Hvilken Mercedes GLK er bedre, diesel eller gass?

Hvis du er i markedet for en GLK, er det å velge riktig motor en av de viktigste beslutningene du må ta. GLK tilbys med noen forskjellige diesel- og gassalternativer, og å velge riktig er for det meste avhengig av hvordan du vil bruke kjøretøyet og motorens kraft, pålitelighet og effektivitet.

GLK ble avviklet i 2016 og ble erstattet av en helt ny modell, GLC. GLK er fortsatt et populært alternativ i det brukte small-SUV-segmentet. Dieselmotorene som tilbys i GLK virker som et mer effektivt alternativ, men de mangler når det gjelder pålitelighet.

Diesel GLK-motorer

De to mest populære dieselversjonene av GLK er GLK 350 og den mindre drevne GLK 250 BlueTec. Basisprisen for GLK 350 var rundt $ 40k, og GLK 250 ble priset til rundt $ 38k, men begge disse finnes på det brukte markedet for mye mindre enn det.

GLK 250 BlueTec

GLK 250 BlueTec har en 2,1-liters 4-sylindret motor paret til en 7-trinns automatisk girkasse med en 208hp-utgang. GLK er ganske effektiv når det gjelder drivstoff, da denne modellen lett returnerer rundt 28MPG, noe som er et ganske godt resultat med tanke på vekten og alderen på den aktuelle modellen.

GLK 350 CDI 4-Matic

GLK 350 CDI 4-Matic tilbys med en 3-liters V6 turbo-motor som også pares med en 7-trinns automatgirkasse med en respektabel 220-231hp-utgang, avhengig av modellåret. 350 tilbyr også anstendig drivstoffeffektivitet på rundt 25MPG.

Mellom de to er GLK 350 4-Matic et bedre alternativ på grunn av den betydelige økningen i kraft og tillegg av 4-Matic firehjulsdriftssystem, samtidig som det er ganske sammenlignbart i drivstoffeffektivitetsresultatene.

  Hva er den beste Mercedes Sprinter-motoren?

Gassdrevne GLK-motorer

GLK 350 4-Matic

Den mest populære gassdrevne GLK-modellen er GLK 350 4-Matic som ble tilbudt som en 3,5-liters V6-motor parret med en 7-trinns automatisk girkasse på rundt 270-306 hestekrefter, avhengig av modellåret. 350 4-Matic returnerer på rundt 22MPG, som fortsatt er et ganske anstendig tall for en gassdrevet motor.

GLK 300 4-Matic

Hvis du vil ha et mer effektivt gassalternativ, kan GLK 300 4-Matic, med en 3-liters V6-motor som tilbyr en respektabel 231 hestekrefter også paret til en 7-trinns automatgirkasse, være et bedre alternativ. GLK 300 4-Matic er realistisk i stand til å returnere rundt 24MPG, noe som er ganske anstendig for en gassdrevet SUV.

Mellom de to er 350 et bedre alternativ, da det er en motor som brukes i mange forskjellige Mercedes-modeller, og den gir bedre pålitelighet som sådan.

Diesel vs gass

Den nevnte statistikken forteller bare halvparten av historien, da drivstoffeffektiviteten og påliteligheten begge for det meste er avhengige av den spesifikke bilen. Det er en anstendig mengde bevis som viser at gassmotorer er de mest pålitelige, men både gass- og dieselmotorene bør ikke utgjøre noen store problemer hvis de opprettholdes riktig.

Når det er sagt, koster en dieselmotor vanligvis mer å fikse, selv om de er mer effektive og billigere å kjøre. Når du bestemmer deg mellom de to, bør du også vurdere bruksscenarioet. Hvis du for det meste kjører i byen, kan en gassdrevet motor være mer effektiv.

  Beste olje for Mercedes C300

På den annen side, hvis du for det meste kjører på motorveien, er diesel et mye bedre alternativ, da en dieselmotor vanligvis fungerer mye mindre ved høyere hastigheter, på grunn av den høyere dreiemomentutgangen en dieselmotor tilbyr. Videre avskriver en dieselmotordrevet bil vanligvis mye langsommere og varer også lenger tid.

Flere ting å vite når du velger bil

Bør jeg bruke mer og kjøpe GLC i stedet for GLK?

Det kommer an på. GLC er absolutt en allsidig bedre bil. Det er en mer raffinert bil estetisk og i ingeniøravdelingen også. Videre tilbyr GLC mye mer plass i alle kategorier og er mye mer teknologisk avansert.

GLC er en bedre bil på stort sett alle måter, bortsett fra prisen selvfølgelig. Hvis du først og fremst er ute etter en pålitelig, rimelig familietransportør, og du ikke bryr deg om den nyeste og største Mercedesen har å tilby, er en GLK i god stand fortsatt et flott alternativ.

Er en gassdrevet bil mer komfortabel enn en dieseldrevet bil?

En dieseldrevet motor høres mye annerledes ut enn en gassdrevet bil. Som sådan er en gassdrevet variant vanligvis mye roligere og lyden er mye mer raffinert. Hvis du planlegger å taue med bilen din, er en dieselmotor mye bedre fordi den gir mer dreiemoment og fungerer mindre i prosessen.

Komforten skyldes for det meste kraften og glattheten og lettheten i reisen, eller den såkalte «waft». I dette tilfellet bør en større, kraftigere motor tilby en mer komfortabel kjøreopplevelse.

  Hva er den beste Mercedesen for off-road?

Er diesel billigere enn gass, og hvilket drivstoff er mer økologisk vennlig?

En dieseldrevet bil er dyrere når du kjøper ny eller brukt, men den returnerer bedre drivstoffeffektivitet og CO2-resultater. Hvis du planlegger å eie bilen i en lengre periode, vil kostnadene sannsynligvis jevne seg ut hvis det ikke er noen store pålitelighetsproblemer å bekymre deg for.

Men en dieseldrevet motor er absolutt en større forurenser, selv om den gir bedre drivstoffeffektivitet. I begynnelsen ble en dieseldrevet bil ansett som et mer miljøvennlig alternativ sammenlignet med en gassdrevet bil.

Men den største forurenseren i en dieselmotor er Nitrogendioksid, et skadelig miljøgift som en gassdrevet motor kan filtrere så mye som 70% av den gjennom en treveis katalysator. Det er rett og slett mye lettere å holde en gassdrevet motor ren enn den er for å holde en dieseldrevet motor ren.

I USA koster gass og diesel omtrent det samme. Noen ganger varierer disse prisene, men generelt er de ganske like. I Europa er imidlertid en diesel vanligvis billigere enn gass.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter