Hvilken Mercedes har Hyperscreen?

Mercedes EQS er den mest imponerende Mercedes EV for øyeblikket fordi den er designet på et eget EV-chassis som kommer med mange fordeler over alle de andre Mercedes EQ-modellene som er basert på deres respektive ICE-kolleger.

En av de fremtredende funksjonene i den nye EQS er den såkalte Mercedes «Hyperscren» som består av et stort 56-tommers panel som dekker hele bilens dashbord. Dette får EQS til å se ut og føles som et romskip, samtidig som det tilbyr uendelige mengder luksus, komfort og sikkerhetsfunksjoner.

Foruten å være en av de mest teknologisk avanserte bilene på planeten, er den nye EQS også den mest aerodynamiske EV til salgs. Alt dette betyr at EQS holder rekorden for den lengste avstanden som er reist i ren EV-modus ut av alle elbiler som er til salgs fordi den klarte å gjøre 441 miles på en enkelt lading.

EQS er ikke posisjonert som en ytelsesbil, noe som betyr at Mercedes igjen er fokusert på å sette standarden for det store luksussedanmarkedet. Tesla Model S, Porsche Taycan og Audi e-Tron GT er ikke like raffinerte selv om de er mer spennende å både se på og kjøre.

Hyperskjerm

Som tidligere nevnt har den nye EQS et stort 56-tommers dashbordpanel som består av tre store infotainmentskjermer, en for sjåføren, en for passasjeren og en sentral enhet designet for å kontrollere de fleste av bilens funksjoner.

De to 12,3-tommers skjermene er reservert for begge frontpassasjerene, mens den sentrale skjermen måler hele 17,7 tommer.  Alle disse tre skjermene er pent integrert bak et fullt glasspanel som gjør at systemet virker sofistikert og sammenhengende samtidig.

  Hva er de beste dekkene for en Mercedes E350

Selv om det virker enkelt å designe noen få skjermer, er  det ikke tilfelle fordi dette systemet måtte overholde et utall forskjellige sikkerhetsstandarder som starter fra kollisjonsputeposisjonering til slagsoner.  Som sådan har Mercedes designet Hyperscreen for å være trygg og i stand til å dempe hodet ditt i tilfelle en ulykke.

Dette tok litt seriøs ingeniørarbeid fordi dashbordet er foret med glass.  Brakettene som holder Hyperscreen på plass er utformet for å tåle slag fra alle vinkler for å sikre at beboerne aldri blir møtt med potensielle sikkerhetsrisikoer.

Fordeler med Hyperscreen

Som nevnt i begynnelsen er Hyperscreen en av de mest omtalte funksjonene i EQS, noe som betyr at mange mennesker kommer til å vurdere å kjøpe EQS på grunn av det.  Som sådan er det bare logisk å se på skjermen litt mer detaljert og prøve å finpusse det gode, det dårlige og det stygge.

For det første ser skjermen fantastisk ut, og det er ingen måte å komme seg rundt det på. Du kan være den typen person som elsker gammeldagse knapper og brytere, og det er greit, men det er ganske vanskelig å finne et system som kan matche Hyperscreen både for kjølighet og futuristisk styling.

Benefit av å ha tre widescreens rett i synslinjen er at du kan kontrollere nesten alle in-car-funksjoner gjennom skjermen. Hvis du vil at navigasjonen skal være rett foran deg, kan du gjøre det. Hvis du vil at musikken skal vises foran og i midten, kan du gjøre det.

  Hvilken Mercedes har luftfjæring?

Hvis du vil endre utseendet på målerklyngen din, eller du vil declutter interiøret fra stygge brytere, kan du også gjøre det.  Nivåene av tilpassbarhet Hyperscreen-tilbudene er uendelige for både passasjerene og sjåføren.

Ulemper ved hyperskjermen

Selv om det ser fint ut, kan Hyperscreen lett avvises av mange fordi det betyr at nesten alle bilens funksjoner bare kan styres direkte gjennom skjermen.  Dette utgjør mange problemer fordi systemer som pleier å være langt too distraherende for mange drivere.

Videre, hvis du vil justere en enkel sittestilling, må du gå gjennom flere menyer og undermenyer for å nå kontrollene. Dette var ikke tilfelle for noen år siden da du bare hadde alle nødvendige knapper rett på setet ditt.

All av dette krever at du tar øynene dine off veien som kan ende opp katastrofal hvis du blir for revet med. Til slutt, hvis skjermen av en eller annen grunn dør, vil du ikke kunne kontrollere viktige bilfunksjoner, noe som betyr at dette systemet potensielt kan du strandet.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor god er Mercedes EQS?

Mercedes EQS er selve høydepunktet i Mercedes engineering både inne og ute fordi den har flere sensorer og gadgets enn 99% av sammenlignbare biler der ute. Utsiden er kanskje ikke den vakreste, men den er funksjonell og i tråd med hva Mercedes ønsker å oppnå i fremtiden.

EQS er fremtidens Mercedes-flaggbærer, noe som betyr at mye FoU gikk inn i denne bilen, noe som gjør det vanskelig å konkludere med at EQS er en dårlig bil. Som sådan er det trygt å si at EQS faktisk er en veldig god bil, og du bør vurdere det hvis du er interessert i å kjøpe en EV.

  Det beste stedet å kjøpe en brukt Mercedes

Bør jeg kjøpe Mercedes EQS?

Det avhenger av bruksscenarioet, budsjettet og hva du vil ha fra en bil. Hvis du har en tendens til å kjøre bilen både på lengre og kortere reiser, kan EQS være et godt alternativ fordi den utmerker seg i nesten alle henseender.

Selv inngangsnivåmodellen koster imidlertid rundt $ 100,000 XNUMX, og jo høyere opp modellområdet du går jo mer penger det siper fra bankkontoen din.

Hvor raskt går Mercedes EQS?

Topphastigheten til Mercedes EQS er begrenset til 130 mph fordi Mercedes anser at det er det høyeste du kan gå uten å skade systemet eller miste too mye kostnad.  Topp-of-the-line EQS 580 skal lett nå 60 mph fra en stillstand på rundt 4 sekunder.

Det er trygt å si at EQS ikke er på langt nær så rask som de fleste ytelse sedan elbiler er i disse dager, men det er fordi Mercedes aldri ment EQS å være en ytelse bil. Mercedes sier imidlertid også at en full-on ytelse versjon er sannsynlig å følge snart nok.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter