Lager Volvo elbiler?

Volvo har en visjon om å bytte helt til elbiler innen 2030. Med lanseringen av Volvo XC40 introduserte Volvo sin første helelektriske bil (EV). Før Volvos første elbil hadde Volvo allerede gått helt over til hybridteknologi. Dette skyldes Volvos satsing på å kutte globale karbonutslipp.

Volvos elbiler

Med introduksjonen av Volvo XC40 i 2019 gikk Volvo inn i elbilmarkedet. Disse bilene tilbyr ren elektrisk kraft med null karbonutslipp.

Volvo XC40 tilbyr en 402-hestekrefter motor som kan gå 0-60 mph på bare 4.7 sekunder. Den kan kjøre en rekkevidde på 418 km med et fullt 100% batteri. Den kan også lades opp 80% bare på 40 minutter.

Volvos ytelsesmerke, Polestar, har også introdusert sin egen elbil i 2020, Polestar 2, som er en 5-dørs liftback. Den har et stort 78 kWh batteri som kan kjøre anslagsvis 265 miles med 100% batteri. Bilen kommer i to varianter, en enkelt motor og dobbel motor. Den enkle motorvarianten gir en effekt på 231 hk, mens den doble motorvarianten gir et resultat på 208 hk.

Et annet tillegg til Volvos oppstilling vil bli gjort i 2022. Volvo C40 er klar til lansering neste år. Bilen har en rekkevidde på 420 km med 100% batteri, og den vil inkludere alle Volvos sikkerhetsfunksjoner av førsteklasses kvalitet.

Volvos EV-teknologi

Volvo bruker 78 kWh litium-ion-batteri i XC40 Recharge. Bilen er laget på Compact Modular Architecture (CMA). CMA brukes ofte til å holde en XC40 forbrenningsmotor. Imidlertid har den blitt modifisert for å pakke litium-ion-batterier.

Dette resulterer i en heftigere bil bygget enn på en skreddersydd batterielektrisk (BEV) plattform. Dette er fordi Volvo hevder at de måtte bygge denne bilen på bare 2 år som de nettopp kunngjorde det i 2017.

  Hvorfor gassmotorer er bedre enn elektriske?

Volvos fremtidsplaner

I 2017 kunngjorde Volvo at de bare skulle lage elektriske og hybride biler. Dette var veldig viktig da de sluttet å lage noen utelukkende fossile brenselbaserte motorer og førte dem til produksjonen av deres første EV.

Neste år vil deres elektriske utvalg gå opp til to valg med avdukingen av Volvo C40. Og i henhold til deres ambisjoner vil 50% av bilene de selger være helelektriske innen 2025. Innen 2030 planlegger de til og med å slutte å lage hybrider. Dette vil etter hvert føre til at de bare selger elbiler innen 2030.

Hva er elbiler?

Elbiler drives ved å lagre elektrisk energi i batterier. Disse batteriene brukes deretter til å kjøre den elektriske motoren. Elbiler som bruker batterier er ofte roligere, og de har ingen drivstoffbrenningsprosess i seg. Dette resulterer i ingen karbonutslipp gjennom bilens eksos.

Det finnes tre typer elbiler og Volvo har versjoner av alle tre:

  • Helelektriske biler
  • Plug-in hybridbiler
  • Hybridbiler

Koster elbiler mer enn gassbiler?

Vanligvis er elbiler dyrere enn gassbaserte biler. Nyere forskning fra Consumer Reports hevder imidlertid noe annet. Ifølge dem, når man sammenligner de totale kostnadene ved vedlikehold og bensinavgifter, er elbiler faktisk billigere på lengre sikt. Hvis vi bare ser på gassbesparelser, kan du spare opptil 4700 dollar de første syv årene.

Driftskostnadene varierer avhengig av kjøretøyet. Kjøpesummen er også en viktig ting å vurdere. For eksempel er en Chevrolet Bolt $ 8,000 dyrere enn Hyundai Elantra GT. Driftskostnadene for Bolt er imidlertid 15 000 dollar mindre. Dette betyr at du kan spare opptil $ 7,000 over en levetid på 200,000 XNUMX kilometer.

  Er det en sporty Volvo?

Typisk elektrisk rekkevidde

Rekkevidden til en elbil varierer avhengig av modell. Lucid Motors hevdet nylig at deres Lucid Air Grand Touring ville ha den lengste estimerte rekkevidden på 817 miles på en enkelt lading.

Den tilgjengelige langtrekkende bilen som er tilgjengelig nå, er imidlertid Tesla Model 3 Long Range. Dette dekker en estimert rekkevidde på 553 miles. Andre lavbudsjettsbiler tilbyr en estimert rekkevidde på minst 150+ miles. Disse budsjettbilene er bare for byreiser på grunn av deres lavere rekkevidde.

FAQ

Er elbiler trygge?

Noen mennesker har bekymringer over kortslutningen av batteriene. I elbiler brukes litium-ion-batterier som kan kortsluttes hvis batteriet er skadet. Likevel er sjansene for dette ganske slanke. De er relativt tryggere enn bensinbaserte motorer.

Et annet problem med elbiler er rekkevidden. Folk frykter at bilen deres kan tømme batteriet på vei, og de vil føle seg strandet. Av den grunn har selv den billigste elbilen, Nissan Leaf, en batterirekkevidde på rundt 250 miles, noe som er rikelig tilstrekkelig for bybruk.

Hvorfor er elektrisk kraft viktig?

Global oppvarming er et av de største problemene i verden akkurat nå. Transportsektoren alene teller 29 prosent av klimagassutslippene. Dette inkluderer ikke bare kjøretøy, men også utvinnings-, produksjons- og leveringsprosesser. Å redusere transportutslippene er en viktig oppgave å gå mot en grønn fremtid. Elbiler gir mulighet til å minimere karbonutslipp og begrense disse gassene.

  Hvorfor elbiler er bedre enn gassbiler?

Hva er den beste elbilen?

Selv om det er mange alternativer for elbiler, er noen bedre enn andre. I sedan-segmentet er Tesla S den typiske favoritten hvis du har råd til det. Imidlertid, hvis du vil gå for SUV, er Hyundai Ioniq 5 ganske bra. Normalt er imidlertid den «beste» bilen for deg bestemt av dine behov og budsjett.

Er elbiler fremtiden?

Ifølge UBS vil 20% av alle bilene som selges globalt være elektriske innen 2025. Og det vil vokse opp til 40% i 2030. Etter hvert, innen 2040, vil hver ny bil som selges være elektrisk. Med hvert bilmerke som gjør sine sprang i det elektriske segmentet, vil de eldre fossile drivstoffbaserte bilene bli foreldet på et tidspunkt.

Også, med stadig økende utslippsregler, er selskaper mer og mer tiltrukket av elbiler. Dette gjør sikkert elbiler til fremtiden for transportindustrien.

Blir elbiler noen gang billigere?

Ifølge forskningen vil elbiler være billigere enn fossile drivstoffbaserte biler innen 2027. Med de stadig økende utslippsforskriftene overalt, vil elbiler etter hvert bli billigere. Vi har allerede sett et fall i batteriprisene. Kombinert med dedikerte produksjonslinjer vil elbiler sikkert være rimeligere snart.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter