Hva er ventilerte bilseter?

Ventilerte bilseter eller seteventilasjon er en luksusfunksjon integrert i setene for å kjøle deg ned mens du kjører i varme sommermåneder.  Systemet er designet for å lede kjølig luft gjennom perforerte skinnseter som er en ekstremt nyttig funksjon å ha hvis bilen din er utstyrt med skinnseter.

Alle vet at selv om skinnseter ser fine ut, er de ikke så morsomme om sommeren fordi de ikke sprer varme så godt. Dette betyr at skinnseter kan get ekstremt varmt om sommeren, så mye at de til og med kan forårsake alvorlige brannskader.

Disse setene er utstyrt med små vifter som trekker i kabinluft og sender den gjennom setets perforerte hull på bunnen og ryggen.  De fleste systemer som disse tilbyr noen forskjellige nivåer av ventilasjon for å passe perfekt til ønsket kjøleintensitet.

Det er verdt å nevne at ventilerte seter er den aller beste echelon av ekstra utstyr som ofte bare kan være tilgjengelig hvis du velger de dyreste sete / komfort og teknologi alternativpakker.  Noen tror at de bare er en gimmick, mens andre mener at ventilerte seter skal være tilgjengelige på alle biler.

Nødvendigheten av ventilerte seter – Bør du få dem?

Som tidligere nevnt er alternativet for ventilert sete et alternativ fint å ha fordi det gjør sommerkjøring mye morsommere. Tross alt kan du velge din perfekte temperatur og nyte å se på verden gjennom et par solbriller.

Vær det som mulig, ventilerte seter er ikke akkurat billige til å begynne med fordi du ofte trenger å kjøpe utstyrspakker du ikke vil kunne kjøpe ventilerte seter. Dette betyr at funksjoner som disse ofte bare er tilgjengelige for topp-of-the-line seter som ofte er buntet inn med andre funksjoner som massasje for eksempel.

  Hva er livet til en hybridbil?

Avhengig av hvordan en produsent markedsfører bilene sine, må du noen ganger betale noen få store statister i alternativer bare for å kunne kjøpe en bil med ventilerte seter.  På den annen side kommer de virkelig til nytte om sommeren, spesielt hvis du er noen som svetter mye.

For å være ærlig, hvis du tilbringer mye tid i bilen om sommeren, er det en verdig vurdering å kjøpe seteventilasjon, men husk å undersøke alternativene dine på forhånd.

Oppvarmede seter vs avkjølte seter vs massasje seter?

Moderne seteteknologi er sprang over det som var tilgjengelig for et tiår eller så siden, og ventilerte / massasjeseter er de to nyeste setealternativene til dags dato. Alt i alt, hvis du setter disse funksjonene head to head, er det et ganske stort argument som skal gjøres om hvilken av disse tre funksjonene som gir mest mening.

Oppvarmede seter har vært allment tilgjengelige for alle slags biler i flere tiår og kjører, og det er lettere å forstå hvorfor noen tror at oppvarmede seter er viktigere enn avkjølte seter.  Det er grunnen til at så mange biler i disse dager tilbyr oppvarmede seter, oppvarmede ratt og oppvarmede armlener.

Massasjeseter derimot er også ganske nye, men for det meste er de ganske ubrukelige fordi alt de gjør er å blåse opp og tømme visse setesegmenter som skal føles som en lett massasje. De fleste massasjesystemer i biler i disse dager er måter too svak å bli anbefalt selv om de koster mye penger.

  Hvilke nye SUV-er har ventilerte seter?

Endelig er ventilerte seter etter min mening viktigere enn massasjeseter, men er ikke så viktige som oppvarmede seter er.

Hvordan betjene ventilerte seter?

Som tidligere nevnt er ventilerte seter et ganske nytt stykke teknologi, så det forventes bare at ikke alle vet hvordan de skal betjene dem.  De fleste systemer opererer gjennom et sett med knapper som vanligvis plasseres enten på setene selv eller dørene, mens andre systemer vanligvis betjenes gjennom den midterste infotainmentskjermen.

Ventilerte seter fungerer vanligvis i tillegg til oppvarmede steder, noe som betyr at du bør kunne slå dem begge på samtidig i de fleste biler. De fleste biler i disse dager tilbyr ventilerte seter for de fremerste passasjerene, mens mange high-end biler også tilbyr ventilerte seter for de bakre passasjerene også.

Disse funksjonene er laget for å eksistere sammen med funksjoner som massasje for å gi deg en mer behagelig kjøreopplevelse. Videre integrerer noen biler til og med seteventilasjon med klimaanlegget og omgivelsesbelysningssystemet for å få bilen til å føles mer spesiell på innsiden.

Delen Vanlige spørsmål

Er ventilerte seter verdt det?

 Det avhenger av hvor ofte du kjører bilen din om sommeren, og om du er en fan av funksjonen i det hele tatt. Noen mennesker liker ikke engang ventilerte seter fordi funksjoner som disse ofte kan virke som en gimmick fordi de ikke opererer med avkjølt luft.

Dette betyr at funksjoner som disse ikke føles som om setene dine er utstyrt med mini A / C. På den annen side, hvis du ofte kjører om sommeren og du liker ideen om ekstra varmestyring, bør du vurdere å få en bil med ventilerte seter.

  Hvordan slår du en bilselger?

Hva trenger jeg for å kunne kjøpe alternativet for ventilert sete?

Som tidligere nevnt er alternativet for ventilert sete bare tilgjengelig hvis du velger en høyere interiørkonfigurasjon. Dette betyr at du må gå for høyere trim interiør spesifikasjon som ofte inkluderer high-end skinn perforerte seter med kraftfunksjoner.

Dette kan ofte omfatte andre funksjoner som massasjeseter,  oppvarmede seter og flerveis strømjusterbare seter.  Andre funksjoner som multisone A / C ledsages ofte av seteventilasjonsalternativet.

Bruker ventilerte seter A/C?

Det er noen biler der ute som inkluderer kjøleelementet  i bilens ventilasjonssystem, men de fleste av dem gjør det ikke, ikke direkte i det minste. De fleste er vanligvis avhengige av klimaanlegget for å kjøle ned kabinluften i varme sommerdager, og seteventilasjonen bruker kabinluft til å kjøle ned setene.

Dette betyr at ventilerte seter teknisk sett er avhengige av klimaanlegget for å kjøle ned setene dine, men dette kan ikke sammenlignes med et ekte avkjølt setesystem.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter