Hvilken bil er best for fjellet?

Hvis du bor i en mountaious-området, eller du bare vil ha en helgebil som er i stand til å ta deg inn i høydene, er det mange alternativer å velge mellom. Nesten hver SUV der ute er tilgjengelig med  et  firehjulstrekksystem   og rikelig bakkeklaring, men noen er definitivt bedre enn andre.

Foruten SUVer, hevede  hatchbacks og crossovers er også et ganske vanlig syn i mange mountaious områder fordi de kombinere komfort og on-road samsvar med en  raered opp bakken klaring for perfekte off-roading evner.

Som sådan er Subaru Outback, Ford Expedition, Honda CR-V, Jeep Grand Cherokee alle vanlige alternativer for slike formål, og med god grunn. Men hvis du vil ha en mer luksuriøs fjellklatrer, er noe som en Mercedes G-klasse eller Range Rover både like dyktige og komfortable.

Enten du bare vil ha en bil for skiturer eller en fast fjellboer, er alle disse i stand til å krysse snø,landeveier  og ujevnt terreng uten problemer. I tillegg til off-roading evner, de er også ganske compliennt on-road.

Subaru-tilbakekobling

Subaru Outback er en  no-nonsense gjør-alt type bil. Komforten er tilstrekkelig, plassen er god og mulighetene er enorme. Outback tilbyr god synlighet og praktisk når den klarer å pakke masse ting i lasterommene.

Outback tilbyr et permanent legendarisk Subaru firehjulstrekksystem som er i stand til å krysse alle slags terreng uten å svette. Foruten off-roading evner, Outback er også romslig nok for bilcamping,  og det  er  også  ganske familievennlig.

Ford-ekspedisjonen

Ford-ekspedisjonen er en standard familiebil i USA, ogdeter lett å se hvorfor fordi den tilbyr god plass, komfort  og off-roading evne. Selv om Explorer for det meste er designet for å bo i en forstadsfamilieoppkjørsel, kan den brukes til å gå gjennom en rekke vanskelige værforhold.

  Beste kupéer for høye sjåfører

Det beste  med en Ford-ekspedisjon er muligheten til å pakke inn hele familien, hunden din og en haug med skiutstyr og bare dra hvor du vil. Selv om Explorer ikke er laget for noen seriøs off-roading, men hvis du kommer over vanlig snø og landeveier, bør du ikke bekymre deg.

Honda CR-V

Honda CR-V er mer eller mindre det samme som Ford Explorer når det gjelder det målrettede publikum og det generelle forstadsbruksscenariet. CR-V er drivstoffeffektiv, men likevel slagkraftig nok, samtidig som den tilbyr sitteplasser for opptil 5 og en haug med bagasjerommet også.

CR-V er også utstyrt med en automatisk girkasse som standard, noe som gjør CR-V enkel å kjøre uansett terreng. Det er ikke rart at CR-V er så utrolig populær i USA, og når det gjelder fjell, er CR-V amply  i stand til å forhandle om de fleste  typer  veiflater.

Mercedes Benz G-klasse

Mercedes Benz G-klasse er noe av en uttalelse bil i disse dager, men det er ikke å si at G-klasse er ikke i stand til ekstrem off-roading. Røttene til G-klassen strekker seg fast til militær bruk, ogdeter åpenbart i detøyeblikket du kommer over steiner, snø  eller gjørme.

Hvis du kombinerer det med fantastisk luksus, fantastiskemotorer  og fantastisk design, virker G-klassen som en perfekt bil. Den eneste enorme ulempen med G-klassen er de høye inngangsprisene, men du får mye luksus, og stort sett alle der ute elsker en G-vogn.

  Er det bedre å kjøpe eller lease en bil når den pensjoneres?

Range Rover

En av de største konkurrentene til G-klassen er Range Rover. Range Rover kjører litt mer luksuriøst takket være en mer aerodynamisk design som ikke er like  utsatt for mye vindstøy som G-klassen er. Det ser bra ut og det kjører bra, men det koster like mye som en G-klasse gjør, men det erverdtdet.

Foruten den tilsynelatende tvilsomme påliteligheten, merker Range Rover hver boks som kan tenkes. Selv om det ser luksuriøst ut og for det meste er rettet mot bruk på veien, er Range Rover utrolig dyktig off-road takket være mange off-road tilknyttede funksjoner og teknologiløsninger. Så mye at det gir G-klassen et løp for pengene sine.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilke biler bør unngås for fjellkjøring?

Noe som en sedan er ikke laget for mountaious veier, men det er noen få exceptions. Hatchbacks er også et nei-gå som de vanligvis tilbyrbare forhjulsdrift, lav bakkeklaring, og ganske lavprofildekk. Bar noen få unntak gjort av  Subaru,  disse bilene bør unngås for fjellkjøring formål.

Du bør også unngå forhjulsdrevne SUV-er fordi de ikke er så dyktige som man kan forvente av en SUV. Når det er sagt, er alt uten et  firehjulstrekksystem    nødt til å bli sittende fast på snødekte veier. Foruten drivlinjen, bør du aldri gå inn i fjellet mens du er på sommer / alle-sesongdekk om vinteren.

Skader terrengkjøring bilen din?

Off-roading kan definitivt skade bilen din, men hvis du gjør det trygt med et formål-laget bil, bør du ikke bekymre deg så mye hvis du vet hva du gjør. Likevel er enhver type ekstremt terreng ikke så trygt selv når du kjører noe som en Mercedes Benz G-klasse.

  Hva er de enkleste bilene å jobbe med?

Sjansene for å skade bilen din mens du er off-roading er betydelig høyere, og på grunn av dette er mange forsikringsselskaper enten opptatt av å belaste deg høyere premier, eller de dekker ingen kostnader forbundet med terrengbruk. Sørg for å få en bil med en anstendig mengde understellsbeskyttelse, da dette er nøkkelen hvis du vil holde bilen trygg.

Hva er de viktigste aspektene ved en flott fjellbil?

En flott fjellbil tilbyr permanent firehjulstrekk på et minimum. I tillegg til firehjulsdriften er det også viktig med hevet kjørestilling og bakkeklaring. Overlegen sikt og fjæringsoppsett er også ganske viktig når det gjelder kjøring i ulendt fjellterreng.

I tillegg til disse anses biler utstyrt med lavsjiktet girkasser som Range Rover og Mercedes Benz G-klasse også som essensielle. Ekstra understellsbeskyttelse, låseforskjeller, myehjulvandring  og mye dreiemoment er også utrolig viktig når det gjelder alvorlige kjøreforhold.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter