Hvorfor elbiler er bedre enn gassbiler?

For noen er sammenligning av elbiler og gassbiler som å sammenligne epler med appelsiner. Men for andre kommer sammenligningen naturlig fordi elbiler presenterer noe av et neste trinn i bilindustrien. Vi er bare i begynnelsen av elbil-æraen, og det er mange forskjellige fordeler med en elbil.

ICE (Forbrenningsmotor) biler blir mer og mer sjelløse takket være de stadig mer restriktive utslippene og støyforskriftene. Og om noen tiår kan vi til og med tro at ICE-biler er rester av fortiden, en lang-borte stepstone mot en renere fremtid.

Når EV infrastructure continues å forbedre, og prisene på elbiler begynner å komme ned, vil den sanne overgangen skje. Men selv nå, hvis du vil være fremtidens fyrtårn, tilbyr det å kjøpe en elbil deg fortsatt allerede en haug med fordeler.

Overkommelig pris på elbiler

Per nå er det ikke såmange  elbil-alternativer der ute, men elbiler blir sakte mindre og billigere å kjøpe, vedlikeholde og reparere. Elbiler kvalifiserer deg også for mange statlige skattelettelser og tilskudd, og de er også enklere i konstruksjon, noe som betyr at de er enkle å og billige å reparere.

Elbiler tilbyr ikke mange bevegelige deler, og de bevegelige delene er det første du må ha på deg og rive på en ICE-bil. Videre krever ikke elbiler noen oljeskift, ingen smogtester, og levetiden til en elbil vil mest sannsynlig overgå en ICE-bil.

Miljøaspektet

Trolig er hovedmotivatoren for elbilbransjen «mangelen» på skadelige konsekvenser for miljøet. Elbilproduksjonen er ikke karbonnøytral, og det er et faktum. Men  elbilproduksjonen beveger seg sakte mot en merkarbonnøytral, mer miljøvennlig fremtid.

Elbiler er en lovende start for å håndtere klimaendringene globalt. Utslippene av tailpipe eksisterer ikke, og det er ingen skitne drivstoff som forurenser miljøet. Det er også verdt å nevne at noen byer krever at du betaler en overbelastningsavgift i sentrum, og en elbil er ikke pålagt å betale slike kostnader.

  Trenger Tesla å varme opp?

Komfort

Knapt noen kan si at en Rolls Royce, en Bentley,  eller til og med en Mercedes S-klasse ikke er komfortabel og stille. Merker som Rolls Royce bruker en enorm mengde FoU på å lage aktive motorfester og mange andre måter å motorensvibrasjons- og støyforurensninger på.

En EV har ingen motorlyd, noe som betyr at det teoretisk sett ikke er  behov for slike ekstra kostnader i elbilindustrien. Elbiler tilbyr også mye dreiemoment når som helst, noe som også fungerer gunstig for en komfortabel kjøreopplevelse.

Prestasjon

Ytelse er trolig en av  de største differensieringsfaktorene mellom elektriske og forbrenningsmotorbiler. Elektriske motorer produserer 100% av kraften når som helst, hvor som helst. Mens  en  ICE derimot har å nå en viss RPM rekkevidde før  den  kan produsere topp effekt.

Dette betyr at en elbil vil gi deg 100% strøm når som helst, og enn  ICE-bil vil gi deg topp effekt på et bestemt RPM-område. Alt dette betyr at en EV alltid kommer til å være mer responsiv og raskere å akselerere, og en ICE kan ganske enkelt ikke matche det.

Elbil-rettighet

»EV Privilege» er et nytt begrep laget for å beskrive alle fordelene du får som EV-eier sammenlignet med en ICE daglig. Gratis offentlig lading, spesialtildelte elbil-parkeringsplasser, Elbil-spesifikke baner,  alle disse aspektene blir sakte en av de største motiverende faktorene for å vurdere en Elbil som din neste bil.

  Hva er de beste elbilene for sikkerhet og pålitelighet?

Elbiler er også unntatt fra mange forskjellige avgifter i byen som de nevnte overbelastningsladerne, og de kan også kjøre gjennom noen bysentre, mens ICE-biler rett og slett ikke kan på grunn av forurensningsregler.

Lite vedlikehold

Elbiler har færre  bevegelige deler sammenlignet med en ICE-bil. Dette betyr bare at slitasje på slike deler ikke er så hyppig eller intens. Elbiler trenger ikke oljeskift, ingen overføringskontroll eller transoljepåfyllinger, og thanks  til regenerativ  motorbremsing, elbil-bremser varer også mye lenger.  

Hovedbekymringen for en elbil er batteriet, da batteriet kan koste titallsdollar,men de er vanligvis under garanti i 8-10 år / 100k miles, så selv om de er nye, er elbiler billigere å kjøre, betydelig så.

Statlige tilskudd og skattelettelser

Ogsåen  av de største motivatorene til å vurdere en EV  er statens tilskudd og skattelettelser hvis du velger å kjøpe en ny EV. Noen land kan subsidiere 10, 20, 30 eller til og med 50% av prisen, noe som er en stor grunn til å vurdere en EV.

I tillegg til slike statlige tilskudd, tilbyr noen land også rabatterte registrerings- og forsikringspoliser, eller de gjør deg berettigettilå blø for alle slags selvangivelser. Du bør informere deg selv om hva landet ditt kan gi deg hvis du velger en elbil .

Delen Vanlige spørsmål

Er elbiler enklere å leve med?

Egentlig ikke. EV-infrastruktur er ikke avansert nok for det meste av planeten, og det er bare fornuftig å eie en elbil hvis du kan lade den hjemme uten problemer. Elbiler lider av rekkeviddeangst og lange »fill-ups», og dette er spesielt hvis du vurderer en EV for lengre reiser.

  Er biler med turbo pålitelige?

Det er mange spørsmålstegn når det gjelder reservedeler og videresalgsverdi, da batteriene er kompliserte og dyre å erstatte. Det er nok bedre å vente noen år på å kjøpe en elbil hvis du bare eier en enkelt bil.

Er elbiler bedre enn hybrider?

Per nå virker hybrider som det beste alternativet hvis du reiser lange avstander, men du vil fortsatt ha en miljøvennlig transportenhet. Hybrider er den perfekte midtbanen før EV-overgangen begynner å finne sted i større skala.

Hybrider må også bli  charged  opp regelmessig hvis du vil dra nytte av alle overkommelige og effektivitetsfordeler. Hybrider begynner sakte å omfatte det meste av bilindustrien, og nå er det perfekte tidspunktet å vurdere en.

Er fossile drivstoffdrevne biler nær slutten?

Per nå er ICE-biler ikke i nærheten av slutten. EV-infrastrukturen er ikke klar, og brukervennligheten er fortsatt ikke sammenlignbar. ICE-biler bruker 5 minutter på å fylle drivstoff og gi deg hundrevis av  kilometer med rekkevidde på et øyeblikk.

Reservedeler er lett tilgjengelige, og slitasjeaspektet ved en ICE-bil er godt dokumentert. Mange produsenter forventer at ICE-biler i løpet av det neste tiåret eller to vil slutte å produsere, men dette er fortsatt ganske ambisiøst og vanskelig å oppnå.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter