Hva er den beste BMW-serien?

Gjennom årene har BMWs vist seg å være noen av de beste luksusbilene, noe som gir en hyggelig kjøreopplevelse og en ekte følelse på veien. BMWs er også ganske allsidige, og det er forskjellige modeller for forskjellige anledninger. BMW 4-serien er det mest passende valget for lengre turer, mens BMW 1-serien er flott i bytrafikken.

Den beste BMW-serien for lange reiser

For å nyte en lang familietur til et fjernt reisemål trenger du god benplass, takhøyde, komfort, luksus og hastighet. I tillegg trenger du en stor koffert for å plassere bagasjen din. BMW 4-serien  bringer alt dette til bordet og mer. Det er en kombinasjon av sport, raffinement og stil som kan nå fra 0 – 60 mph på bare 4 sekunder, hvis du velger M-pakken, det vil si.

STYRINGEN I BMW 4-seriener uovertruffen, jevn og responsiv. Mange eiere deler at de føler seg koblet til maskinen, men har full kontroll over kjøretøyet. Den eneste ulempen er at 4-serien ikke er den mest økonomiske luksus sedan, gjennomsnittlig 22 mpg i byen og 33 mpg på motorveien.

BMW 4-serien: Infotainment og interiør

Når du snakker om lange turer, gjør komfort underverker. Modellene i 2021 4-serien leveres med en standard 8,8-tommers skjerm og en valgfri kjøpserstatning av en 10,3-tommers skjerm. Skjermene er superintuitive og komfortable for driveren å bruke.

Infotainment-programvaren er den nyeste iDrive 7, med innebygd Apple Carplay og Android Auto. Innebygd Wi-Fi og trådløs smarttelefonlading er også ekstra funksjoner du kan betale for for å sikre komforten på turen.

  Er en BMW hybrid verdt det?

BMW 4-serien: Sikkerhet og kjørekomfort

BMW 4-serien er et perfekt kjøretøy for lange bilturer. Når det gjelder sikkerhet, har de nye 2021-modellene ennå ikke blitt krasjtestet av NHTSA eller IIHS, men de tilbyr de nyeste driverassistansefunksjonene og krasjforebyggende systemene.

4-serien leveres med automatisert nødbremsing og fotgjengerdeteksjon, samt et standard varslingssystem for kjørefelt med funksjoner for kjørefeltsassistanse. Disse funksjonene hjelper sjåføren og passasjerene med å holde seg trygge på lange turer.

Semi-autonom kjøring og adaptiv cruise-kontroll er også tilgjengelig, noe som i stor grad kan lindre noen av tretthetsdriveropplevelsene på langdistansestasjoner.

Den beste BMW-serien for bytrafikk og pendling

Å kjøre i bytrafikken er mye annerledes enn lange reiser og bilturer med familien. I bytrafikken handler du oftest eller pendler og kjører alene. BMW 1-serien har overtaket her med en bedre trafikk drivstofføkonomi og en forhjulsdrift, noe som gjør det til en god allround bil for alle årstider, selv når det snør.

BMW 1-serien er et relativt stille kjøretøy sammenlignet med andre BMWs og er ganske kraftig på det nedre spekteret av RPM. Og til tross for forhjulsdriften, føles denne bilen som en BMW.

Den får deg fra 0 – 62 mph på 8,5 sekunder, noe som er ganske raskt for en bybil eller et familiekjøretøy. Den er tilgjengelig i både bensin- og dieselmotorer.

BMW 1-serien: Interiør

1-serien har et komfortabelt standardinteriør med alle funksjoner som trengs for å sykle i trafikken. Det gir rikelig med hode- og benplass og bringer inn helelektriske seter som kan justeres etter alle behov.

  Hva er BMWs minste bil?

Putene er derimot relativt harde, noe som kan gjøre det mindre behagelig for lengre turer. Det kan være lurt å ta en prøvetur for å sjekke dem ut. Bortsett fra det, er interiøret i serie 1 luksuriøst, rikelig og komfortabelt. Den leveres med standard 10,3-tommers infotainment, Apple Carplay og Android Auto.

BMW 1-serien: parkering og komfort

Hvis du er ute etter en bybil, må du være sikker på at du har de riktige verktøyene for å parkere, selv på trangere steder. BMW 1-serien er utstyrt med parkeringssensorer foran og bak som gjør opp for den restriktive utsikten på grunn av bilens bakstolper.

Det er også halvautomatiske parkeringsassistenter tilgjengelig hvis du velger å kjøpe et tillegg til standardalternativet.

Alle 1-serie motorer er ganske drivstoffeffektive sammenlignet med andre BMWs. En 2006 120d gjennomsnitt en blandet kjørelengde på 49.5 mpg som er veldig bra. Avhengig av motoren, de fleste BMW 1-serien får rundt 42 – 44 mpg, varierende ved kjøreadferd. Dette er fortsatt imponerende for en BMW og gjør den til en perfekt pendlingsbil.

BMW 1-serien føles mye bedre laget enn rivaler av andre merker som A-klasse Mercedes-Benz eller Audi A3. Den eneste rivalen den har på dette feltet når det gjelder design, funksjonalitet, og kjøreopplevelsen er den bestselgende Mazda 3.

BMW-pålitelighet i 2020

I motsetning til populær tro, i 2020, viste BMW 1-serien seg, sammen med de fleste andre modeller av merkevaren i What Car?’ pålitelighetsvurderinger. Det endte på 9. plass av alle de 31 produsentene som ble testet.

  Hvilken bil avskrives raskere – Mercedes eller BMW?

BMW 1 Series 1 ble til og med merket en av årets mer pålitelige BMWs og vurdert høyere enn konkurrenter som Audi, Mercedes eller Volkswagen. Det delte9.-plass  med Mazda.

Spørsmål og svar om 1 Series and 4 Series

Hvor mye koster det å reparere en BMW 4-serie og BMW 1-serie?

BMW-deler er kostbare, samt reparasjoner og arbeidskraft. Gjennomsnittlig reparasjon for en BMW-serie 1 koster rundt $ 750 per besøk til mekanikeren. De gjennomsnittlige reparasjonene for BMW 4-serien er litt mer på $ 820 per besøk.

Hvor ofte bør du betjene en BMW 4-serie?

Det anbefales at du gir DIN BMW 4-serien full service hver 12,000 miles eller per 12 måneder, avhengig av hva som passerer først. Du må ta grep og sjekke alt på kjøretøyet ditt fra bremser til væsker og olje. Planlagte fullservicekontroller reduserer de totale eierkostnadene og reduserer sjansen for sammenbrudd for kjøretøyet ditt.

Hvor ofte trenger du å betjene en BMW 1-serie?

Siden BMW 1-serien oftere kjøres i byen og rundt trafikken, må de betjenes oftere. Hvis du først og fremst er en bysjåfør, vil en god estimering være hver 10.000 miles eller etter hver 12 måneder kjørt med kjøretøyet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter