Hvorfor gassmotorer er bedre enn elektriske?

Elektriske motorer er et stort steg opp sammenlignet med tradisjonelle forbrenningsmotorer (ICE) når det gjelder effektivitet og vedlikehold. Men elbiler er ikke perfekte, og de mangler i noen aspekter sammenlignet med ICE-biler  , noen ganger så mye at de faktisk virker som en nedgradering.

Vi er på begining av en ny æra av motoring, nyere biler vil begynne å tilby electric drivlinjer oftere, og ICE vil sakte bli mindre og mindre spennende og mer og dyrere å kjøre. Men hvis vi gjør overgang helt, er det noen aspekter som er verdt å snakke om.

Det er ennå ikke på tide å gi slipp på ICE fordi vi ikke engang er nesten klare. Infrastrukturen er i sin spede begynnelse og teknologien utvikler seg raskt. Det er massevis av grunner til at enn  forbrenningsmotor er bedre enn en elektrisk motor.

Rekkevidde

Sannsynligvis er en av de mest åpenbare forskjellene mellom en ICE-bil og en elbil rekkevidden. Moderne-dag-elbiler er gode for opptil 300 hevdet miles av rekkevidde, men ivirkeligheten er rekkevidden nesten alltid kortere. Måten du kjører på, utetemperaturen, hastigheten du går, vekten din…

Alle disse aspektene kan skifte forventet rekkevidde drastisk, og de fleste ser etter en lader mye tidligere enn hevdet. På den annen side tilbyr en ICE-bil flere hundre miles på en enkelt tank, og det er enkelt og enda viktigere å fylle den opp – raskt.

Lading/tanking

Hvis du går tom for drivstoff, er alt du trenger å gjøre å gå til en nærliggende bensinstasjon, åpne degr  gasshette, fylle bilen med gass, lukke den, gå og betale for den, og du er tilbake på veien. Hele denne prosessen kan vare i 3 til 10 minutter i gjennomsnitt, og det er mange bensinstasjoner hvor som helst.

  Har bilen min et tidsbelte eller kjetting?

På den andre siden av spekteret, hvis du eier en elbil, er du svært avhengig av ladenettverket rundt ditt område og tilgjengeligheten og functionaliteten den har. Dette betyr at det bare er fornuftig å eie en elbil hvis du lader den opp hjemme, alt annet er bare litt for usikkert å stole på.

Nettverk av drivstoff/ladestasjon

Som nevnt tidligere er vi fortsatt på et forhold mellom 1000:1 drivstoff og ladestasjon, og antall elbiler på veien øker raskt. Videre er det mange forskjellige ladeselskaper med spesifikke apper og betalingsmetoder, og mange av dem fungerer ofte  ikkesom intended.

Ulike ladehastigheter,out-of-orderladere, en to-biltrafikkork for en lader, eller noen parkerte sin BMW på en utpekt elbil-parkering er alle dine vanlige hverdagslige elbil eierskap ting. Dette kan bareikke sammenlignesmed å fylle drivstoff på  en  gazillion av bensinstasjoner i nærheten.

Tid

Sannsynligvis den største differensieringsfaktoren mellom en elbil og en vanlig forbrenningsbil-motorisert bil er tiden du kaster bort på å gjøre elbil-spesifikke hverdagslige ting. Lading til 80% kapasitet i et best-tilfelle scenariovarer vanligvisomtrent  30 minutter, venter på en lader tar enda mer.

Dette er spesielt åpenbart hvis du drar på en lang biltur. Hvis du drar på en 1000 kilometer lang biltur, ser du på minst  4 ladestopp for de fleste elbiler i et bestmuligscenario. Dette betyr at ytterligere 2-4 timer ekstra på vei hvis du ikkeplanlegger deretter, og hvis en lader alltid er lett tilgjengelig.

  Hvor mange år vil en Tesla vare?

Batterier

Generelt bør elbil vedlikehold være billigere sammenlignet med en ICE-bil. Men batterier har en tendens til å slites ut, og etter noen årkan de til og med trenge å byttes ut. For ikke så lenge siden var batterikostnadene rundt $ 1000 per kWh, i dagkoster de ikkeså mye, men de vil sikkert gjøre en enorm bulk på bankkontoen din.

I henhold til noen få legitime Tesla-eierfora koster et Tesla Model 3-batteri $ 190 per kWh. Hvis du multipliserer det med Model 3s totale utgang, ser du på en $ 10-12k-regning. Men hvis du klarer å skade batteriet på et tidligere tidspunkt, kan erstatningsregningen være forferdelig.

Elbiler er ikke så miljøvennlige

I motsetning til populære belief,elbiler erikkeså miljøvennlig  heller. Selv om ideen til enkarbonnøytralproduksjon er like relevantsom noensinne, er elbiler på dette stadiet  avhengige av mye  fossilt brensel gjennom hele produksjonen, men ingen har en tendens til å nevne det.

Selvfølgelig bør dette endre seg i de kommende årene, men per nå kommer så mye som 67% av Amerikaselektrisitet fra skitnegamle fossile brensler. Ifølge American Energy Information Administration virker det som elbiler er avhengige av fossilt brensel gjennom hele bilens levetid, selv om det ser ut til at den endelige kunden ikke gjør det.

Bilentusiaster

Ingen kan nekte enbsurd 0-60mph tid av en Rimac C_Two, en Aspark Owl, eller en Tesla Roadster. Men du er virkelig i stand til å benekte spenningen til en elbil utover det. Elbiler er stille, robotized, og de lider også på toppen.

Elbilertilbyr ikke et så bredt spekter av identitet-definerer drivlinjeaspekter som vanlige ICE-biler gjør. Uten lyd og spesifikke kraftleverings- og dreiemomentkurver er alle elbiler de samme. Og de fleste bensinhoder frykter at fremtidens superbil vil ha alt, men en sjel.

  Beste superbiler for høye sjåfører

Delen Vanlige spørsmål

Er vi klare for elbiler?

Noen deler av verden er mer klare enn andre, men generelt er vi ikke det. Vi har ennå ikke utvidet vår kunnskap om batterier og lading før elbiler overtar helt. Noen bilprodusenter er planning å stoppe ICE bilproduksjon før 2030. Men dette er ganske ambisiøst.

Hva drar vi nytte av elbiler?

Hvis de er designet og utviklet riktig, vil elbiler hjelpe oss med å forstå at vi burde ta vare på vår environment. Elbiler vil også vise oss at du ikketrengeren million-dollarhyperbil for en 0-60 mph tid på 2,5 sekunder. Elbiler vil  vise oss mange ting, men først etter at vi har gått helt over.

Kommer ICE-biler til å bli forbudt i fremtiden?

Det er ennå uklart om ICE-biler faktisk kommer til å bli utestengt i fremtiden, men det ser ut til atdet ikkeer tilfelle. Kanskje salget av nyere ICE-biler vil være forbudt, men alle bilene på veien nå vil sannsynligvis bli der hvis de  overholder  alle  sikkerhetsstandardene.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter