Hva gjør en luksusbil til en luksusbil?

Hvis du noen gang har lurt på hva som gjør en luksusbil til en luksusbil, er du ikke alene. Mens mange antar at det bare er de høye prisene på disse kjøretøyene, er det i virkeligheten mye mer ved det enn det. Luksusbiler tilbyr vanligvis mange fasiliteter som rett og slett ikke er tilgjengelige på de fleste standardbiler, og fra måten det er laget til antall fancy funksjoner inne i kjøretøyet, er dette virkelig biler som skiller seg ut blant resten. Hvis du er nysgjerrig på hva som gjør en luksusbil virkelig luksuriøs, fortsett å lese.

 Kvaliteten som gjør en forskjell

Tenk på det på denne måten: Den typiske luksusbilen vil ha de samme delene og komponentene som en standardbil, men forskjellen i kvaliteten på disse delene og komponentene er slående. La oss for eksempel ta en titt på bilens interiør. Alle bilprodusenter gjør interiøret i bilene sine behagelig å kjøre og sykle i, men luksusbilprodusenter går et skritt utover det. I et luksuskjøretøy er hver tomme av interiøret laget for å gi det ultimate komfort for både sjåfører og passasjerer. Sjåfører og passasjerer vil bli bortskjemt til det punktet hvor de er beskyttet mot støy og ulike ufullkommenheter i veien.

Et annet eksempel er suspensjonssystemet. Fjæringssystemer er der for å holde hjulene godt plantet på bakken under de fleste kjørescenarioer. En luksusbil har derimot oppgradert fjæringssystemer som tilsynelatende eliminerer alle støt og ruter i veien, slik at kjøre- og kjøreopplevelsen er super jevn. Faktisk, med en luksusbil, vil du sannsynligvis ikke engang legge merke til at disse rutene og støtene er der. Noen luksusbiler har til og med justerbare fjærer på luftfjærer, og disse kompenserer automatisk for veiforholdene du vil pådra deg.

  Er Volvo et luksusmerke?

 Funksjoner utgjør en stor forskjell

Når det gjelder luksusbiler, er en av de største forskjellene mellom dem og standardbiler antall og kvalitet på funksjonene de tilbyr. For eksempel, mens en standard bil kan ha tøyseter som er superkomfortable, kan et luksuriøst kjøretøy ha ekte skinnseter som er oppvarmet og har forskjellige innstillinger for den varmen. Mens standardbiler har radioer, CD-spillere og lydsystemer, har luksusbiler de absolutt beste lydsystemene på markedet, for eksempel Bang og Olufsen.

Andre funksjoner som ofte finnes i luksusbiler inkluderer:

 • Forstøverduft for hytta
 • Koppholdere som er oppvarmet eller avkjølt
 • Digitale cockpiter
 • Sammenleggbare skuffer for å sette mat på
 • For- og bakseter med massasjeenhet
 • Hette ornamenter som trekker seg tilbake slik at ingen kan stjele den
 • LED-frontlykter
 • Stemningsbelysning i hele bilen
 • Strøm løpende tavler
 • Strøm skyve bakvinduer
 • Tak som viser stjerner og måner
 • Satellittassistert biloverføring
 • Månetak med to paneler

Så som du kan se, er det ikke bare ekstra funksjoner, for eksempel koppholdere eller komfortable seter, det er oppvarmede og avkjølte koppholdere og seter som masserer deg som gjør en luksusbil til en luksusbil. Du kan tenke på det som å kjøpe en koffert. Hvis du kjøper en koffert fra et varehus eller til og med en bagasjebutikk, vil den holde klærne dine beskyttet og få dem fra ett sted til et annet som det burde. Men hvis du kjøper en Louis Vuitton-koffert, vil den ikke bare vare lenger og se mer attraktiv ut, men logoen vil fortelle verden at du har råd til det aller beste.

  Mest luksuriøse Mercedes SUV?

Du opplever vanligvis også at luksusbiler har funksjoner som kropper laget av aluminium eller karbonfiber i stedet for stål, lydisolasjon som holder turen mye roligere, mange sikkerhetsfunksjoner som holder alle inne i bilen tryggere, telematikk som automatisk oppdager et krasj og tilkaller hjelp, og til og med concierge-tjenester som henting og levering av kjøretøy når det er tid for rutinemessig vedlikehold eller til og med garantireparasjoner.

Du vil definitivt ikke få disse funksjonene med standardbiler, og dette er bare noen få av funksjonene som gjør luksusbiler, vel, så luksuriøse.

Hva med under panseret?

Selvfølgelig er det fortsatt mer til en luksusbil enn komforten og bekvemmelighetsfunksjonene. Luksusbiler er veldig forskjellige når det gjelder gjenstander under panseret også. Dette inkluderer svært kraftige motorer og overføringer, og et av resultatene av dette er den gjennomsnittlige luksusbilens evne til å komme fra 0 MPH til 60 MPH eller raskere på rekordtid – vanligvis på under fem sekunder, avhengig av bilen. Mercedes AMG Coupe tar for eksempel bare 3,7 sekunder å få opptil 60 MPH, og dens 563 HP-motor lar også bilen ha en topphastighet på 200 MPH.

Så mens luksusbiler har funksjoner som gir en jevn og rolig tur og fordeler som får deg til å føle deg på samme måte som du føler deg når du flyr førsteklasses, er de også mye bedre bygget når det gjelder elementene som får dem til å fungere bra, det vil si motoren og alt annet som ligger under panseret. Med andre ord, luksusbiler kjører bedre, ser bedre ut, og skjemmer bort sjåfører og passasjerer bedre enn standardbilene dine, noe som bare er noen av de mange grunnene til at de regnes som luksusbiler.

  Beste luksusbiler for høye personer

Selv om det ikke er noen minimumspris som følger med en bil kjent som en luksusbil, kan du trygt anta at å gå etter dagens bilpriser, vil ingen luksusbil på markedet i dag sannsynligvis være tilgjengelig for under $ 35,000 til $ 40,000. Dette er bare et minimum. Et godt eksempel er den nye Jeep Grand Wagoneer. Selv om en Jeep som hovedregel ikke regnes som et luksuskjøretøy, koster denne modellen mer enn $ 100,000 XNUMX når den er helt lastet, noe som definitivt setter den i kategorien «luksus».

Andre luksusbiler har hatt priser som $ 3 millioner, $ 6 millioner, og til og med i området $ 12 til $ 15 millioner, så hvis du kan finne et ekte luksuskjøretøy for $ 35,000 til $ 40,000, anser du deg selv heldig. Faktisk gjør mange ting en luksusbil til en luksusbil, og når du begynner å undersøke luksusbiler, vil du begynne å få en ide om hvorfor disse bilene er så ettertraktede av så mange mennesker.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter