Er firehjulsdrevne biler verdt det?

Et firehjulsdriftssystem gir mange fordeler i forhold til for det meste standard FWD- eller RWD-systemer, men det koster $ 2000 mer i gjennomsnitt som stiller spørsmålet gjør fordelene med firehjulsdrift virkelig gjør systemet verdt? For å svare på dette spørsmålet må vi vurdere noen forskjellige faktorer.

Det er mange fordeler med firehjulsdrift, som starter fra bedre akselerasjon, mer trekkraft, bedre stabilitet, muligheten til å gå raskere rundt hjørner, og en generelt tryggere og sikrere kjøreopplevelse uansett overflate du kjører på.

Imidlertid, som tidligere nevnt, bærer et firehjulsdriftssystem en heftig prislapp på seg selv. I tillegg må du også vurdere at du noen ganger må gå opp et trimnivå for å til og med kunne velge et firehjulsdriftsystem som noen ganger kan øke prisen betydelig.

En firehjulsdrift legger også mer vekt som tar sin toll på drivstofføkonomien og den generelle responsen til chassiset.  Noen firehjulsdrevne biler får styringen til å føles litt «kunstig», noe som er en vanlig ulempe med allhjulsdrevne sportsbiler. Dessuten  er firehjulsdrevne biler ofte mindre praktiske enn deres FWD / RWD-kolleger.

Fordeler med firehjulsdrift – trekkraft, sikkerhet, akselerasjon og stabilitet

Et firehjulstrekksystem er designet for å sende strøm til alle fire hjulene, noe som gjør bilen raskere under de fleste omstendigheter. Dette betyr at en tilsvarende drevet RWD / FWD nesten alltid er tregere å akselerere, spesielt hvis bilen tilbyr mye strøm.

Et godt eksempel på dette er den nye BMW M3 som tilbys både som en klassisk RWD sedan eller en all-hjulet stasjonen sedan.  All-hjulet stasjonen versjonen av M3 er i stand til en 3 sekunders 0-60mph tid, men RWD M3 er ofte mer enn et sekund tregere fordi det ikke er i stand til å sette strømmen ned effektivitet.

  Hva er den billigste måten å sende bilen min på?

Alt dette betyr at det er en betydelig mangel på trekkraft med kraftige RWD-plattformer som noen ganger kan betraktes som en positiv hvis du foretrekker en livlig sportsbil. Men fra et sikkerhets- og stabilitetsperspektiv er en firehjulsdrevet bil langt tryggere, spesielt hvis værforholdene ikke er ideelle.

Hvis stedet der du bor regelmessig opplever snø og is, bør det være obligatorisk å velge firehjulsdrift, da dette er like viktig som et sett med anstendige dekk.  I så fall er sjansene for å spinne i en firehjulsdrevet bil mye slankere i alle mulige scenarier.

Ulemper med firehjulsdrift – sikkerhet (?), kostnader, kompleksitet, effektivitet, praktisk og »moro»

For noen er et firehjulsdriftssystem en no-brainer, og det er helt forståelig. Imidlertid må man også være klar over at et firehjulsdriftssystem også bærer noen ulemper, og du må balansere prioriteringene dine først etter at du har informert deg selv om disse ulempene.

Den mest åpenbare er den økte kostnaden som noen ganger kan oppveie all-hjulet stasjonen logikk av seg selv.  firehjulsdrevne biler har en tendens til å være mer komplekse, noe som betyr at de ofte er dyrere å reparere hvis noe går galt.  Drivstofføkonomien er alltid verre ettersom bilen skyver kraft gjennom fire hjul på en mye tyngre bil enn vanlig.

En ofte oversett ulempe med firehjulsdrift er en potensielt falsk følelse av sikkerhet, da mange sjåfører ikke er like opptatt av å oppgradere dekkene sine hvis de kjører en firehjulsdrevet bil.   Dette er imidlertid obligatorisk uansett om du kjører an RWD / FWD eller an RWD bil.

Til slutt har firehjulsdrevne biler mer mekaniske komponenter som ofte kan rane bakpassasjerer på fotplassen. Hvis du parer det med en mindre koffert og en noen ganger livløs kjøreopplevelse, er det en balanse mellom prioriteringer å velge en firehjulsdrevet bil .

  Hva er den best brukte firehjulsdrevne bilen å kjøpe?

Måten du bruker bilen og den aktuelle bilen på

Måten du bruker bilen på er også en ganske viktig faktor når det gjelder å bestemme om du trenger en firehjulsdrevet bil eller ikke. Hvis du bare eier en enkelt bil, er det åpenbart mer rimelig å velge en firehjulsdrevet bil, spesielt hvis du bor i en region som ofte opplever snø og is.

I tillegg til bruksscenarioet ditt, er selve bilen også en viktig avgjørende faktor. Hvis du vil kjøpe en liten hatchback, bør FWD være nok, da den aktuelle bilen sannsynligvis er ganske lett, ikke så rask og lett å kontrollere.

Men hvis du planlegger å kjøpe en stor og tung SUV / sedan, er det bedre å velge firehjulsdrift, da det gjør bilen tryggere hvis du opprettholder dekkene og andre kritiske komponenter. Videre er an FWD / RWD SUV ikke et populært alternativ på andre hånd markedet.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilke biler trenger firehjulstrekk?

Noen biler er bedre egnet for et firehjulsdriftssystem enn andre, og det kan skyldes markedets etterspørsel eller på grunn av ytelse og sikkerhet. For eksempel  er Volvo XC90 en stor SUV som tilbys enten som en firehjulsdrevet bil eller an FWD, noe som er ganske rart, da dette ikke er noe flertallet av potensielle kunder ønsker fra en stor SUV.

Så hvis du bestemmer deg for å velge FWD, sørg for å vite at det kommer til å bli vanskelig å selge den SUV-en. Dessuten er en kraftig bil mye enklere å kontrollere og håndtere på daglig basis hvis den er utstyrt med an all-hjulet stasjonen system.

  Hvorfor blinker biler lysene mot meg?

Er gode dekk viktigere enn firehjulsdrift?

Ja, det er de.   Alle fordelene med et firehjulsdriftssystem er nonexistent hvis dekkene dine ikke er opp til oppgaven. Dette er et vanlig problem, da mange tror at et firehjulsdriftssystem er nok, og at det ikke er nødvendig å alltid ha et anstendig sett med dekk.

Selv om et godt sett med dekk er viktigere på an RWD bil enn det er på en firehjulsdrevet bil, er det fortsatt viktig på en firehjulsdrevet bil. Hvis du mister trekkraft på en firehjulsdrevet bil, kan det noen ganger være mye vanskeligere å bosette en firehjulsdrevet bil.

Leveres elbiler med firehjulsdrift?

Elbiler er forskjellige når det gjelder firehjulsdrift / FWD / RWD-scenariet fordi de ofte tilbyr en teknologi som kalles dreiemomentvektorer som gjør dem i stand til å sende strøm til et hjul som trenger det mest.

Alt dette betyr at noen elbiler teoretisk sett er i stand til å være firehjulsdrift, RWD og FWD avhengig av situasjonen.  Selv om det er noen få forbrenningsmotorbiler i disse dager som tilbyr variabel firehjulsdrift, er dette for det meste reservert for høytytende toppbiler.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter