Bør jeg kjøpe en elbil nå eller vente

Overgangen til elbiler øker sakte de siste årene, og om lag 20-30 nye ELBIL-modeller slippes hvert år. Med en slikøkning  i popularitet er det bare rimelig å spørre deg selv om det nå er riktig tidspunkt å gjøre overgangen til en helelektrisk bil.

Men svaret på dette spørsmålet avhenger sterkt av beredskapen til elbil-infrastruktur i ditt område, innkjøps- og forsikringskostnader, reservedelskostnaderog  omfanget du vanligvis gjør på din daglige pendling. Andre aspekter som miljøkonsekvenser, teknologi  og ytelse er også verdt å vurdere.

I løpet av de neste årene eller til og med tiårene er elbil-teknologien sikker på å utvikle seg, og elbilene tidlig på 2020-tallet vil sannsynligvis være litt arkaiske. Før du gjør en fullstendig overgang, er det en god ide å vurdere en hybrid, da det gjør at du delvis kan oppleve hvordan et EV-eierskap føles.

Du bør vente noen år eller så hvis alle de nevnte aspektene ikke er i din favør. Det er fortsatt ikke så praktisk å eie en EV sammenlignet med en internal  forbrenningsmotor  (ICE)  bil, men dette vil endre seg nedover linjen.

Elbil-infrastruktur

Et av de viktigste aspektene ved elbileierskap er lading. Hvis området ditt ennå ikke er fullt utstyrt med en anstendig mengde  hurtigladere, vil elbileieropplevelsen absolutt ta en toll. Selvfølgelig kan du alltid lade elbilen din hjemme, men mange gate / offentlige garasjeparkerte biler har fortsatt ingen tilgang til et uttak.

Hvis området ditt har en utviklet ladeinfrastruktur, er det mye vanskeligere å sørge for at disse laderne er lett tilgjengelige og stadig i orden. Elbiler selges til venstre og høyre, og ladeinfrastrukturen prøver å holde tritt, men de flestesteder  mangler ladeinfrastrukturen.

  Hva er den raskeste elbilen

Noen elbilprodusenter som Tesla drar nytte av en overveiende velutviklet infrastruktur for elbillading, men mange andre produsenter sliter med å utvikle et anstendig ladenettverk. Videre er disse nettverkene for det meste i urbane områder eller i nærheten av motorveier, og mange landlige områder har ingen  tilgang til et ladenettverk av noe slag.

Men den enkleste måten å lade elbilen din på er fra et hjemmeuttak. De fleste stikkontakter krever 6-9 timer for å lade batteriet helt opp, så pass på at du alltid kobler til bilen. På denne måten vil du ha mest nytte selv om en ICE-bil fortsatt er den enklere veien å gå.

Innkjøpskostnader, forsikring og reservedeler

Selv om prisene på elbiler sakte kryper ned til rimelige bilnivåer, er en EV-ekvivalent fortsatt betydelig dyrere sammenlignet med en ICE-motpart. I noen deler av verden som Storbritannia koster en elektrisk Fiat 500 nesten dobbelt så mye som denbensindrevnevarianten.

En enda større differensieringsfaktor er forsikringen fordi premiene knyttet til elbiler nesten alltid er betydelig dyrere på grunn av høyere elbil-utsalgspriser og tvilsomt tilgjengelige reservedeler. Elbiler tilbyr ikke så mnoen  bevegelige deler som ICE-biler gjør, dette fungerer gunstig for reduserte forsikringskostnader, og vil sannsynligvis spille en stor rolle om noen år.

Probably det største problemet med moderne elbiler  er  det faktum at deler er mye vanskeligere å komme forbi. Mange kunder, mekanikere  og forsikringsgrupper har mange problemer med å hente ut reservedeler til nesten alle elbil-modeller.

  Er det bedre å kjøpe eller lease en Tesla?

Reparasjonskostnadene generelt er også tvilsomme i beste fall. De virkelige effektene av elbil-vedlikehold er  ennå ikke tydelige, og etter et par årtilvil vi sannsynligvis oppleve mange elbiler som trenger nyere batterier. Og kostnadene for nyere batterier er fortsatt lett over $ 10-15k.

 

Rekkevidde, teknologi og ytelse

En vanlig ICE-bil kan nå rundt 490 kilometer fra en full tank, mens en fulladet elbil vanligvis varer rundt 200-490 kilometer (124-300 miles). Noen bensin og diesel-drevet sedans er bra for nesten dobbelt så stor rekkevidde, men den høyeste  brukbare  rekkevidden en EV kan gi deg er ikke mye mer enn 490 kilometer (300 miles).

Men forskjellen er at en bensin / diesel-drevet biltar 3-10 minutter å full opp, men en EV tar 30 minutter i et best-tilfelle scenario. Det er mange bensinstasjoner i nærheten, og de er aldri så opptatt som de fleste  ladestasjoner er.

Teknologi og ytelse er også en stor grunn til at folk velger elbiler. Men begge disse vil sannsynligvis skyte i været de neste par årene også. Hvis du vil gå over til en elbil med en gang, kan det være lurt å vurdere å holde den av i noen år.

Det er alltid en god idé å vurdere å kjøpe en hybrid på forhånd. Hybrider er den sanne midtbanen mellom ICE-biler og elbiler, og med å eie en hybrid vil mange elbil-hverdags ting bli tydelige.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe en elbil hvis jeg hovedsakelig kjører i byen?

Hvis du hovedsakelig kjører i byen, er det ikke en dårlig idé å gå over til en elbil umiddelbart. Mange store byer tilbyr en rekke fordeler til elbileiere som utpekte parkeringsplasser og ladeplasser, raske baner, ingen overbelastningsgebyrer, og til og med noen spesifikke tilskudd og skattekutt.

  Beste to-seters kabrioleter

Mange kompakte EV hatchbacks er laget for byens kjøreoppgaver, og du bør vurdere en av disse som din første EV hvis du hovedsakelig kjører i byen.

Hvor gode er dagens elbiler?

Moderne stift-ELBILER som Tesla Model S, Model 3, Audi E-Tron GT, Porsche Taycan, Ford Mustang Mach-e er alle ganske imponerende biler. Porsche  Taycan  er en direkte eksplosjon å kjøre, da den tilbyr en legitim sportsbilopplevelse.

Teslas er teknologi-pakket ogAudi E-Tron GT er nydelig. Uansett  om verden er klar for elbiler eller ikke, er elbiler langt mer interessante sammenlignet med ICE-biler i dag fordi vi ser nye designspråk og imponerende teknologiløsninger  som ikke var tilgjengelige på ICE-biler.

 

Bør jeg kjøpe en elbil hvis jeg hovedsakelig kjører på motorveier?

Hvis du hovedsakelig kjører på motorveier, er en EV ikke en god ide på grunn av rekkeviddeproblemer. En hybrid eller en dieseldrevetbil vil alltid være det beste valget forlengre reiser. Men hvis du planlegger deretter, og ikke har noe imot å stoppe  innimellom  for å lade,  kan du gjøre en lang tur i en EV.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter