men den vil ikke tiltrekke seg for mye oppmerksomhet. Interiøret begynner allerede å vise alderen, men det er som forventet av en eldre bil.

Kjøreopplevelsen er også gjennomsnittlig og lite spennende. Den generelle passformen og finishen er bra, men interiøret er kjent for å bli slitt ganske raskt, spesielt de lyse dekoralternativene viser tegn til slitasje enda raskere.

Pålitelighet og typiske feil

Når det gjelder pålitelighet, tåler Renault Fluence tidens tann hvis den blir tatt godt vare på. Problemet er at mange av disse bilene har blitt kjørt i løpet av sin levetid, så de vil ikke være så pålitelige som du kanskje forventer.

  Er Renault Captur en god bil?

Vanlige problemer omfatter problemer med girkassen, enkelte elektriske systemer, fjæring, motor og klimaanlegg. De verste problemene er potensielle girkassefeil, tenningsproblemer og problemer med foringer som kan forårsake ulykker.

Pris og praktiske egenskaper

Renault Fluence har aldri vært en dyr bil, men brukte biler kan nå kjøpes for så lite som noen få tusen euro, men det er verdt å unngå slike biler og heller velge bedre vedlikeholdte biler med god servicehistorikk. Uansett betaler du ikke mye penger for en Fluence, og du kan ikke kjøpe en ny lenger fordi Renault sluttet å produsere dem for noen år siden.

De praktiske egenskapene er på nivå med de fleste andre biler i segmentet, noe som betyr at den har god plass til en familie, men ikke til å frakte voksne. Bagasjerommet er romslig og lett tilgjengelig, noe som er en fordel. Den generelle sikten og brukervennligheten er god, selv sammenlignet med mye nyere biler.

FAQ-seksjonen

Hvor sikker er Renault Fluence?

Fluence er utstyrt med alt det viktigste, som kollisjonsputer, ABS, ESC, bremseassistent og til og med ryggekamera. Når det gjelder generell kollisjonsbeskyttelse, er sikkerhetsvurderingen 4 av 5 stjerner, noe som betyr at Fluence er godt beskyttet, spesielt for en 2009-modell.

Der Fluence kommer til kort i forhold til de fleste andre biler, er tilgjengeligheten av ulike assistansesystemer som rett og slett ikke var tilgjengelige da Fluence kom på markedet. Derfor bør du ikke bekymre deg for mye hvis du ikke er så nøye med å ha ting som blindsoneassistent, filholderassistent eller adaptiv cruisekontroll.

  Vanlige problemer med Renault Espace

Hvilke biler konkurrerer med Renault Fluence?

De mest kjente konkurrentene til Renault Fluence er Toyota Corolla, som nå er mer moderne og bedre utstyrt, men dyrere. Honda Civic er nesten den samme historien, men Civic er allment ansett for å være litt hyggeligere å kjøre enn alle de ovennevnte.

Hyundai Elantra er den mest pålitelige i serien, Nissan Sentra er ganske romslig og økonomisk, mens Mazda 3 er den stiligste og ikke ligger så langt unna Civic når det gjelder kjøreglede.

Hvorfor sluttet Renault å produsere Fluence?

Renault sluttet å produsere Fluence på grunn av dårlig salg og den økende populariteten til crossovere og SUV-er. Markedet endrer seg raskt, og den største endringen er den økende populariteten til SUV-er og crossovere, som i utgangspunktet kjørte den siste spikeren i kisten til Renault Fluence.

Renault ser ikke ut til å være særlig interessert i å bringe Fluence tilbake med det første, i hvert fall ikke som en bil med forbrenningsmotor. Elbilenes verden blir stadig viktigere, og noen tror at Fluence etter hvert vil komme tilbake, men bare som elbil.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter