Hvilken bil er best for dårlige veier?

De fleste steder rundt om i verden er veiene rett og slett dårlige, og å kjøre bilen din på slike veier daglig  kan øke slitasjen på viktige bilkomponenter betydelig. Du kan enten leie en  privat  veivedlikeholdstjeneste, eller du kan velge en bil som skal takle disse veiene best mulig.

Man skulle tro at dårlige veiflater  bare skulle være forbundet med fjerne landeveier eller tredjeland, men mange vitale storbyområder som New York tilbyr en undergrunnsveioverflatekvalitet. Og mer enn 25% av folk der ute klarte å skade bilene sine på  slike  overflater.

I de fleste tilfeller vil du bare føle ubehag, men noen ganger kan du skade hjulene, dekkene eller undersiden av bilen din, så mye at det til og med kan kreve et helt nytt sett med hjul og dekk.

Biler som Fiat Panda, Dacia Duster, ToyotaRAV4  eller en Honda CR-V er alle populære rimelige alternativer som skal takle ujevne veiflater godt. Hvis du vil ha en mer luksuriøs bil, er Audi A4 All-road, Volvo S90, Mercedes Benz S-Classeller  Range Rover også laget for å takle slike omstendigheter.

Fiat Panda

Fiat Panda er noe av en legende når det gjelder kjøring på og off-road. Selv om du aldri ville tenke på det når du legger øynene på Panda, kan denne bilen virkelig gå hvor som helst. Dette skyldes for det meste tynne dekk og enn  overall  lett  kropp.

Panda er også utstyrt med et anstendig sett med tykk gummi og legeringer som  kan krysse mye mer forrædersk terreng enn bare noen få jettegryter og fartshumper. Og selv om noe skjer, takket være den relativt lave prisen, kan Panda løses  billig på kort tid.

  Ti biler du ikke bør kjøpe nytt (kjøp dem brukt i stedet)

Dacia Duster

Dacia Duster er en no-nonsense rett-opp mest verdiorienterte SUV som eksisterer. Men samtidig  er Duster en ekte SUV, og tykkelsen på hjulene og dekkene er nyttige på dårlig asfalterte eller til og med uberørte veier.

Duster er laget for å selge, vedlikeholde og kjøre billig, og det er en perfekt kombinasjon for veier som kan drepe undersiden av bilen din. Dacia er ikke utstyrt med  luftfjæring eller lette hjul, noe som betyr at Duster for det meste er stål, og det er det du vil når du takler slike veier.

Toyota RAV4

Toyota RAV4 er en av de mest populære kompakte SUVene noensinne takket være solid pålitelighet og relativt rimelige priser. RAV4 er ikke en luksusbil på noen måte, men sammenlignet med Duster føles RAV4 som en Rolls Royce.

Men det betyr ikke at RAV4 er mer skjøre eller utilgivelige, kanskje til og med det motsatte, da RAV4 er en av de mest pålitelige kompakte SUV-ene på markedet. Foruten tykke dekk og hjul, er RAV4 laget for å takle moderat  terreng utenfor veien til en viss grad, noe som burde være nok for noen få jettegryter.

Audi A4 All-Road

Selv om alle disse nevnte bilene skal tilby deg en ganske pålitelig plattform, er de ikke laget for folk som ønsker å oppleve noen luksus i prosessen, og Audi A4 All-Road kan bare være den aller beste blandingen av luksus, praktisk og nytte.

All-Road-versjonen tilbyr en hevet og biffet-opp fjæring som lett skal takle    grusveier og småly off-road overflates, og den ekstra understell og hjulbrønnbeskyttelse kommer også    til nytte. Dessuten er det som alle andre A4 der ute.

  Hva er de beste kabrioletene for sikkerhet og pålitelighet?

Volvo S90

Hvis du foretrekker en mellomstor sedan, er Volvo S90 et perfekt valg, da den tilbyr komfort over noe annet. S90 er ikke designet for å tilby en blanding av sportiness og komfort som noen av konkurrentene som BMW 5-serien for eksempel  gjør, men S90 fokuserer ganske utelukkende på komfort.

Og slike forskjeller er de mest åpenbare når det gjelder dårlig veikvalitet. I tillegg til det tilbyr S90 komfortable chair-lignende seter som myker harde    støt, og suspensjonen er utrolig kompatibel, så mye at bilen ikke skal være urolig av vanlige byhull.

Mercedes Benz S-klasse

Takket være uanstendig avskrivning kan du få forrige generasjonS-klasse for så mye som en ny Honda Civic i disse dager. Men Civic kan ikke matche S-klasse når det gjelder en  båtlignende flytende suspensjon som suger jettegryter som nobody ‘virksomhet.

S-klasse er bare så stor og så myk at gruskjøring ikke føles som vanlig gruskjøring. Ingen vibrasjoner blir  båret inn i hytta, og sjåføren føler at han fortsatt kjører på asfalterte veier. En S-klasse er en stift av komfort, og  forrige  generasjonS S-klasse er fortsatt der oppe med de mest komfortable bilene på markedet.

Delen Vanlige spørsmål

Trenger jeg en SUV for dårlige veier?

Å velge en SUV som transportmiddel bør ikke bare være basert på hvilke typer veier du planlegger å kjøre den. Som nevnt tidligere er noen store byer plaget av jettegryter som skal fungere til fordel for å kjøpe en SUV.

Men du bør bare kjøre sakte over et jettegryte, og i slike tilfellerer  det virkelig ingen forskjell mellom en SUV eller noen annen bil der ute.

  Hvordan slår du en bilselger?

Hvilke typer biler bør jeg unngå?

Du bør aldri velge en superbil eller til og med en sportsbil som dur  daglig sjåfør hvis du ikke har tilstrekkelig veiflate i ditt område. Denne typen biler tilbysmed  stiv fjæring for sportier kjøring, og dårlig veikvalitet kan drepe denne  typen  biler.

Hvis du støter på et jettegryte i Ferrarien  din, bør du også være klar over at ground-klareringen til en super / sportsbil vanligvis er mye verre sammenlignet med noen annen bil der ute. Så  du bør huske å tenke deg om to ganger før du kjøper en superbil.

Hvor ofte skader jettegryter en bil?

Det er en vanlig misforståelse der ute at jettegryter bare skader hjulene og dekkene dine. I virkeligheten fordeles kraften på alle komponentene som er direkte knyttet til hjulene og dekkene dine. Dette betyr at styring, fjæring,bremser  og mange andre komponenter kan være i stor fare.

Hvis du går over et jettegryte raskt nok, i verstefall kan du til og med blåse dekket ditt som kan sende deg av veien. I de fleste tilfeller skader jettegryter vanligvis hjulene, og hvis du ikke betaler nok oppmerksomhet etterpå, kan selve hjulet skade alle de andre sårbare komponentene i bilen din.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter