Er Suzuki Boosterjet en god motor?

Suzuki Swift

Suzuki Boosterjet er en eksepsjonell motor som har vært i bruk siden 2015. I motsetning til den tradisjonelle Suzuki Dualjet-motoren leverer Boosterjet-motoren mer kraft. Men er Boosterjet en god motor?

Ja, Boosterjet er en fremragende motor. Den leverer nemlig mer kraft, men er likevel økonomisk som Dualjet-motoren. I tillegg gir den en jevn gange som er en ekte kjøreglede. Men hvis du ikke liker kraft og fart, er ikke dette motoren for deg.

Historien om Suzuki Boosterjet

Suzuki Boosterjet er en av motorene som tilbys av Suzuki Automobile Corporation. Suzuki Boosterjet-motorfamilien debuterte på bilutstillingen i Genève i mars 2015. Den første Boosterjet-motoren var en 1,0-liters motor. Suzuki la imidlertid også til en 1,4-liters Boosterjet-motor, som er kraftigere, men som bruker mer drivstoff enn førstnevnte.

Egenskaper ved Suzuki Boosterjet

Direkte innsprøytning

Siden Boosterjet-motorer kan sprøyte den optimale mengden drivstoff direkte inn i sylindrene, kan de optimalisere forbrenningen og dermed redusere drivstofforbruket. Dessuten har de seks hulls innsprøytningsdyser og en høytrykkspumpe som raskt danner den riktige luft-drivstoffblandingen inne i sylinderen.

Dessuten er utformingen av inntaksportene og stempelet designet for å skape en sterk tumble flow, noe som sikrer en renere og mer stabil forbrenning.

Avfallsport

Dette er en viktig del av motoren fordi den gjør den mer effektiv. Den spesielle ventilen styrer ladetrykket for å prioritere enten dynamisk ytelse eller drivstoffeffektivitet, avhengig av kjøreforholdene. I byen åpnes wastegaten for mer drivstoffeffektiv kjøring, men når du trenger akselerasjon, lukkes ventilen for å øke ladetrykket og gi umiddelbar ytelse og kraft.

Turboladet

Boosterjet-motorer er utstyrt med en turbolader som bruker energien i eksosgassene til å drive turbiner og sende trykkluft inn i sylindrene. Resultatet er et høyere dreiemoment, selv ved lavere turtall, noe som gjør at brukerne umiddelbart merker forskjellen.

  Vanlige problemer med Suzuki Alto

Lett og kompakt

Denne motoren har en mindre og lettere konstruksjon enn den tradisjonelle motoren. Dette bidrar til at bilen blir mer effektiv, samtidig som den yter og håndterer bedre. Og siden motoren er kompakt, blir det plass til andre funksjoner som større bagasjerom, mer benplass og mer oppbevaringsplass.

Hva er de ulike Boosterjet-motorene?

1,0-liters Boosterjet-motor
Dette er basismotoren i Boosterjet-familien. Det er en 3-sylindret, 12-ventilers VVT-motor med direkte innsprøytning. Den gir en maksimal effekt på opptil 82 kW ved 5 500 o/min og et maksimalt dreiemoment på opptil 160 NM ved 1 500 til 4 000 o/min. Drivstofforbruket ligger mellom 5,1 og 5,2 liter per 100 km. Dessuten ligger C02-utslippet mellom 119 og 121 g/km.
1,4-liters Boosterjet-motor
Dette er en 4-sylindret, 16-ventilers VVT-motor med direkte innsprøyting. Den leverer en maksimal effekt på 103 kW ved 5500 o/min og et maksimalt dreiemoment på 220 NM ved 1500 til 4000 o/min. Den bruker også 5,9 til 6,2 liter per 100 km ved blandet kjøring. CO2-utslippet ligger på mellom 138 og 145 g/km.
1,4-liters Boosterjet hybridmotor
1,4-liters Boosterjet Hybrid-motoren er en 4-sylindret motor med 16 ventiler, VVT og direkteinnsprøytning. Den leverer en maksimal effekt på 95 kW ved 5 500 o/min og et maksimalt dreiemoment på 235 NM ved 2 000 til 3 000 o/min. Den bruker også 5,0 til 6,0 liter per 100 km ved blandet kjøring. CO2-utslippet ligger mellom 112 og 136 g/km.

  Er Suzuki Alto en god bil?

Hva skiller Suzuki Boosterjet-motoren fra andre turbomotorer?

Suzukis Boosterjet-turbomotor er en direkteinnsprøytningsmotor som bruker flerdyseinjektorer med høyt trykk for effektiv forbrenning av drivstoffet. I tillegg gir den høyere dreiemoment på lavere turtall, noe som fører til lavere drivstofforbruk og umiddelbart tilgjengelig effekt.

En annen fordel med denne motoren i forhold til konkurrentene er at den er lett, men likevel kompakt, slik at den får plass i mindre kupeer. Turboladeren utnytter dessuten energien i eksosen til å komprimere frisk luft inn i sylindrene.

Til slutt har den en minimal turboforsinkelse som gir raskere motorrespons ved akselerasjon.

Kort sagt er Boosterjet-motoren et moderne alternativ til sugemotoren. Denne motoren har små dimensjoner, høyere dreiemoment, lavt drivstofforbruk og økt kjøreglede.

FAQ

Er Suzuki Boosterjet pålitelig?

Ja, Suzuki Boosterjet er like pålitelig som andre Suzuki-motorer. Men når det gjelder vedlikehold, kan denne motoren være litt dyrere å vedlikeholde på grunn av turboladeren. Totalt sett vil brukeren ikke ha mange problemer å forholde seg til, og kostnadene for reservedeler er stort sett de samme som for andre Suzuki-motorer.

Hvor lenge varer Suzuki Boosterjet?

Til tross for at Suzuki Boosterjet-motoren ikke er så gammel, er den fortsatt en pålitelig motor. Med riktig stell og vedlikehold bør Suzuki Boosterjet-motoren vare i minst 200 000 miles. Og hvis eieren kjører bilen riktig og følger produsentens anbefalte vedlikeholdsintervaller, kan den gå mer enn 250 000 km.

Hva er de vanligste problemene med Suzuki Boosterjet?

Selv om Suzuki Boosterjet leverer utmerket kraft, kommer den også med flere problemer som interesserte brukere bør kjenne til. Noen av dem inkluderer tap av motoreffekt, treg tomgang, hyppige oljeskift, defekt EGR-ventil, DPF-problemer, problemer med registerremmen og feiltenning.

  Vanlige problemer med Suzuki Vitara

Hvilke Suzuki-modeller er utstyrt med Suzuki Boosterjet turbomotor?

Suzuki Boosterjet turbomotor er en av de kraftigste motorene fra Suzuki. Denne motoren er montert i flere modeller, inkludert Suzuki Swift, Suzuki Vitara og Suzuki Baleno. Så hvis en person er interessert i Suzuki Boosterjet-motoren, har de forskjellige modeller å velge mellom.

Hva er forskjellen mellom Suzuki Boosterjet- og Dualjet-motorer?

Suzuki Boosterjet- og Dualjet-motorene er veldig eksepsjonelle. Imidlertid er de også veldig forskjellige i hvordan de fungerer. Suzuki Boosterjet er en av de kraftigste motorene på markedet, mens Suzuki Dualjet er en av de minst kraftige motorene. Boosterjet-motoren er kraftig fordi den er turboladet for ekstra kraft.

Biler med Suzuki Boosterjet

Bunnlinjen

Suzuki Boosterjet er en god motor med stor kraft og effektivitet. I tillegg er den pålitelig, billig å vedlikeholde og slitesterk. Det er imidlertid nødvendig med godt stell og vedlikehold hvis denne motoren skal holde i mer enn 200 000 miles.

Suzuki Boosterjet-motoren finnes i noen av de mest populære Suzuki-modellene, som Suzuki Swift Sport, Suzuki Baleno og Suzuki Vitara. Alt i alt er Suzuki Boosterjet en fin motor med utmerket ytelse og effektivitet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter