Hva er den sikreste måten for en hund å reise i en bil?

Hvis du eier enhund gjennomhundens levetid, er sjansen stor for at du på et tidspunkt kan ende opp i en bilulykke mens hunden din er inne i bilen. Hvis det er en klassisk støtfangerbønner på en parkeringsplass, er det ikke nødvendig å sikre hunden din, men hvis det er en større hastighetsulykke, er det ekstremt nødvendig.

For en kontekst veier en «vanlig» hund inn på omtrent 60 pund, og du skulle tro at en slik hund umulig kan være noen fare for resten av bilens beboere i tilfelle krasj. Men en 60-punds hund som reiser i 35 mph er faktisk en 2700-punds rakett som  lett kan drepe deg og hunden din.

Alle tunge gjenstander inne i en bil skal være trygt spennet, det spiller ingen rolle om det er en hund, etmenneske  eller et TV-sett. Så, hvis du vil hoppe over slike truende situasjoner, sørg for å sikre deg selv og hunden når du treffer veien.

Og den beste måten å gjøre det på er å kjøpe en hundesele sikkerhetsbelte eller en zipline sele. Hvis du har en mindre hund, kan du også sette den i en hundekasse og sikre kassen med et dedikert kassebelte. Hvis du eier en større hund, er en trunk hundevakt eller en baksetebarriere også en god ide.

Hund sele sikkerhetsbelte

Et dedikert hundebelte er en av de mest populære hunden-sikringsmetoder som for tiden er tilgjengelige. En hund sele sikkerhetsbelte er like effektiv til å sikre en mindre, mellomstor  eller  en større hund. Det er verdt å nevne at dette for det meste er rettet mot    veloppdragne hunder.

  Er biler med turbo pålitelige?

Hvis du velger en hundesele, må du sørge for at du fester hundens sikkerhetsbelte med det vanlige bilbeltet. Koble sølvklemmene til hundens sele og plasser hunden på setet. Pass på at hunden din har nok plass til å sitte komfortabelt og at den ikke tygger gjennom beltet.

Hundens zipline sele

En dedikert hundeglidelås er ganske lik det vanlige hundeselebeltet, men denne metoden er mer effektiv hvis du eier en yngre hund som har problemer med å slå seg ned. Denne metoden sikrer hunden perfekt mens du gir nok plass til at hunden kan bevege seg rundt.

Du bør bruke denne metoden i konjunction med den vanlige hundeselen i et forsøk på å sikre hunden din best mulig. Når du har festet ziplinen på selve sikkerhetsbeltet, må du stramme den ordentlig slik at den ikke girmye plass til hunden å bevegeseg rundt.

Hundekasser

En dedikert hundekasse er perfekt for mindre hunder, da det ikke krever at du begrenser hunden direkte. Men denne metoden er for det meste rettet mot mindre, mer avslappede hunder. Pass på at kassen du bruker er stor nok, og at hunden lett kan stå opp og snu seg inne i kassen.

Pass på at du kobler kassen til sikkerhetsbeltet for å sikre at kassen ikke flyr rundt. Hvis hunden din er nervøs mens du er inne i kassen, kan du også bruke et teppe til å dekke kassen mens du reiser.

Trunk hundevakter

Hvis du eier en eiendom eller en annen type hatchback, er en dedikert hundestammevakt et flott alternativ for større raser, da det gjør det mulig for hunden å bevege seg fritt rundt i nok plass, men det sikrer også hunden og resten av beboerne hvis noe går galt.

  Hvilken bil er Bumblebee

Hvis du velger et bagasjeroms hundevern, må du sørge for å feste vernet best mulig slikatdet ikke kanskyves ut av posisjon. Dette er også en perfekt metode hvis du eier flere hunder så lenge de ikke er for store og at den tilgjengelige plassen ikke er for begrenset.

Hva skal jeg gjøre mens jeg reiser med en hund?

Først og fremst må du sørge for at du gjør et vanlig stopp fra tid til annen, slik at hunden din kan strekke bena og gjøre alle nødvendige hunde ting som å gå på toalettet og utbetale ekstra energi. Noen hunder får noen ganger bevegelsessyke, så sørg for at du starter med kortere turer først.

Du bør ikke mate en hund mens du er på farten fordi det er stor sjanse for at hunden din kan kveles. Sørg for å mate hunden din noen timer før du drar på tur. Det er heller ikke lurt å la hunden henge ut av et åpnet vindu fordi det ikke er trygt for hunden.

Beste biler for hundeeiere

Beste Tesla for hundeeiere

Beste Mercedes for hundeeiere

Delen Vanlige spørsmål

Hvordan flyr hunder?

Hvis du vil ta med hunden din på en flytur, er det noen prosedyrer du må gjøre avhengig av selskapet. Men hvis hunden din er liten nok, kan du bære den som vanlig bære-på bagasje.

Men noen selskaper transporterer bare hunder i dedikerte bagasjefraktområder. For dette  trenger du en stor nok hundekasse og hunden skal sove gjennom hele flyturen. Forsikre deg om at du gjør forskningen din før du går på et fly, da forskjellige selskaper noen ganger har forskjellige prosedyrer.

  Hva betyr det når en motor er superladet?

Hva skjer med hunder på en flylanding?

De fleste mellomlandinger er mindre enn 3 timer lange, og som sådan vil hunden være transferrød med resten av lasten fra ett fly til det andre hvis dere begge bor på samme fly. Hvis mellomlandingen er lengre, vil du sannsynligvis se hunden din igjen.

Neverdeløse, slike prosedyrer er alltid avhengige av  det aktuelle selskapet. Så  sørg for at du informerer deg selv om å fly med en hund, spesielt hvis du gjør lengre mellomlandinger.

Hvilke biler er bra for hunder?

Hvis du planlegger å regelmessig reise med noen få hunder, bør en større eiendom eller SUV være bilen for deg. Noe som en Land Rover Discovery eller en Volvo V60 er begge romslige nok til hundetransport i bagasjerommet eller baksetene.

Pass på at du velger en passende bagasjeromshundbeskyttelse, sele eller kasse som lett får plass inne i bilen. Og du bør alltid velge en hatchback av noe slag, da lukkede trunker aldri skal brukes til transport av hunder eller andre kjæledyr.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter