Hvor god er Mercedes EQS?

Den nye Mercedes EQS er Mercedes EV flaggskip fordi den pakker alt Mercedes kan tilby i en elektrisk plattform. Dette betyr at EQS er 100% basert på et eget chassis som ble designet og utviklet med EQS i tankene.

Dette gjør EQS mye annerledes sammenlignet med EQA, EQB og EQC fordi disse tre er basert på en GLA-, GLB- og GLC-plattform.  Som sådan kommer EQS med alle praktiske og aerodynamiske fordeler du forventer av en EV, mens alle de andre nåværende Mercedes EQ-modellene ikke gjør det.

EQS er plassert som den elektriske S-klassen, noe som betyr at det skal være uanstrengt å kjøre mens den også er relativt engasjerende og svært luksuriøs. Dette er faktisk tilfelle fordi EQS er den mest teknologiske avanserte luksus Mercedes modell penger kan kjøpe disse dager.

EQS er den beste elbilen du kan kjøpe akkurat nå hvis du er noen som har en tendens til å bruke mye tid på å kjøre på motorveien fordi EQS tilbyr en rekordstor EV-serie, den mest komfortable kjøreopplevelsen og den mest aerodynamiske profilen ut av alle elbiler som er til salgs.

Mercedes EQS – Den generelle oversikten

Fra begynnelsen ser EQS ikke ut som en EV-versjon av S-klassen fordi utvendig design absolutt ikke er så staselig eller attraktiv som den som finnes på S-klassen. Dette er fordi Mercedes ønsket å maksimere de aerodynamiske egenskapene til EQS i stedet for bare å få det til å se ut som en luksuriøs sedan i full størrelse.

Dette gjorde en forskjell fordi EQS klarte å treffe 441 miles på en enkelt lading som fortsatt er rekorden for den lengst varige EV-ladningen på hvilken som helst bil i dag.  I det øyeblikket du går inn i EQS blir du møtt med det Mercedes kaller en «hyperskjerm».

  Den 2022 Mercedes AMG EQS vs Tesla vs Audi

EQS tar en annen tilnærming sammenlignet med 99% av dyre elbiler på salg fordi den ikke fokuserer på ytelse. Dette gjør EQS til et forfriskende prospekt fordi elbiler egentlig ikke er så spennende som ytelsesbiler uansett.

Selv om de når 60 mph fra en stillstand på et øyeblikk, er det bare spennende for den første delen av eieropplevelsen. Etterpå begynner alle de langsiktige fordelene med EQS å skinne, og det er derfor mottakelsen av EQS som en luksuriøs EV-konge seiret.

Design og teknologi

Du kan rett og slett ikke forestille deg en luksus EV i disse dager uten at det er den mest teknisk infiserte firehjulede bilen på planeten.  Det er også tilfelle med EQS fordi den tilbyr både hyperskjermen og mange toppmoderne teknologier som mer enn 350 forskjellige sensorer som er designet for å overvåke alle aspekter av stasjonen.

De to mest omtalte funksjonene i EQS er utvendig design og 56-tommers hyperskjerm.  Utvendig design ble i utgangspunktet møtt med mange spørsmål fordi EQS ikke nødvendigvis ser ut som en Mercedes bør så langt som de fleste Mercedes-entusiaster er bekymret.

Imidlertid ble det besluttet at EQS må være så aerodynamisk som mulig for å gjøre det så stille og så aerodynamisk som mulig, noe som betydde at det så litt rart ut. På den annen side er den 56-tommers hyperskjermen ikke en 56-tommers skjerm, men snarere et 56-tommers panel som pakker tre store skjermer.

Resten av hytta er 100% Mercedes fordi den er kledd med fine materialer som lær, tre, aluminium  eller svart pianoplast.

  Hvor mye koster Teslas batteribytte?

Mercedes EQS drivlinje

Mercedes er et merke som er allment kjent for å lage noen av de mest teknologisk avanserte motorene, og den elektriske motoren som finnes i EQS passer absolutt til den filosofien. Den avanserte EQS-modellen kalles EQS 580, og den tilbyr et 107,8 kWh batteri som tilbyr 441 miles av brukbar rekkevidde.

Dette gjør EQS til den nåværende mesteren i ev-only-serien. EQS kan lades med opptil 200 kW strøm, noe som betyr at en 30-minutters lading er mer enn nok for din daglige pendling.  EQS 580 leveres med to elektriske motorer som pakker 518hp.

Dette er nok til å drive EQS fra 0-60 mph på mindre enn 4 sekunder som ikke er på langt nær så rask som Tesla Model S Plaid eller Taycan Turbo S.  Mercedes har imidlertid som mål å tilby et luksuskjøretøy og ikke en ytelses-EV, og det er tydelig i det øyeblikket du legger øynene på EQS.

Delen Vanlige spørsmål

Hvorfor bør jeg kjøpe Mercedes EQS?

Du bør kjøpe Mercedes EQS hvis du vil ha den beste EV-cruiseren på det nåværende markedet. EQS er fullpakket med bransjeledende EV-teknologi som gjør den til en plateholder i mange henseender. Det er ikke laget for å være en ytelses-EV som Tesla Model S, Taycan eller e-Tron GT, og det er ganske tydelig.

Ingen EV der ute tilbyr samme nivå av luksus og komfort, og ingen EV der ute er i stand til å konkurrere med det maksimale spekteret du får fra EQS 580. Mercedes sier at en ytelsesversjon uunngåelig vil følge ned linjen som skal tilfredsstille de akselerasjonsavhengige.

  Hva er forskjellen mellom Mercedes-klassene?

Hvorfor bør jeg hoppe over å kjøpe Mercedes EQS?

Hvis du vil ha de beste luksus cruiser pengene kan kjøpe det er mange overlegne ICE biler der ute. Den brukervennligheten du får fra å bare trenge å stoppe for en 5-minutters drivstoffoppfylling før du fortsetter reisene dine i noen hundre miles lenger, er overlegen å eie en EV.

Hvis du vil ha en ytelses-EV, har du det bedre med Porsche Taycan eller Audi e-Tron GT fordi disse to er betydelig mer spennende enn EQS.

Hvordan er EQS sammenlignet med S-klasse?

Mercedes EQS er Mercedes luksusbil benchmark i flere tiår og kjører, men det ser ut til at Mercedes posisjonerer EQS i et lignende marked som det er tilfelle med S-klasse. Dette stiller et spørsmål om hvilke av disse to luksuriøse sedanene som er det bedre valget.

Som sådan er S-klasse fortsatt den mest staselige og kongelige Mercedes luksusbilen der ute fordi EQS rett og slett ikke leverer alt. S-class er bedre utseende, er mer komfortabel, tilbyr mye mer plass for de bakre passasjerene, og er uten tvil morsommere å kjøre.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter