Vanlige problemer med Volkswagen Arteon

Volkswagen Arteon problemer & feil

Den Volkswagen Arteon er etterfølgeren til den elskede Passat CC og er plassert som en rimeligere Audi A5 Sportback. Det gode er at Arteon deler mange av delene sine med andre VW-produkter fordi det har en tendens til å forbedre påliteligheten. Det dårlige er også det faktum at Arteon deler mange av sine deler med andre VW-produkter, noe som betyr at det kanskje ikke er spesielt nok.

Uansett er Arteon en veldig pen bil,  og den klarer å skille seg ut blant mange andre tyske firedørs kupéer.  Det ser ut til å være en relativt pålitelig bil også, men den lider av noen få spesielle problemer som er verdt å nevne.

De vanligste VW Arteon-problemene er knyttet til bremsene, ulike utstyrs- og trimproblemer, problemer med hybridsystemet, problemer med bakre fjæringslager og problemer med takluken.  De fleste av disse kan løses proaktivt, men bare hvis du klarer å stoppe dem i tide.

Alt i alt er Arteon en pålitelig bil, spesielt post-facelift-modellene.  Likevel bør du være oppmerksom på alle disse problemene hvis du vil kjøpe det mest sunneste eksemplet der ute.

VW Arteon – Bremser problemer

Bremsestangen ser ut til å oppleve problemer fordi den ikke er ordentlig skrudd ned til bremseboosteren. Dette betyr at stangen potensielt kan løsne seg selv under kjøring, noe som helt kan koble bremsepedalen fra bremseboosteren.  Derfor vil bremsene dine være toast, og den eneste måten du kan stoppe på er ved å bruke nødbremsefunksjonen eller parkingbremsen.

Dette er åpenbart en stor sikkerhetsrisiko, og det er derfor VW utstedte en tilbakekalling for alle Arteon-modellene fra 2019-2021  . Noen sier at det er noen tusen Arteon-modeller som er berørt av dette problemet, så husk å undersøke om den du er interessert i hadde disse problemene løst.

  Er Porsche Cayenne det samme som VW Touareg?

VW Arteon – Utstyr og trim problemer

Arteon ser ut til å lide av ulike utstyrs- og trimrelaterte problemer som kan forårsake alle slags problemer på veien. Et godt eksempel på detteer det feilmonterte bagasjenettet som potensielt kan løsne under kjøring. Mange eiere har klaget over at dette fikk bagasjen til å bokstavelig talt fly inn i passasjerrommet.

VW utstedte også en tilbakekalling for noen få av disse problemene for mer enn 20,000 Arteon-modeller  over hele verden.  Problemer som disse plaget ikke bare Arteon, men også VW Golf Mk8, og the VW ID.4.

VW Arteon – Problemer med hybridsystemet

Noen av hybrid Arteon-modellene lider også av en merkelig produksjonsfeil der kabelen som forbinder det positive 12V-batteriet og den varme hovedsikringsboksen, kan ha blitt byttet rundt.  På grunn av dette vil sikringsskapet ikke kunne gjøre jobben sin riktig, noe som betyr at batteriet potensielt kan overskride den tillatte temperaturgrensen.

Dette kan potensielt føre til en brann som definitivt ikke er  noe noen ønsker å oppleve.  VW utstedte også en tilbakekalling på grunn av dette, og mer enn 4000 forskjellige VW-modeller har blitt påvirket.  Pass på å være oppmerksom på dette problemet fordi det kan forårsake katastrofale mengder skade hvis det ikke blir tatt vare på.

VW Arteon – Problemer med fjæringslager

Det bakre hjullageret har en tendens til å oppleve problemer etter en stund fordi det ikke var riktig festet fra fabrikken.  Ikke mange Arteon-modeller har blitt påvirket av dette problemet, men problemet er så alvorlig at det potensielt kan ødelegge bilens evne til å kjøre i en rett linje.

  Alt om 2023 VW Amarok

Du bør også undersøke om Arteon-modellen du ser på også har opplevd lignende problemer.  Noen sier at bare en enkelt Arteon-modell var en del av tilbakekallingen, mens andre oppgir at det sanne tallet er ukjent. Uansett er dette problemet bekymringsfullt, og å sjekke hjullageret for tegn på utilstrekkelig herding er egentlig ikke så vanskelig uansett.

VW Arteon – Sunroof problemer

 Arteon-modeller laget mellom 2016 og 2018 har en tendens til å oppleve problemer med taklukepanelet. VW har sagt at på grunn av et produksjonsproblem har noen Arteon-modeller blitt produsertd med feil taklukeprimer som kan føre til at taklukepanelet løsner.

Hvis det faktisk skjer under kjøring, kan takluken potensielt fly av bilen og sette noen rundt den i fare. Som sådan utstedte VW også en tilbakekalling på grunn av dette,  og det er ikke så klart hvor mange Arteon-modeller som  har blitt påvirket.

Delen Vanlige spørsmål

Er VW Arteon verdt det?

VW Arteon er en av de mest interessante bilene på markedet i disse dager fordi den tilbyr en virkelig stilig utvendig design matchet med en relativt vanlig interiørdesign. Det er ganske uheldig at Arteon egentlig ikke virker mer premium enn Passat selv om det koster mye mer penger.

Uansett  er Arteon faktisk en av de mest praktiske sedans på markedet takket være kolossal trunk plass.   Arteon kjører mye mer sofistikert sammenlignet med Passat, som også har en tendens til å konkurrere med noen av sine dyrere konkurrenter når det gjelder kjøring.

  Vanlige problemer med Audi TT

Bør jeg kjøpe VW Arteon?

Det kommer an på hva du vil og trenger fra en bil. VW Arteon er i stand til å konkurrere med noen av sine dyrere konkurrenter, mens den også klarer å mangle på visse områder.  Det er lett å anbefale å kjøpe Arteon fordi det er en ønskelig bil generelt.

Når det gjelder verdi, er det imidlertid ikke helt sikkert om prisforskjellen mellom en Audi A5 og VW Arteon er stor nok til å gå for Arteon. Alt i alt avhenger det av avtalen du kan gjøre, så hvis det er fornuftig økonomisk og du liker Arteon, bør du se nærmere på å kjøpe en.

Går VW Arteon ut av produksjon?

Noen rapporter sier at VW Arteon kommer til å avslutte produksjonen snart. Det er verdt å nevne at VW sluttet å tilby Arteon i noen markeder som Canada, mens andre markeder som USA og Europa nylig har fått den mer oppdaterte versjonen av Arteon.

Vi må vente og se hvor godt Arteon kommer til å selge i løpet av de kommende årene, da det sannsynligvis vil være hovedfaktoren når det gjelder å bestemme om Arteon skal fortsette produksjonen med en helt ny generasjon.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter