Hvilke Mercedes-modeller er hybride?

Mercedes har tilbudt mange hybridversjoner en stund nå, og med den smarte bruken av EQ Boost mild-hybridteknologi, nesten alle Mercedes-modeller er delvis hybrider. Hybrid teknologi fungerer som et perfekt midtpunkt mellom en forbrenningsmotor og en full-på EV.

Mercedes tradisjonelle plug-in  hybrid powertrains er utpekt med en »e» modellbetegnelse etter  modellnavnet.  For eksempel er en A250e A-klasse hybrid, eller C 300e  deter C-klasse hybrid sedan. De fleste hybridmodellene er bensin/elektriske, men Mercedes tilbyr »de» som diesel/elektrisk in  spesifikke ikke-amerikanske markeder.

Per nå er infrastrukturen til EV-eierskap ikke helt klar til å tilby samme eiernivå enkelt sammenlignet med forbrenningsmotorer, og på grunn avdet  er Mercedes hybrid og milde hybridmodeller absolutt verdt å se nærmere på.

Mercedes Hybrid Sedans

Sedans har vært brød og smør av Mercedes håndverk, fra den minste C-klasse sedan til Mercedes S-klasse flaggskip, Mercedes har kontinuerlig oppdatert hele sedan utvalg for å holde tritt med moderne tid, og på grunn av dette, alle Mercedes sedans kan kjøpes med noen form for hybrid powertrains.

Den minste Mercedes sedan er C-klassen, og Mercedes har nettopp avduket  den nye C-klassen slik at prisene ennå ikke er avslørt. Men alle de nyere Mercedes C-klassene vil bli drevet av en 4-sylindret motor, og alle vil tilby enten en full-on plug-in hybrid drivlinje eller en Mercedes EQ Boost mild-hybrid assistert forbrenningsmotor.

Den neste i køen er Mercedes Benz E-klasse, og per nå, Mercedes USA tilbyr ikke 350 e for 2021 modellår, men E450 4MATIC sedan som handler for $ 62k tilbyr  en  EQ Boost mild-hybrid teknologi-assistert 3.0L inline 6 turbomotor.

  Er Mercedes bedre enn Rolls-Royce?

Mercedes S-klassen er flaggskipet Mercedes sedan og S560e tilbyr  en  plug-in hybrid powertrain  som  består av en elektrisk motor parret med en 3.0L inline 6-sylinder  BiTurbo. Denne konfigurasjonen av S-klasse detaljhandel for $ 110k, og den tilbyr imponerende 470hp og en like imponerende 58-73  MPGe  US.

Mercedes hybrid SUV-er

Per nå  tilbyr ikke Mercedes en plug-in hybridversjon av den minste Mercedes SUV GLA, men GLA 250e forventes å bli med i Mercedes USA-serien i 2021. For øyeblikket er den eneste  GLA-modellen  som tilbys 250 med eller uten 4MATIC-systemet til rundt $ 36-38k. Plug-in GLB vil også snart følge.

Den neste i køen er GLC som Mercedes SUV bestselger. GLC 350e 4MATIC som handler for omtrent $ 52k tilbyr en 2.0L inline-4 turbomotor pluss en 90kW elektrisk motor, noe som gjør den til en full-på plug-in hybrid med 315hp og 67-70  MPGe  US drivstoffeffektivitetsvurdering.

Den mellomstore GLE tilbys for øyeblikket ikke med en full-on plug-in hybrid, men den 6-sylindrede GLE450 og den 8-sylindrede GLE580 tilbys begge med EQ Boost mildhybridteknologi. GLE450 handler for omtrent $ 62k og GLE580-butikkene for omtrent $ 79k.

GLS er mercedes SUV-flaggskipet i full størrelse som deler mange av delene sine med GLE, inkludert drivverket. Så  GLS450 som handler for omtrent $ 76k tilbyr samme motorkombinasjon  som  GLE450, og GLS580 som handler for omtrent $ 99k tilbyr samme drivlinje som den som finnes i GLE580.

  Beste Mercedes GLA-modell

Forskjellen mellom EQ Boost og plug-in hybrid teknologi

Mercedes EQ Boost mildhybridteknologi er et integrert elektrisk motorsystem som  tar sikte på å hjelpe hovedstrømverket med å levere bedre drivstoff- og utslippsvurderinger. Denne teknologien bruker en spesifikk integrasjon av en startr  kilt mellom motoren og transmission og gjør det mulig for bilen å kyst  med motoren av ved visse hastigheter.

Denne teknologien skiller seg fra tradisjonelle plug-in hybrid powertrains fordi en tradisjonell plug-in kan være som navnet antyder- plugget inn. Den elektriske motoren i en hybrid er mye kraftigere og tjener et flottr  formål, mer lik forbrenningsmotoren.

EQ Boost-teknologien fortsetter å forbedre seg etter hvert som tiden går, og de fleste, om ikke alle fremtidige Mercedes-modeller, vil sannsynligvis bruke denne teknologien. Audi og mange andre bilprodusenter bruker mild-hybrid teknologi også, dadenne teknologien forbedrerbilens effektivitet og også offers  en power-boost i kort tid.

Delen Vanlige spørsmål

Kommer Mercedes til å lage plug-in hybrider for alle fremtidige modeller?

Med utgivelsen av den nye Mercedes C-klassen erdetganske åpenbart i hvilken retning Mercedes er på vei. Den retningen er effektivitet,  færre  utslipp, mer kraft, men mindre motorer. Det forventes at Mercedes etter hvert vil tilby alle modellene  med  en plug-in hybrid teknologi drivlinje.

EQ Boost-teknologien finner veien inn i flere og flere Mercedes-biler, selv om plug-in hybridisering av hele serien ikke er så rask. Jeger ganske åpenbar at Mercedes vil begynne å innlemme plug-in hybrider i større skala snart.

Kommer Mercedes til å tilby noen AMG plug-in hybrider?

En definerende egenskap ved en ekte Mercedes AMG er motoren. Motoren fungerer som et bankende hjerte av en AMG, og det er det mest tiltalende aspektet ved å eie en Mercedes AMG-modell. Mercedes har nylig uttalt at den forestående C63 AMG kommer til å bruke en 2.0L 4-sylindret EQ Boost-motor.

  Hva er den beste Mercedes Sprinter-motoren?

Selv om dette absolutt er gunstig for miljøet, må en C63 uten V8 eller til og med en V6 virkelig tilby noe spesielt for å få  oppmerksomhet  fra bilentusiastsamfunnet. Mercedes er også snart å slippe AMG GT73, enn  800hp + AMG monster med en 4.0L  BiTurbo  hybridmotor.

Hva er fordelen med å eie en hybridbil?

Det er mange fordeler med å eie en hybrid, fra skattefradrag, lengre garantier, bedre drivstoffeffektivitet, mindre CO2-utslipp, og noen ganger til og med en anstendig mengde rabatter i visse markeder. Hybridbiler forventes å tilby så mye som 50% eller til og med 70% bedre gass kjørelengde sammenlignet med vanlig forbrenning-motord  bils.

Men det er noen ulemper med å eie en hybridbil også. Hybrider koster vanligvis mer sammenlignet med vanlig forbrenning-motord  biler. Hvis du ikke skal koble hybriden din til, gir det heller ikke mye mening å kjøpe en hybrid. Videre, hvis du kjører mest på motorveiene, vil drivstoffeffektivitetsvurderingene falle betydelig.

James May

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter