Er Volkswagen Lupo en god bil?

Volkswagen Lupo

Volkswagen Lupo ble først introdusert i 1998 og var i produksjon til 2005 da den ble avviklet uten noen planer om å bringe den tilbake. VW Lupo klarte seg ganske bra i begynnelsen da det var den minste og billigste VW hatchback, men er Volkswagen Lupo en god bil?

Når det gjelder subcompact city hatchbacks fra den tiden, er Lupo en god bil, men fra alle andre perspektiver er det ikke det. Dette er fordi dette segmentet er fullpakket med mange billigere og nyere biler, og fordi dette segmentet er ganske upopulært i moderne dager.

VW Lupo kommer med små forskyvningsmotorer som mangler strøm, men som anses som tilstrekkelige for en liten bybil.  Utformingen av VW Lupo er ikke spesiell på noen måte, og det har det heller aldri vært. Interiøret i Lupo er mer eller mindre det samme, noe som betyr at det er lite å være begeistret for.

Pålitelighetsmessig er Lupo anstendig, men det er noen problemer som er verdt å snakke om. Praktisk og verdi er to sider av samme mynt, noe som betyr at Lupo er billig, men det tilbyr ikke så mye plass totalt sett.

VW Lupo – Drivverket

VW  Lupo-motorutvalget består av 4-sylindrede motorer med forskyvning fra 1.0L, 1.4L og 1.6L for bensinmotorer og 1.2L, 1.4L og 1.7L for TDI dieselmotorer.   Det tidligere tilbudet mellom 50hp og 125hp mens sistnevnte tilbyr mellom 60hp og 75hp. Alle disse motorene har ingenting å skryte av bortsett fra 1.6L GTI Lupo med 125hp.

Lupo er utelukkende enn FWD-bil, men du har muligheten til å velge mellom en 5/6-trinns manuell eller en 5-trinns automatisk. Den manuelle boksen er mer passende og mer pålitelig for størrelsen på Lupo, og fordi den automatiske girkassen har en tendens til å være litt dyrere også.

  Er Volkswagen Golf en god bil?

Du kan forvente opptil 60MPG kombinert for de mest effektive motorene og omtrent 35-40MPG for den minst effektive GTI-modellen. Akselerasjonstider er mellom 8 og 14 sekunder, noe som betyr at selv den raskeste GTI-modellen ikke er alt det GTI tross alt.

VW Lupo – Design og chassis

Volk’swagen Lupo følger et distinkt og velkjent VW-designspråk som betyr at det ligner sine større Golf- og Polo-kolleger, og at det ser dempet ut. De fire sirkulære lysene foran er en klassisk VW-designberøring som kan sees selv på noen nyere VW-modeller.

På innsiden er Lupo også ganske dempet, noe som betyr at den ser veldig ut som VW Polo, men datert og av mindre kvalitet. Gitt det faktum at Lupo har blitt avviklet i en bedre del av et og et halvt år, vil alt du ser inne ikke få deg til å føle deg spesiell.

Når det gjelder chassis- og fjæringsjustering,  er Lupo dynamisk gitt sin lette, men den liker egentlig ikke noe annet enn bare å cruise rundt.  GTI-modellen er litt mer spennende, og mange kaller den til og med en lommerakett, men 125hp er et mindre antall selv i en bil så liten som Lupo.

VW Lupo – Pålitelighet og vanlige problemer

Volkswagen Lupo er en anstendig pålitelig bil, men den lider av noen problemer vi skal snakke om nå. De vanligste VW  Lupo-problemene er forbundet med elektronikk, noe som betyr at både interiøret og det ytre lynet er tilbøyelige til å mislykkes. Strømvinduer er også et grep, og det samme er A / C.

  Vanlige problemer med Volkswagen Beetle

Lupo lider også av motorkjøleproblemer og motorrelaterte problemer som tennplugger og eksossensorer. Mange eiere har også klaget over store og inkonsekvente panelhull som til og med stilte spørsmål ved bilens evne til å lukke alle fire dørene.

VW Lupo – Verdi og praktisk

Volkswagen Lupo kan fås for noen hundre dollar for de billigste modellene, og de dyrere kan fås for noen få tusen dollar. Dette betyr at Lupo er billig uansett hvordan du ser ut ent it, og grunnen til at det er gammelt, upopulært og relativt ubrukelig å være en ekte daglig sjåfør.

Når det gjelder praktisk, er Lupo så ille som de kommer fordi det er stramt i alle aspekter. VW Up representerer noe den åndelige etterfølgeren til Lupo, men Up klarer på en eller annen måte å slå Lupo i praktisk som om de ikke var lignende biler tross alt.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe VW Lupo?

Hvis du er ute etter en subcompact, brukt og billig bybil,  kan Lupo være et alternativ. Du må imidlertid huske på at Lupo ikke kommer til å ruffle noen fjær, og grunnen til at det kan være worth det er hvis du er i stand til å få en til en nedsatt pris.

Sammenlignet med moderne kompakte og subcompact bybiler, mangler Lupo i alle mulige aspekter. Det er ingen moderne sikkerhetssystemer, ingen trådløs evne, ingen CarPlay eller Android Auto, ingen parkeringssensorer, ingen kameraer, ingenting. Som sådan, hvis du vil ha en liten boks med barebone med en liten motor festet til den,  er Lupo et godt kjøp.

  Vanlige problemer med Volkswagen Golf

Er VW Lupo bedre enn VW Up?

VW Up er den åndelige etterfølgeren til VW Lupo der VW prøvde å kaste Opp som et mer hipt og ungdommelig alternativ. De prøvde å gran opp up med merket Beats lydsystem, kule farger og mange tilgjengelige alternativer, og det fungerte til og med, i det minste en stund.

Alt dette førte til at VW til slutt avviklet VW Up også, noe som betyr at det ikke er noen underkomponent VW-biler i salg akkurat nå. Mellom disse to er Up bedre enn Lupo på alle måter, til og med verdimessig.

Er VW Lupo trygg?

Når du tar en titt på en bil så liten som Lupo, vil du tynnek at den rett og slett ikke kan være trygg. Lupo klarte imidlertid å få en 4-stjerners krasjsikkerhetsvurdering som er forståelig for bilens størrelse og epoke. Biler som disse er never kommer til å være så trygge som større biler er, uansett hva de gjør med dem.

Alt i alt bør du ikke bekymre deg for sikkerheten i Lupo,  da du sannsynligvis ikke kommer til å kjøre den på motorveien uansett.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter