Hvilket kjøretøy har den roligste hytta?

Å ha en rolig hytte er ganske  viktig når det gjelder en luksusbil, da det tar stresset ut fra daglig pendling, og det holder deg frisk etter et par timer på veien. Mange nyere luxury modeller er quiet, men noen av dem er  absolutt  quieter enn andre.

Sannsynligvis er den roligste bilen der ute Rolls Royce Phantom, da dette luksuriøse Rolls-flaggskipet er selve symboletpå  post-overdådigluksus  og kan bare sammenlignes med andre Rolls Royce-modeller. Disse bilene er faktisk på et helt annet nivå når det gjelder luksus, og de bør vurdere prislappen.

Foruten de mektige Rolls, Tesla Model S er sannsynligvis quietest EV der ute, men  Taycan  og Audi E-Tron GT er også ekstremt stille. Audi A8, Mercedes Benz S-klasse,  og BMW 7-serien tilbyr også en overlegen stille kjøreopplevelse.

Hvis du vil ha den roligste SUV-en der ute, er Rolls Royce Cullinan den som får. Foruten Cullinan,  Bentley  Benteyga, AudiQ7, BMW X7, Mercedes Benz GLS, og Lincoln Navigator er de å vurdere.

Motor

Hvis du vil ha en stille hytte, er støyende motorer ikke et alternativ. Mange nyere biler tilbyr sofistikerte motorer med aktive motorfester som undertrykker uønskede motorvibrasjoner som trenger inn i kabinen.  Dette er viktig for å gi beboerne en rolig, distansert opplevelse.

Og absolutt ingen gjør det bedre enn Rolls Royce. Alle moderne Rolls Royce-modeller bruker twin-turbocharged V12-motorer som er spesielt designet for å være stille og så glatte som mulig. Disse V12-motorene tilbyr rikelig dreiemoment lavt ned, slik at du aldri trenger å snu motoren ut.

  Hva er den beste første bilen å kjøpe?

Mens den står stille, er V12 helt stille, og du vil bli tilgitt å tro at bilen faktisk drives av en elektrisk motor. Massevis av lyd som dør rundt motoren isolerer motoren helt, og den eneste måten å høre motoren på er å snu den ut, noe som ikke er vanlig for Rolls Royce-eiere.

Generelt, hvis du vil ha en stille hytte, bør du velge en bensinmotor og ikke en diesel, men det er  et par dieselmotorer som tilbyr sammenlignbare nivåer av stillhet, for eksempel 3.0L dieselmotor funnet i Audi Q7.

Lyd død

Lyddøding er  prosessen med å roe nedbilenshytte. Dette gjør at sjåføren kan føle seg avslappet lenger, og det fordeler også lydsystemet og er ekstremt viktig når du negerer vindstøy på høyhastighetsmotorveikjøring.

Og Rolls Royce Ghost er den lyddøde mesteren, da den bærer mer enn 220 pund verdt av sound  deadening materiale som er en angrendeted rekord for hele bilindustrien. Selv om det ikke er noen måte å bekrefte dette på,  men din daglige vanlige bil bærer rundt halvparten  av lydmengden  -deadening materialer.

Effektene av deadening er ikke bare rettet mot å undertrykke støy, men også å forbedre lydsystemkvaliteten, da det i stor grad reduserer utvendig støy og legger ytterligere vekt på selve lyden. De fleste biler dekker omtrent 50% av det indre metallet med lyddødende materiale på et minimum, men andre som RR tar et skritt videre.

Det er verdt å nevne at mens den nye Rolls Royce Ghost var under utvikling, var den gale forskeren RR-ingeniører i stand til å isolere sjåføren helt fra utsiden, men effektene var desorienterte og langt tomye vakuumlignende, så Rolls bestemte seg for å gjøre hytta litt mer støyende.

  Hvilke luksusbiler leveres med takstativ?

 

Ekstra støydemping

I tillegg til lyddøding og slutte med motorer, er det mange forskjellige måter man kan roe ned opplevelsen i kabinen på. Mange merker er kjent for å bruke doble vinduer og stillegående eksosrør  som reduserer mengden vindstøy betydelig  ved  høyere hastigheter.

Videre utstyrer noen merker som Audi noen av modellene sine  med  en  teknologi som kalles aktiv støydemping som i utgangspunktet leser konstante frekvenser fra utsiden som proavkorter inn i interiøret slik at bilen avgir  visse frekvensersom avbryter  de utvendige frekvensene.

Rolls Royce er også kjent for å sette skumputer  i bilens dekk slik at høyhastighetsdekkstøyen kan holdes på et minimum. Dessuten blir biler mer og mer aerodynamiske ettersom aerodynamikk spiller en stor rolle i hvor høy en bil kan være.

Dette er spesielt åpenbart hvis du sammenligner en Mercedes Benz G-klasse med en mer strømlinjeformet SUV som Range Rover Velar. Nivåene av vindstøy fra frontruten er ligaer bortsett fra disse to luksuriøse SUV-ene.

Delen Vanlige spørsmål

Kan jeg øke bilens lydisolasjon?

Hvis du synes at bilen din er for høy, eller du bare vil ha quietest mulig opplevelse, kan du øke bilens lydisolasjon på mange forskjellige måter. Det er selskaper der ute som spesialiserer seg på å tilby ettermarkedslyd deadening installasjon.

Disse selskapene setter vanligvis lyd deadening i de støyende områdene som hjulet vil l,cargo liners,  eller undersiden av bilen. Du bør også unngå brede  lavprofildekk  og være oppmerksom på at vinterdekk avgir betydelig høyere dekklyder.

  Bør jeg kjøpe en elbil nå eller vente

Trenger jeg ekstra lydisolasjon?

Det avhenger av bilen du kjører og hvilken type kjøring du regelmessig gjør. Hvis du eier en luksus sedan som allerede har økt nivåer av lyd deadening så er det ikke behov for noen ettermarked lureri. Hvis du vanligvis reiser lengre avstander,  og du ønsker å øke lydisolasjonen, kan du gå videre og konsultere en profesjonell.

Å ha for myelydisolasjon er etdobbeltkantet sverd. Selv om det gjør opplevelsen mye  morsommere og roligere, øker det også sjansen for døsighet, og det isolerer deg betydelig fra alle farene fra omverdenen.

Er elbiler roligere enn vanlige forbrenningsmotorbiler?

Det er uklart om elbiler er noen quieter sammenlignet med en vanlig forbrenningsmotor (ICE) bil, men mangelen på motorstøy senker absolutt støynivået ved lavere hastigheter. Men på den annen side   gjør mangelen på motorstøy ved høyere hastigheter bilen mer støyende.

Det er også verdt å nevne at elbiler vanligvis er mye mer aerodynamiske sammenlignet med ICE-biler, noe som også hjelper med støyreduksjon. En ting er imidlertid klart, ingen bil er så stille og rolig som en Rolls Royce.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter