Hva er livet til en hybridbil?

Deter vanskelig å si hvor lenge en bil kan vare, men hvis vi ser på noen kritiske aspekter ved hybridbiler som har en tendens til å mislykkes til slutt,  kan vi komme med et rimelig   estimat. Det første og mest avgjørende aspektet ved hybridbillevetid er batteriet.

Mens de fleste produsenter har en tendens til å dekke batteriene sine i opptil 100 000 kilometer, kan batteriene vare mye lenger. Forskjellen her er imidlertid at de har en tendens til å forringes raskere etter 100-150 000 miles. Selv da vil batteriet være brukbart, men batteriets maksimale kapasitet vil bli alvorlig kompromittert.

Mange forskjellige ting påvirker hvor lenge et batteri kan vare. Kjørelengde er  den mest  åpenbare, men vær, riktig lading, alder,  intensiteten av brukog  vedlikehold spiller også en viktig rolle.   Hvis du følger alle reglene som er angitt av produsenten, bør du kunne maksimere batteriet.

Noen få studier har vist at Toyota lager de mest pålitelige hybrider på markedet, og dette er de som vanligvis varer lengst. Vær det som mulig, det avhenger av hvor godt en bestemt bil har blitt behandlet.

Grunnleggende om hybridbatterier av lang levetid

Som tidligere nevnt, bør hybridbatterier vare minst 100 000 miles før de begynner å forringes, men de fleste batterier gjør det mye bedre enn det. De fleste hybrider i disse dager drives av litium-ion- og litiumpolymerbatterier som tilbyr overlegne forhold mellom kraft og vekt.

De er utrolig  tette og tilbyr mange ladesykluser. Den totale energien til et hybrid/EV-bilbatteri måles i kWh, og de fleste hybrider i disse dager tilbyr between 10-70ish kWh, mens elbiler som  Rimac  Nevera  tilbyr  opptil  120 kWh som er det høyeste kWh-batteriet i enhver bil til dags dato.

  Kan du kjøre hybrid uten batteri?

Disse batteriene brukes til å drive bilen, og en full ladetilstand bør gi deg mellom 10-150  miles i gjennomsnitt. For at  batteriet skal vare lenge, bør du følge alt det vanlige vedlikeholdet, og du bør også gjøre det produsentene ber deg om å gjøre.

Et batteri kan ikke  vare evig, og de mest pålitelige kildene anslår at et vanlig hybridbatteri skal være bra i rundt 1000-2000 ladesykluser. Deter alltid lurt å holde batteriet mellom 20-80% av ladingen, selv når du parkerer bilen i lengre perioder.

Maksimer batteriets levetid

Alder betyr noe, og i noen tilfeller bør du bytte ut batteriet på så lite som fem år. Dette er først og fremst hvis du kjører bilen din på lange daglige turer, men hvis du kjører den privat rundt i byen, og du følger alle ladeinstruksjonene, bør batteriet vare mye mer.

Men selv om alder betyr noe, betyr kjørelengde enda mer. Fordi du må  lade batteriet  oftere, betyr det at du bruker opp en estimert mengde batteriladingssykluser.   Så  hvis du gjør maksimal rekkevidde hver dag, ser du på mer enn 300 ladesykluser per år.

Et annet viktig aspekt ved batteriets levetid er også balansen mellom hver battericelle. Feller batteriet skal vare lenger, hver battericelle skal balanseres med de nærmeste til hverandre. Hvis ikke, vil cellene bryte  ned tidligere, noe som vil redusere batteriets levetid betydelig.

  Beste BMW Hybrid biler

Været spiller også en massiv rolle når det gjelder batterilevetid fordi ekstreme værforhold kan påvirke batteriet negativt. Selv om du  kan varme opp forbrenningsmotoren tidlig, tar batteriet mer tid å varme opp.

Riktig lading er viktig

Det er flere  måter man kan lade et hybridbatteri på. Du kan enten bruke en vanlig hjemmeplugg som skal lade bilen opp  på  opptil 8 timer eller så, avhengig av batteristørrelsen. Imidlertid er nåværende ladeteknologi langt mer avansert, og en hurtiglader på nivå 3 er den mest avanserte.

En hurtiglader på nivå 3 kan lade opp et batteri på så lite som 30-40 minutter, men disse tar en toll på batteriets levetid. Selv om de fleste biler er utstyrt med avanserte batteriladingsstyringssystemer, kan de ikke helt kondisjonere batteriet.

En hurtiglader fungerer mer aggressivt vedå pumpe mer strøm inn til batteriet som ender opp  med  raskere batteriforringelse. To lade ansvarlig, bør du bare lade  bilen når det er nødvendig, dette betyr at det ikke er nødvendig å lade bilen opp hvis den allerede har en anstendig tilstand av kostnad.

Delen Vanlige spørsmål

Hva annet påvirker livet til en hybridbil?

Selv om batteriet er det viktigste aspektet ved hybrid billevetid, spiller andre faktorer også en massiv  rolle i å forlenge levetiden til en hybrid. Som sådan  er generell slitasje alltid viktig med alle typer elementer,  så vedlikehold av bilen og service er et must.

  Beste hybridbil for bilturer

Bare hold bilen ryddet opp til enhver tid, og du bør få mest mulig utav det. Regelmessige serviceintervaller bør respekteres, det samme gjelder anbefalte dekk og drivstofftyper. Prøv å opprettholde interiøret og utsiden av  bilen, og pass opp for rust.

Er det noen neste generasjons hybridbatterier i horisonten?

Litium-Ion-batterier er avanserte, men fremtiden for batteriteknologi er ikke litium-Ion. Litiumsilisium og solid-tilstandsbatteriteknologi er den sanne fremtiden for EV / hybridbatterier. Disse batteriene bør forbedre ytelsen, vare lenger, være billigere og holde mer energi.

Mange mainstream produsenter som BWM, Daimler, VAG har allerede investert en heftig sum penger i disse teknologiene.

Hva skjer med gamle EV- og Hybrid-batterier?

Det beste-tilfellet ville være å resirkulere batteriene, og nesten 98% av alle blybatterikomponenter kan resirkuleres til kabler, vaskemidler, veiføringsposter,  etc. Men med litium-ionbatterierer detikke så positivt.

Litium-Ion-batterier består av farlige materialer som har begrenset bruk. Videre, hvis disse er demontert feil, kan de til og med eksplodere. 5-10% er et rettferdig estimat på hvordan noenlitium-ion hybridbatterier resirkuleres for øyeblikket.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter