Hva er levetiden til en elbil?

Mange aspekter ved  elbileierskap har allerede vært sterkt diskutert, men det er vanskelig å forutsi hvor lenge en elbil kan  vare. Alt vi kan gjøre er å fokusere på de spesifikke komponentene som er avgjørende for en  elbil, og hvor godt kan detåle tidens test.

Knapt noen annen elbilkomponent  er like viktig som batteriet fordi et batteri er den primære energikilden for en  elbil,og jegkoster også mye penger å erstatte. Imidlertid  antyder de fleste nettuttak at et  ELBIL-batteri  skal vare hvor som helst mellom 100k-150k miles i de fleste tilfeller.

For en flekk av kontekst tilbyr de fleste elbilprodusenter en garantipakke på 8-10 år eller 100 000 kilometer som perfekt sammenfaller med de nevnte estimatene. Tesla tilbyrmellom  50k-150k miles, men for å bruke den garantipakken må batterihelseprosenten din være over en viss terskel.

For å konkludere, for å gjøre en antagelse om levetiden til elektriske biler, må vi fokusere på batteriet. Batteriet er den avgjørende komponenten i en elbil, og uten den er en elbil  ubrukelig. Men hvis vi klarer å bytte ut batteriet,  er  levetiden til en  elbil  teoretisk ubegrenset hvis den  opprettholdes riktig.

Hvordan fungerer ELBIL-batterier?

To fullt ut forstå hvordan batterier oppfører seg over 5-10 år, vi må først forstå det grunnleggende om hvordan de fungerer. Først og fremstbrukerde fleste  elbilbatterierlitiumionbatterier som er  langt bedre sammenlignet med eldre nikkel-kadmium- og blybatterier.

Litiumionbatterier (Li-Ion) er overlegne fordi de er merstrømkrevende -tette, noe som betyr at du kan pakke mye energi i en relativt liten pakke. På det mest grunnleggende nivået bruker smarttelefonen og Teslaen din den samme batteriteknologien på forskjellige stadier av utvikling og raffinement.

  Hvorfor elbiler er bedre enn gassbiler?

ELBIL-batterier måles med kilowattimer eller kWh, og de fleste bilbatterier i disse dager tilbyr between 20-ish kWh opp til 120 kWh. For en kontekst bruker en Tesla Model 3  24kWh per 100 miles,  og den  tilbyr 263  miles med estimert rekkevidde.

Hvis vi vurderer at en gjennomsnittlig   elbilbatteripakke    i disse dager er i stand til  1500-2000 lading cycles, kan vi  potensielt bestemme hvor lenge et bestemt bilbatteri vil vare. Når batteriet når en viss mengde ladesykluser, begynner den totale batterikapasiteten å falle.

Hvordan kan vi bevare den totale batterihelseprosenten?

Selv om det kan virke for noen at elbilerikke er laget for å vare lenge, er det et par ting du kan gjøre for å øke levetiden til et elbilbatteri  ytterligere.   Først av alt, sørg for å aldri helt lade ut elbilbatteriet ditt,  da dette vanligvis øker batterislitasjen.

Som sådan foreslår noen eksperter at det å ha en konstant batterikapasitet på 45%+ er best for å maksimere forventet batterilevetid på lang sikt. I tillegg til å ikke lade ut batteriet, bør du heller ikke overlade batteriet, dette betyr at du aldri skal nå 100% batterikapasitet.

Du bør også unngå å bruke nivå 3 raskt-lading når det ikke er behov for en rask påfylling. Selv om nivå 3 raskt-lading ikke skader batteriet formye, kan slike skadelige effekter legge opp til 10 års  konstant  bruk. Når du har oppbevart  elbilenlenge, må du også hele tiden overvåke ladenivået.

Ekstreme værforhold kan også gjøre  betydelig skade på elbilbatteriet. Selv om effektene av slike ekstreme miljøer er notorisk vanskelig å holde styr på, er det absolutt forårsaker skade påbatteriet. Vær det som mulig, du bør lagre elbilen din   i et parkeringshus for å unngå hoveddelen av slike effekter.

  Hva er de beste kabrioletene for sikkerhet og pålitelighet?

Utskifting av elbilbatteri – Gir det noen mening?

Etter ca. 10-15 års  bruk er et elbilbatteri ikke så bra som det en gang var. Som sådan blir spørsmålet om potensiell batteriutskifting relevant, og det samme gjør mange andre spørsmålsomomgir  dette emnet. Først av alt, selv om et  ELBIL-batteri  blir svakere, betyr det ikke at det må byttes ut.

Men hvis du vil ha det beste generelle spekteret, er et nytt batteri et must. En ny batteriutskifting koster i gjennomsnitt rundt $ 5000, men denne prisen er sterkt knyttet til batteriets kapasitet og de generelle lovene om tilbud og etterspørsel.

Når det er sagt, hvis vi vurderer at et  elbilbatteri  skal vare 100k-150k miles, og etter at vi har erstattet det, ser vi på ytterligere 100k-150k miles, vi er trygge på å konkludere med at ingen kommer til å erstatte et  ELBIL-batteri mer enn en gang, men selv om det skjer, vil det sannsynligvis koste mye mindre.

Delen Vanlige spørsmål

Hva er levetiden til en forbrenningsmotorbil?

Det er nesten umulig å si hvor lenge en bil potensielt kan vare fordi det er mange grunner til at en bil kan dø for tidlig. Dette betyr at hvis du opprettholder bilen riktig i henhold til anbefalinger, og hvis du ikke krasjer den, vil du mest sannsynlig se noen hundre tusen miles på kilometertelleren.

  Beste Tesla for høye drivere

Selv om det er rimelig å tro at noen biler potensielt kan nå en million miles, er andre ikke gjort godt nok til å vare bare en liten prosentandel av det. Vær det som mulig, deter ekstremt vanskelig å vite hvilken som er hvilken.

Kommer elbilbatterier til himmelen?

Dessverre nei, de blir vanligvis demontert i essensielle komponenter som kobber og aluminium og blir senere  overført til resirkuleringsselskaper.

En stor ulempe med  en massiv elbilrevolusjon er avhending av elbilbatterier fordi flere tilfeller tyder på at mange utarmede batterier har funnet veien inn i our-miljøet.  Slik feil avhending kan være skadelig  for  miljøet vårt, og som sådan bør vi regulere batteriavhending grundigere.

Hvor ofte må Tesla-batterier skiftes ut?

Tesla er en merkevare stolt over å si at  batteriene skal vare hvor som helst mellom 300k og 500k miles. I teorien betyr dette at du ikke engang bør tenke på å bytte ut batteriet, men som tidligere nevnt er det svært avhengig av hvordan du bruker og behandler batteriet.

Det går rykter om at Tesla for tiden utvikler et batteri som potensielt kan vare en million kilometer. Vi får vel vente og finne det ut.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter