Hva er den raskeste familiebilen?

Familiebiler er ikke som før. Å ha nok plass til 5 eller flere passasjerer, og  masse lasterom var en utfordring for flere tiår siden, i dag kan mange familiebiler lett gå over 200 mph i god komfort og stil.

Sannsynligvis den raskeste familiebilen der ute, deter  den kommende Koenigsegg  Gemera. Denne svenske  hyperbilen til fleremillioner dollar er utstyrt med barneseteankere og en motor med opptil 1700  hestekrefter.

Andre familiebiler som Audi RS6, Mercedes E63 AMGeller  BMW M5 er også gode familietransportører, og de kan nå absurd 0-60 mph ganger. Ferrari GTC 4-Lusso og Bentley Flying Spur er begge 200 mph + dyktige 4-seater biler som er skreddersydd for familiebruk.

Hvis du vil ha en EV, er Tesla Model S og Porsche Taycan  Turbo S begge flotte raske familiesedaner. Andre elbiler som Audi E-Tron GT, Tesla Model X og Mercedes EQS er også ganske raske, men ikke så raske som Model S og  Taycan.

Koenigsegg Gemera

Koenigsegg Gemera  er den aller første bilen i sitt slag. Ingen annen produsent har noen gang  klart å utvikle en romslig 250 mph familiebil. Koenigsegg kaller  Gemera  en første Mega-GT, hovedsakelig på grunn av en oppadgående 1700hp eller 1,27 MW.

Gemera  koster noen millioner dollar, og produksjonstallene er bare en håndfull, men bare noen få heldige kunder vil kunne oppleve hvordan den raskeste GT-en som noen gang er bygget føles. Kraften kommer fra en 2.0L Koenigsegg Tiny Friendly Giant (TFG) 3-sylindret motor med 2 turboladere som driver forakselen.

Denne motoren er vurdert til rundt 600hp, men bakhjulene blir drevet av tre elektriske motorer, til sammen er den kombinerte utgangen en forbløffende 1724hp og en kjevefallende 3500 NM dreiemoment. Koenigsegg sier at dette 1700hp monsteret faktisk er mer effektivt enn de fleste andre 4-sylindrede motorer takket være mye drivstoff-sparer teknologi.

  Hvilken bil har minst problemer?

Bare 300 Gemeras  skal  selges, og den endelige prisen er ennåikke avslørt. Men det er trygt å si at  Gemera  er 100% den raskeste familiebilen som noen gang er produsert, og en av de raskeste produksjonsbilene generelt.

Den tyske trioen

Det er ganske urettferdig å snakke om raske familiebiler uten å nevne BMW,Mercedes  og Audi. Og Audi RS-6, BMW M5  og Mercedes E63 AMG er de tre beste familiebilene fra hvert merke. Alle tre av disse er like store og prisede, og å velge den ene fremfor den andre er for det meste avhengig av  favorittmerket ditt.

Audi RS-6 er en stasjonsvogn eller en eiendom som briter liker å kalle dem. RS6 har en 4.0L twin-turbo V8 med 600hp som er i stand til å nå 0-60mph i rundt 3 sekunder. Toppfarten er rundt 190 mph-merket, men komforten, interiøret  og lasterommet er uovertruffen av M5 og E63.

Når vi snakker om M5, er M5 sannsynligvis den raskeste bilen i  trioen med en 620hp V8 twin-turbo-motor. M5 og E63 er ganske like når det gjelder akselerasjon, da begge når 60 mph på under 3 sekunder. Det er også verdt å nevne at E63 kan fås i eiendomsform, og M5 er bare begrenset til en sedan.

Alle disse tre tyske monstrene er fantastiske, og det er ekstremt vanskelig å velge det ene over det andre. Men Audi RS-6 virker som det beste familiebilalternativet ut av trioen takket være økningen i interiør og lasterom og en litt mer komfortabel tur.

  Hvordan slår du en bilselger?

Raske familie-ELBILER

Den raske familien EV segmentet er bare begynnelsen, og allerede har vi en ganske oppvarmet rivalisering mellom Porsche Taycan  Turbo S og Tesla Model S Performance. Begge disse to elektriske sedanene når 60 mph på mindre enn 2,5 sekunder, noe som gjør dem utrolig raske.

Taycan  er litt dyrere, men det tilbyr også et interiør av høyere kvalitet, bedre designog en bedre kjøreopplevelse. Tesla Model S er faktisk en imponerende bil, men Model S er ikke i nærheten av  Taycan.

Beste raske luksus familiebiler

Hvis du vil ha en 4-seters bil på 200 mph, er Ferrari GTC-4 Lusso  og Bentley Flying Spur de eneste to alternativene. Ferrari tilbyr imidlertid bare 2 dører, mens Bentley tilbyr 4 dører. Ferrari tilbyr en skrikende naturlig aspirert V12-motor med nesten 700hp, og Flying Spur kan fås med en W12 turbo med 635hp.

Begge disse to er fantastiske, men gå for Ferrari hvis du elsker en mer spennende sportsbil følelse som det er først og fremst en bak-hjulet-kjøre4-seters versjon av Ferrari F12. Bentley Flying Spur er en mer voksen opplevelse skreddersydd for luksus og komfort, ikke så dyktig som GTC4  Lusso, men langt mer avkjølt.

FAQ-delen

Er SUV-er bedre familiebiler enn sedaner?

Egentlig ikke, SUVer er bare bedre for off-roading. Selv om de er større, tilbyry  vanligvis ikke noen betydelige plassøkninger. De er mindre effektive, mye større og vanskeligere å manøvrereer, og nesten alltid ikke så behagelig.

Det er ikke å si at SUVer er dårlige familietransportører, de er bare ikke så gode som noen sedans er. Når det er sagt, hvis du foretrekker SUV-plattformen, eller du bor på    landsbygda, er det mange flotte familie-SUVer å velge mellom.

  Kan du fikse rust under en bil?

Hva er den raskest akselererende familiebilen?

Den raskest akselererende familiebilen er sannsynligvis Koenigsegg Gemera  med sin 1,9 sekunders 0-60-tid. Det er faktisk utrolig at biler når disse enbsurd nivåer av ytelse. Det får deg til å lure på om et spesielt  førerkort  er nødvendig for å pilot et slikt dyr.

Den kommende Tesla Model S Plaid forventes også å være den raskest akselererende Tesla, og dømme etter måten elbiler utvikles på, kan en sub 2-sekunders 0-60 mph tid til og med bli en standard om noen år.

Hva gjør en god familiebil?

En god familiebil må være stor, trygg, komfortabel, rimelig, lett å manøvrereer, fullpakket med teknologi, romslig og flott forlangdistansereiser. Stort sett hver bil lytter her er alt det ovennevnte  bortsett fra rimelighetsaspektet.

Men hvis jeg måtte velge det beste, ikkenødvendigdenraskeste familiebilen ut av alle bilene som lytter  her, ville jeg valgt RS6 når som helst i uken. RS6 koster mye penger, men når du vurderer hvor mye Ferrari eller Bentley koster, virker RS6 noe av et røverkjøp.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter