Hvor lang tid tar det å lade Mercedes AMG EQS?

Den nye 2022 Mercedes EQS 53 AMG + er den aller første full-on AMG elbil i historien som betyr at det bør skape en betydelig innvirkning gitt det faktum hvor populære og spennende AMG modeller er generelt.  Selv om EQS AMG ikke er den raskeste elbilen med raskest ytelse, er den fortsatt potent nok samtidig som den er den mest komfortable elbilen på markedet.

Årsaken til at den nye AMG-versjonen ikke er lynrask, er at Mercedes bestemte seg for å prioritere luksus og komfort fremfor direkte ytelse, noe som i teorien er en god ide fordi det allerede er altfor mange elbiler med høy ytelse der ute, og mange av dem tilbyr mer enn 1000hp som er ganske meningsløst.

Dette betyr at alle EQS-modeller kommer med et 108 kWh litiumionbatteri uansett modellbetegnelse med den eneste forskjellen er utgangseffekten og rekkevidden.  Hvis du lader EQS AMG gjennom et raskt DC-uttak, kan EQS lade fra 10 til 80% på omtrent 30-35 minutter, avhengig av situasjonen.

Imidlertid, hvis du lader den ved hjelp av en Level 2 240V AC-lader gjennom en vanlig huskontakt, kan du lade EQS helt opp i ca 11-12 timer.  Disse tallene kan variere litt avhengig av utetemperaturen og batteriets tilstand.

Lading av Mercedes EQS gjennom en rask DC-lader

Da Mercedes introduserte EQS sa de at de vil tilby noen av de mest imponerende hurtigladingsmulighetene ut av nåværende elbiler på markedet, og det virker som det er tilfelle.  Mercedes sier at topp ladekraften til EQS skal være rundt 200kW, men noen få tester har vist at EQS til og med kan nå 207 kW.

  Aiways vs Porsche - som er bedre?

Hvis du kobler EQS til en hurtiglader fra tom, bør den høyeste ladeeffekten begynne fra rundt 25%. Etter hvert som ladingen vedvarer, begynner den høyeste ladeeffekten sakte å avta til den når 115 kW ved rundt 80 % lading.

Det bør ta rundt 30-35 minutter for EQS å nå 80% av ladingen hvis disse detaljene er i spill. Det er imidlertid ikke ofte tilfelle fordi laderen du kom over kanskje ikke engang kunne forsyne deg med så mye juice av et utall forskjellige grunner.

Kanskje laderen selv rett og slett ikke er kraftig nok, eller det er mange elbiler som også lader samtidig og dermed senker den totale effekten per enkelt lader.

Lading av EQS gjennom en langsom lader

Mercedes Benz EQS kommer med et ganske stort 108 kWh batteri som tar betydelig tid å lade fra tom, spesielt hvis du bare lader den fra et hjemmeuttak.  Noen foretrekker å lade elbilene sine på denne måten fordi de bare lar dem være plugget inn over natten i en garasje.

Du trenger imidlertid minst 11 timer for å lade batteriet helt opp, men dette kan til og med vare lenger enn 15 timer on visse anledninger.  Som sådan vil de fleste sannsynligvis investere i en Mercedes-merket 22 kW vegglader som skal kunne fylle opp EQS mye raskere.

Uansett avhenger alt av dine daglige bruksscenarioer, og har du til og med tilgang til en garasje i det hele tatt.  Noen liker å lade elbilene sine mens andre har flere biler, slik at de lader elbilene sine når de kan.

  Hvilken Mercedes har Hyperscreen?

Mercedes Benz EQS utvalg – Hvor langt kan EQS gå?

Det er tre forskjellige Mercedes Benz EQS-modeller tilgjengelig for øyeblikket, EQS 450+, EQS 580 og EQS 53 AMG+. Alle tre kommer med samme 108 kWh batteri, men utgangseffekten og rekkevidden er forskjellige fordi Mercedes ønsket å skille dem i henhold til hva de ønsket å oppnå fra hver variant.

EQS 450+ er den langtrekkende modellen med en EPA estimert rekkevidde på 350 miles, men EQS 450+ klarte faktisk å gjøre en rekordstor 422 miles på en enkelt lading.  EQS 580 har en ESTIMERT EPA-rekkevidde på rundt 340 miles, men 580 ser ut til å også kunne overgå dette tallet, men ikke så mye som 450+.

Endelig er EQS AMG ytelsesmodellen, noe som betyr at den tilbyr minst mulig rekkevidde av alle tre modellene. Det er ingen virkelige range tester som for tiden gjøres med 53 AMG, men det virker som om denne AMG-modellen skal gjøre rundt 200 miles mindre enn the 450+.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe Mercedes Benz EQS AMG?

Du bør kjøpe Mercedes Benz EQS AMG hvis du er interessert i å kjøpe en komfortabel, luksuriøs og staselig elektrisk bil uten overlegen ytelse legitimasjon. Selv om EQS AMG er et ekte AMG-produkt, er det ikke på langt nær så raskt som noen billigere  elbil-sedaner der ute.

Mercedes har gjort dette med vilje fordi de ønsket å oppnå komfort, rekkevidde  og luksus over fart. Det er imidlertid ennå ikke klart om Mercedes faktisk kommer til å tilby en toppmoderne 63-versjon av EQS som i teorien skal være så rask som de fleste nåværende elbiler er.

  Aiways U5 mot Tesla Model 3

Hvorfor bør jeg ikke kjøpe Mercedes Benz EQS AMG?

Du bør hoppe over å kjøpe EQS AMG hvis du ikke er klar for en elbil generelt.  Du bør også hoppe over å kjøpe EQS AMG hvis du forventer at det skal være noe som ligner på hva en vanlig AMG-modell er. EQS veier så mye som en Ford F-150, og det er ingen måte at en slik masse noen gang kan føles dynamisk, uansett hvor avansert programvaren kan være.

Som sådan er det best å teste ut EQS på forhånd bare for å sikre at du tar den riktige avgjørelsen.

Hva er den raskeste elbilen på planeten?

Den raskeste elbilen på planeten er hyperbilen Rimac Nevera  på flere millioner dollar fordi den klarer å gjøre en kvart kilometer i en kjevefallende 8,6 sekunder. Tesla Model S Plaid er den raskeste  elbil-sedanen på markedet, men den kan ikke matche Nevera.

Den kommende Pininfarina Batista har samme drivlinje som Rimac Nevera, noe som betyr at den også skal være i de 3 raskeste elbilene på planeten.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter