Er det bedre å kjøpe eller lease en bil når den pensjoneres?

Det er betydelige opp- og ulemper ved å  kjøpe eller leie en bil, spesielt hvis du er pensjonert. Noen sier at det er bedre å bare kjøpe det direkte, slik at du har en klar følelse av økonomien din på lang sikt og at du er 100% eier av en bil.

Andre vil heller leie en bil, betale den månedlige prisen og nyte resten avpengene for andre ting. Med leasing  har du nesten alltid råd til en bedre bil, og hvis det er poenget med å kjøpe en ny bil, bør leasing være veien å gå.

Dessuten har leasing et par aldersrelaterte fordeler som kommer pensjonister til gode. Hvis du for eksempel fortsetter å jobbe deltid etter pensjonen, kan du også dra nytte av ulike skattefradrag.

Fordelene og ulempene ved å leie eller kjøpe en bil direkte avhenger også av hvordan du pleier å bruke bilen din. Hvis du først og fremst skalbruke den tillangdistansekjøring, kan potensielle kjørelengdebegrensninger som vanligvis er forbundet med leasing, presse deg til å kjøpe bilen direkte.

Fordeler med leasing

Hvis du ikke er i stand til å betale kontant for bilen du ønsker, virker leasing som et bedre alternativ. Månedlige priser og generelle bilutgifter bør være lavere hvis bilen kjøpes fornuftig. Leieavtaler kan gjøres med ikke så mye penger, og det er noe duikkekan gjøre når dukjøper direkte.

En annen stor leasingfordel for borgere er muligheten til å gå bort fra en leieavtale mye enklere sammenlignet med en finansieringsavtale eller et direkte kjøp. Livet er uventet, og det er mange eksempler der ute når noens behov endres, og de trenger bare en annen bil.

  Beste kabrioleter for høye mennesker

Som pensjonist er lavere utgifter viktig. Og en leieavtale dekker vanligvis mange forskjellige forventede og uventede utgifter som garantier, serviceavtaler. Noen ganger trenger duikkeengang å betale for et nytt sett med dekk.

Leieavtaler er enkle å komme seg ut av, og det er noe å huske på. Ingen av oss er udødelige, selv om vi ikke burde tenke på det, hvis du velger en finansieringsavtale for eksempel når slutten din kommer, kan verdien av bilen være lavere enn den skyldige balansen, og det kan etterlate arvingene dine med  et underskudd.

Fordeler med å kjøpe direkte

Fordelene ved å kjøpe en bil direkte er langt tydeligere sammenlignet med leasing or  finansiering. Du eier bilen, og du kan gjøre hva du vil med den. Og det er noe eldre mennesker setter mer pris på sammenlignet med de yngre generasjonene.

Følelsen av å ha din egen bil 100% er dyrebar for noen, og det er veldig lett å forstå hvorfor. Du har ingen kjørelengdebegrensninger, hvis du ding eller skrape bilen, kan du reparere den eller la den være. Med en leid bil har du ikke slike varer.

Hvis man plutselig mister evnen til å kjøre bil, er det vanligvis enklere og mer kostnadseffektivt å bli kvitt en bil sammenlignet med å avslutte en leieavtale tidlig. Og å ha evnen til å beholde litt verdi etterpå er viktig.

Alt avhenger av den spesifikke leieavtalen, og hvordan du og leasingselskapet er enige om å gå gjennom en mulig leieavtale. Kjøp og  leasing har begge sine egne sett med ulemper og fordeler, men det virker som om du  kan dra mest  nytte av en god leiekontrakt.

  Beste kupéer for høye sjåfører

Brukt eller ny bil

Måten å skaffe seg en ny bil avhenger sterkt av den aktuelle bilen. Hvis du kjøper en bil direkte, er det generelt en bedre ide å kjøpe en bruktbil. Hvis du vil ha en helt ny bil, er leasing den foretrukne veien å gå, spesielt hvis bilen blir hardt rammet av avskrivninger.

Avskrivning er prosentandelen av verdi en bil taper etter en bestemt periode, vanligvis 3 eller 5 år etter kjøpet. Biler taper regelmessig opptil 50% av  verdien etter 3 år, og avskrivningen fortsetter bare når du hoper opp milene.

Med et så stort verditap er det viktig å kunne ta avskrivninger på kontoen mens du kjøper en ny bil, og det er ikke noe du kan gjøre med et direkte kjøp, bare med spesifikke leasing- eller finansieringsavtaler.

Men hvis du er interessert i en bruktbil som allerede har blitt rammet av en betydelig del av avskrivningen, spesielt en sertifisert forhåndseid bil med garanti, kan det å kjøpe den direkte virke som  en bedre økonomisk beslutning, men først etter at du har vurdert alle mulige leasingavtaler.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilke biler er best for eldre?

Seniorvennlige biler tilbyr vanligvis en hevet kjørestilling for enklere utgang og inngang og masse intuitive og enkleåforstå interiørfunksjoner og teknologiløsninger. Seniorvennlige biler er komfortable, myke og tilbyr seter som er lett justerbare og enkle på ryggraden.

  Skal jeg rustsikre den nye bilen min?

Biler som disse er vanligvis utstyrt med en automatisk boks, da en manuell girkasse ikke er i stand til å dra nytte av alle de nyeste sikkerhets- og komfortfunksjonene som automatisk bremsing,  adaptiv cruisekontroll eller parkpilotassistansesystemer.

Hvilke biler bør eldre unngå?

Lav slung, stiv, ubehagelig,  og høye superbiler og sportsbiler som denne typen biler har til oppgave å kjøre for alle, inkludert de yngre generasjonene. Disse bilene er også vanligvis dyre å kjøpe, vedlikeholde og selge etterpå.

Bare hvis du virkelig elsker denne typen biler, bør du vurdere en. Og selv da  bør du vurdere den som klarer å tilby nivåer av komfort og generell enkel kjøring som tilsvarer bilene som ber om pris.

Bør pensjonister vurdere elbiler?

I teorien er elbiler noe av en perfekt passform for eldre. De er utrolig enkle å kjøre, og de har nok rekkevidde til å tilfredsstille den  vanlige daglige pendlingen forbundet med pensjonister. De er billigere å eie hvis du belaster dem som tiltenkt.

Men de kan noen ganger være litt for vanskelige å forstå og altfor futuristiske for en eldre person å forstå. Kanskje det beste alternativet bare bør være å vurdere en hybrid og kanskje senere velge en full-blåst EV.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter