Hvor mye koster Teslas batteribytte?

Tesla-batterier er laget for å vare mellom 300.000 og 500.000 miles. Derfor bør Tesla-eiere ikke være bekymret for å bytte batterier snart. Uansett, hvor mye koster det å bytte ut et Tesla-batteri? 

Kostnaden ved å bytte ut et Tesla-batteri varierer fra en Tesla-modell til en annen. Likevel vil det koste deg rundt $ 3,000 til $ 15,000. Denne kostnaden inkluderer deler og lønnskostnader. Vær oppmerksom på at Tesla ikke gir sin prisliste for deler, så dette er et estimat fra tidligere Tesla-eiere som har kjøpt og erstattet sine degraderte batterier. 

Så hvis batteriet har blitt dårligere og mister ladingen eller tar mye tid å lade helt opp, kan du bytte ut batteriet til den estimerte kostnaden ovenfor. Feltdata viser at Teslas batterikapasitet vil reduseres med 5 % i løpet av de første 50 000 miles og vil fortsette å forringes med den hastigheten til den når 200 000 miles, der den vil reduseres med 10 %. 

Tesla-batteriutskiftingskostnad på forskjellige Tesla-modeller

Hvis du merker at Teslas batteriytelse har sunket, kan du bestemme deg for å bytte ut batteriet. Likevel er det ikke nødvendig, da de fleste Tesla-batterier er bygget for å vare over 30 år. Men avhengig av kjørevaner og vær, kan det hende du må bytte batteri raskere enn den tiltenkte levetiden.

Her er de forskjellige kostnadene du vil pådra deg for å erstatte Tesla-batterier på bestemte Tesla-modeller: 

Batteriutskiftingskostnad: Tesla Model 3

Tesla Model 3 er Tesla-modellen på startnivå. Med produksjonen av denne modellen som øker, kan det hende at mange må bytte batteriene i fremtiden. I gjennomsnitt vil det koste deg rundt $ 13,000 XNUMX å erstatte batteriet på Tesla Model 3. Dette inkluderer kostnaden for tilknyttede deler og arbeidskraft.

  Er Tesla god i snøen?

Tesla Model 3 har forskjellige batteristørrelser, som varierer fra 50 kWh til 82 kWh. Prisene på disse batteriene varierer mellom $ 7,000 og $ 12,000. I noen tilfeller må du kanskje bytte ut batteripakken, som koster mellom $ 20,000 og $ 28,000. Vær oppmerksom på at en enkelt batteripakke har fire moduler, og en modul koster rundt $ 6,000.  

Derfor, hvis du har tenkt å bytte batteriet på Tesla Model 3, bør du være utstyrt med minst $ 13,000 XNUMX. Avhengig av Tesla-varianten må du kanskje betale mer. 

Batteriutskiftingskostnad: Tesla Model Y

Tesla Model Y er en av Tesla-modellene med noen få batteriklager og problemer. Men siden dette batteriet har en lignende design som Tesla Model 3, er kostnadene ved å bytte batteri også de samme. Med en estimert pris per kWh på $ 137, kan du forvente å betale mellom $ 10,000 og $ 12,000 for et nytt batteri. 

I likhet med Tesla Model 3 har Model Y forskjellige batteristørrelser, som vanligvis varierer mellom 75 kWh og 82 kWh. Likevel, når du legger til deler og lønnskostnader, må du betale mellom $ 10,500 og 13,500, noe som er ganske rettferdig. 

Batteriutskiftingskostnad: Tesla Model S

Tesla Model S har også registrert færre batteriproblemer. Tvert imot tiltrekker det seg den høyeste batteriutskiftingskostnaden. Du vil få den til å bruke en estimert kostnad på omtrent $ 12,000 til $ 15,000 for å få Tesla Model S-batteriet erstattet. Denne prisen inkluderer arbeidskraft og deler. 

Vær oppmerksom på at det tar omtrent 3 til 13 timer å bytte ut et Tesla-batteri. Så jo lettere problemet er, jo billigere og raskere blir det erstattet. 

  Bør jeg kjøpe en brukt Tesla?

Batteriutskiftingskostnad: Tesla Model X

Brukere av Tesla Model X har ikke hatt mange problemer med batteriet. Likevel bør kostnadene ved å bytte ut batteriet på denne modellen være litt lavere enn på Model S. I gjennomsnitt bør det koste deg rundt $ 14,000 XNUMX for å erstatte batteriet, få tilknyttede deler og arbeidskraft. 

Det eneste som er dyrere når det gjelder å bytte ut batteriet på en Model X, er kostnaden for arbeidskraft. I motsetning til Tesla Model S, må du betale mellom $ 500 og $ 2000 for arbeidskraft. 

Hva er tegnene på et utslitt Tesla-batteri?

Tesla-batterier er bygget for å vare mer enn 500 000 miles. Uansett er det viktig å overvåke batteriet og bestemme om du vil bytte det ut eller ikke hvis det viser tegn på aldring. Her er noen tegn som indikerer at batteriet er utslitt: 

  • Feil for batteriet å holde en lading i det hele tatt
  • Et stort fall i kjøreområdet for mer enn 20%
  • Nedbrytning av området som er større enn kriteriene for 30 % garanti 
  • Et varsel fra produsenten om at noe er galt med bilens batteri 

Så hvis du merker et av tegnene ovenfor, vet du at det er på tide å bytte ut Tesla-batteriet. 

FAQ

Hvor lenge varer et Tesla-batteri?

Tesla-batterier varer over 500.000 miles, som er omtrent over 30 år. I tillegg betyr det at bilens kropp vil forverres før batteriet gjør det. Batteriet vil imidlertid forringes gjennom årene fra 5% for de første 50,000 og 10% over 200,000 miles. 

Dekkes Tesla-batteribytter under garantien?

Før du kjøper en Tesla, er det verdt å forstå hva garantien dekker, slik at du ikke får den vridd. Teslas batterigaranti dekker batteripakken og delene i opptil 8 år eller 150 000 miles, avhengig av hva som kommer først, med en minimum oppbevaring av batterikapasitet på 70 %. 

  Er Tesla en pålitelig bil?

Dette betyr at hvis en av batteriets komponenter svikter, for eksempel en høyspenningskabel eller battericelle, vil Tesla dekke komponentene, arbeidskraften og andre utgifter som omkranser reparasjonen. 

Er det viktig å inspisere batteriet i en brukt Tesla før du kjøper bilen?

Ja, det er veldig viktig å inspisere batteriet i en brukt Tesla før du kjøper det. Et batteri i en brukt Tesla er som en motor i en brukt ICE-bil. Derfor må du få den inspisert riktig, da den vil bestemme hvor lenge bilen varer. 

Hvis du vil kjøpe en brukt Tesla, er det beste å gjøre å få den inspisert av et Tesla-servicesenter. Ekspertene på et Tesla-servicesenter vil gi deg alle detaljer om bilens helse, tilstand og status og batteri. Siden kostnaden for et nytt Tesla-batteri er veldig høyt, er det viktig å sjekke det. 

Avsluttende tanker 

Kostnaden ved å bytte ut et Tesla-batteri avhenger av problemet og modellen. I gjennomsnitt vil det koste deg fra $ 3,000 til 15,000 for å erstatte Tesla-batteriet. Tesla Model 3 har den laveste batteriutskiftingskostnaden, mens Tesla Model S har den høyeste batteriutskiftingskostnaden. 

Edwin Odipo

Biler gjør livet vårt enkelt. Du kan besøke din fjerne venn, slektning eller til og med haste til matbutikken noen få kilometer fra hjemmet ditt med stor letthet. Tenk hvordan livet var før oppfinnelsen av biler ?? For meg er biler en velsignelse som gjorde livet mer praktisk. Derfor skriver jeg om biler for å hjelpe folk med å oppfylle deres behov. Enten det er å kjøpe bil, selge bil, reparere og alt de trenger å vite om biler. Kommentarer: edwin.odipo@luxurycarsa2z.com

Nyheter